Truckfan Nieuwsposter


Foto's
4243
Video's
0
Topics
0
Reacties
772
Stemmen
83
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: 52jr
Laatst online: 1d geleden

Geen bot! Maar wel verantwoordelijk voor het posten van nieuwsberichten en persfoto's op truckfan.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


02 Jul 2022

Dagsuccessen en podiumplaatsen voor Nederlandse Breslau-truckers

Na een enerverende week zit de Breslau rally er nu op. We blikken terug op een geweldige week!

0 reacties

28 Jun 2022

Extreem Nederlands succes en veel gekkenwerk!

Het dagverslag dat je wist dat zou komen is eindelijk hier.

0 reacties

27 Jun 2022

Meteen vol aan de bak: veel problemen bij eerste Breslau-etappe

Wie kwam fluitend de proef door, wie kwam een overstekend kerststukje tegen en wie had al vóór de start van de eerste proef brand? Je leest het hier!

0 reacties

26 Jun 2022

Nederlanders domineren in Breslau-kwalificatie

ALLE truckdeelnemers in beeld en de ervaringen van de Nederlandse crews zie je hier.

0 reacties

21 Jun 2022

20 Jun 2022

APK-deeltjestest dieselvoertuigen met half jaar uitgesteld

De invoering van de deeltjestest in de APK voor dieselvoertuigen met een roetfilter, wordt met een half jaar uitgesteld naar 1 januari 2023. Dat meldt staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer vandaag. Momenteel beschikken nog onvoldoende APK keuringsstations over de nieuwe testapparatuur. RAI Vereniging steunt het uitstel omdat hiermee wordt voorkomen dat er per 1 juli te weinig keuringsstations voor automobilisten en ondernemers zijn om de nieuwe APK keuring uit te voeren.

De APK voor Euro V en Euro VI dieselpersonenauto’s en bestelbussen wordt per 1 juli 2022 uitgebreid met een controle op de aanwezigheid van een goed werkend roetfilter. Hiervoor worden APK keuringsstations uitgerust met een deeltjesteller (fijnstofmeter). Deze controle moet erop toezien dat het verbod op het verwijderen van roetfilters voor dit type dieselauto’s en dieselbestelwagens wordt nageleefd en ervoor zorgen dat niet goed werkende filters vervangen of gerepareerd worden. RAI Vereniging is voorstander van de deeltjestest, omdat hiermee effectief toezicht wordt gehouden op de milieuregels en de ontwikkeling van een gezond mobiliteitssysteem wordt gestimuleerd. Een schoon rijdend wagenpark is immers cruciaal voor de gezondheid van mens en omgeving. In totaal gaat het om circa 1.5 miljoen Euro V en Euro VI diesel bestelwagens en personenauto’s.

Te weinig beschikbaarheid
Door wereldwijde toeleveringsproblemen van onderdelen aan fabrikanten van deeltjesteller is er nog onvoldoende meetapparatuur geproduceerd en aan de markt uitgeleverd. Volgens de RDW, toezichthouder op APK keuringsstations, zijn er hierdoor per 1 juli te weinig keuringsstations die de nieuwe APK keuring kunnen uitvoeren. RAI Vereniging vindt dat dit de keuzevrijheid van automobilisten en ondernemers belemmert en APK stations die nog niet over de apparatuur beschikken, benadeelt. Op verzoek van de betrokken APK partijen (verenigd binnen het SO-APK overleg) heeft de staatssecretaris daarom de invoering van de deeltjestest op 1 juli a.s. uitgesteld naar 1 januari 2023.

0 reacties


Van Mossel breidt activiteiten uit

Stern (voorheen Auto Palace) in Emmen en Hoogenveen draagt per 1 juli aanstaande haar officiële Hyundai dealerschap over aan Van Mossel Automotive Groep. Vanaf deze datum zijn alle klanten van harte welkom bij Van Mossel in Emmen.

Het Van Mossel Hyundai-cluster telt reeds drie vestigingen, te weten in Groningen, Heerenveen en Leeuwarden. De Hyundai vestiging in Hoogenveen zal niet verder worden gecontinueerd, alle activiteiten worden gecentraliseerd in Emmen. Van Mossel heeft een kavel gekocht aan de Nijbracht in Emmen, waar een splinternieuwe vestiging gerealiseerd zal worden. Medio 2023 zal de verwachte opening plaatsvinden. Tot die tijd zal Van Mossel Hyundai haar activiteiten ontplooien in een gedeelte van het pand van Opel dealer Ambergen te Emmen aan de Phileas Foggstraat 33. “Met de toevoeging van de vestiging in Emmen kunnen wij nu heel Noordoost-Nederland bedienen met het merk Hyundai. Wij zijn daarom ook zeer verheugd met deze uitbreiding en het door Hyundai Motors Nederland in ons gestelde vertrouwen”, aldus Bas Huijzer, Divisiedirecteur Van Mossel Automotive Groep.

Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep: “Naast deze mooie uitbreiding opent Van Mossel in de nieuwe vestiging tevens een nieuw Van Mossel Mega Occasion Centrum. Landelijk bedienen we de klant dan met in totaal zeven (Mega) Occasion Centra. We verwelkomen de Hyundai klanten met open armen bij de tijdelijke vestiging in Emmen en vertrouwen erop dat zij hun weg ernaartoe snel kunnen vinden. Uiteraard kijken wij uit naar de nieuwbouw en spreken we nu alvast uit dat dit een bezoek meer dan waard zal zijn.”

Over Van Mossel Automotive Groep

De Van Mossel Automotive Groep is in bijna 75 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. Het bedrijf telt ruim 300 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Seat, Škoda, Peugeot, Citroën, DS, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Ford, Opel, Mercedes-Benz, Mercedes-Benz Vans & Trucks, Smart, Fuso, Fiat, Fiat Professional, Abarth, Alfa Romeo, Jeep, Renault, Dacia, Nissan, Mitsubishi, MG, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Maxus, Suzuki en Isuzu. Verder exploiteert zij zeven (Mega) Occasion vestigingen en heeft zij een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven. Daarnaast biedt de groep diverse diensten onder één dak zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 102.000 voertuigen en behorend tot de top van leasemaatschappijen van Nederland, maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep. De onderliggende labels zijn Van Mossel Autolease, Van Mossel Privélease, DirectLease, Westlease en J&T Autolease. Met 4.800 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €4 miljard op jaarbasis.

0 reacties


Fransen vaker met drank op achter het stuur

Elk jaar gaan er een kleine 2 miljoen Nederlanders op vakantie naar Frankrijk, waarvan een groot deel met de auto gaat. Wat een tijd zonder zorgen moet worden, loopt soms uit op een catastrofe. Nextbase, marktleider in dashcams, onderzocht waarvoor de Nederlandse autorijder extra op moet letten tijdens hun vakantie.

Meest in het oog springt het drankgebruik van de Fransen. Maar liefst een kwart van de Fransen geeft aan wel eens met een drankje op achter het stuur te kruipen. Vooral tijdens de vele zomerfeesten en de Franse feestdag Quatorze Juillet is het extra oppassen geblazen op de Franse bergweggetjes.


Of het met het drankgebruik te maken heeft is niet bekend, maar 12% van de Fransen is wel eens tijdens het rijden in slaap gevallen. Eenzelfde aantal geeft toe zijn mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden.


Het is overigens niet alleen oppassen geblazen tijdens de rit. Ook geparkeerde auto’s zijn niet altijd veilig in Frankrijk. Zo wordt één op de vijf Franse automobilisten slachtoffer van auto-inbraak, en zijn de Fransen ook niet bijzonder voorzichtig met het parkeren. Ongeveer 15% van de Franse automobilisten raakt wel eens een geparkeerde auto. Is het niet bij het inparkeren, dan wel met de deur bij het uitstappen (ook 15%).


Technologie kan het verschil maken

Onderzoek heeft aangetoond dat kleine technologische verbeteringen, zoals een dashcam, gevaarlijk rijgedrag drastisch verminderen. Het hebben van een dashcam vermindert de kans met maar liefst 33%. Daarom is het niet verwonderlijk dat bijna 60% van de Nederlanders aangeeft zich veiliger te voelen met een dashcam aan boord, en meer dan de helft een dashcam zou aanschaffen als dit korting op de verzekeringspremie zou opleveren.


Allard Rustenhoven, hoofd Europese Communicatie van Nextbase, begrijpt de Nederlandse automobilist. “Juist op vakantie kan een dashcam een veilig gevoel geven en de doorslag geven bij onduidelijkheid. In het buitenland komen automobilisten soms toch in verwarrende situaties terecht. Als je dan ter plekke bewijslast kunt laten zien, maakt dat discussies een stuk simpeler. Zo spelen technologie en innovatie een steeds grotere rol bij het beschermen van de auto en weggebruikers.”


Over het onderzoek

De informatie is gebaseerd op een enquête die YouGov in opdracht van dashcamproducent Nextbase heeft uitgevoerd. Daarbij hebben 1.127 Nederlanders en 1.196 Fransen van 18 jaar en ouder tussen 26 november en 8 december 2021 online vragen beantwoord. De andere landen waar de enquête is gehouden, zijn Zweden, Canada, Tsjechië, Australië, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

0 reacties