Scania opent in Maasdijk de poorten van de modernste en meest duurzame werkplaats van Nederland

In november 2022 ging de eerste schop de grond in en werd de eerste paal geslagen. De afgelopen week opende Scania Nederland, geheel volgens planning, in Maasdijk de poorten van een gloednieuwe vestiging. Deze vervangt het oude onderkomen van de werkplaats Maasdijk. Na de oplevering van het pand, het openingsfeest voor klanten en medewerkers én de verhuizing, is de vestiging nu eindelijk helemaal operationeel en kunnen de klanten gebruik maken van alle faciliteiten van de modernste truckwerkplaats van Nederland.


Op een kavel van 1,2 hectare op het industrieterrein Honderdland in Maasdijk is een ruime en ultramoderne werkplaats gebouwd waarin Service manager Erik Dekker en zijn team goed uit de voeten kunnen. Het pand beslaat 1.200 m2 en beschikt over 6 poorten en 3 putten (waarvan 1 voor APK). Naast een royale werkvloer beschikt het pand ook over een magazijn en kantoorruimte over twee verdiepingen en een comfortabele wachtruimte voor de chauffeurs. Over de gehele werkvloer beschikt men over een 5 tons bovenloop kraan. Rondom het pand zijn ruime rangeermogelijkheden waarbij ook met LZV’s rekening is gehouden.


In de nieuwe vestiging is men volledig toegerust op werkzaamheden aan CNG/LNG en waterstof aangedreven voertuigen. Zo bieden uitgebreide detectiemogelijkheden bij het vrijkomen van schadelijke stoffen extra veiligheid voor de medewerkers. Ook is vanaf het ontwerp van het pand rekening gehouden met onderhoud aan elektrische voertuigen.


De oude werkplaats van Scania Maasdijk was al vele tientallen jaren, tot wederzijdse tevredenheid, ondergebracht in het pand van klant BosDaalen Transport. De laatste jaren liep de vestiging echter tegen grenzen aan die de verdere groei van de activiteiten en de mogelijkheden tot verduurzaming in de weg stonden. Aangezien elk Scania pand, volgens bedrijfsstandaard, zoveel mogelijk energieneutraal moet opereren en maximaal CO2 moet reduceren, werd al enige tijd omgekeken naar een geschikte locatie voor nieuwbouw. Op de nieuwe locatie konden alle vestigingseisen worden afgevinkt.


Ontwikkeld als een gasloos gebouw, is het pand uitgerust met de laatste technologieën voor klimaatbeheersing, energievoorziening en verlichting. Ook is er veel aandacht voor een aangename en veilige werkomgeving voor de medewerkers. Boven de poorten zijn uitgebreide raampartijen zodat de LED-verlichting overdag wordt aangevuld met veel invallend daglicht. Moderne vloerverwarming zorgt voor behaaglijke werkplekken. Daarnaast is het pand ook goed bereikbaar voor medewerkers én klanten.


Regiodirecteur Sven van Velzen is blij dat de bouw is afgerond en de werkplaats operationeel is. “Samen met het hele team van Maasdijk hebben we laatste weken afgeteld naar dit moment om eindelijk aan de slag te gaan in het nieuwe pand. Onlangs hebben we samen met klanten en medewerkers een feestje gevierd ter gelegenheid van de opening van het pand. Hierbij hebben we al veel goede reacties van onze klanten gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat Service manager Erik Dekker en Account manager Mark van Dis vanuit deze prachtige vestiging onze klanten optimaal kunnen bedienen,” vult hij aan.


De nieuwe vestiging van Scania Maasdijk maakt deel uit van een investeringsplan waarbij, naast Maasdijk, in de komende vier jaar nog tien andere bestaande werkplaatsen worden vervangen. De totale investering voor dit plan bedraagt € 62 miljoen.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0