Truckfan Nieuwsposter


Foto's
1209
Video's
0
Topics
0
Reacties
281
Stemmen
25
Volgers
1

Over mij

Leeftijd: 50jr
Laatst online: 2u geleden

Geen bot! Maar wel verantwoordelijk voor het posten van nieuwsberichten en persfoto's op truckfan.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering

Advertentie


29 Oct 2020

Truckfan Top 10 om 10 over 10: Mercedes-Benz MB100

Op truckfan.nl staat een uitgebreide en dagelijks groeiende verzameling truckfoto’s. Een overzicht uit deze collectie beelden staat in De Top 10 om 10 over 10! De foto’s staan in willekeurige volgorde. Met deze week aandacht voor de Mercedes-Benz MB100. De foto’s komen deze week van: Jan Korte, The Junktimers, Jannick Bolten, Alex Miedema, Jaco Terlouw en René Henkes. Samenstelling Martijn Manrho.

0 reacties

28 Oct 2020

Transport Compleet Hardenberg verplaatst naar juni 2022

De komende editie van Transport Compleet Hardenberg die gepland stond op 1, 2 en 3 december 2020 wordt vanwege de gevolgen van de Covid-19 maatregelen verplaatst naar 14, 15 en 16 juni 2022 in Evenementenhal Hardenberg. Hiermee luistert beursorganisator Easyfairs uitdrukkelijk naar de stem van de exposanten en bezoekers. De eerstvolgende editie van Transport Compleet is op 15, 16 en 17 juni 2021 in Evenementenhal Gorinchem.

Geluiden uit de branche

“Zelfs in de huidige omstandigheden kunnen en mogen beurzen doorgaan. Tegelijkertijd zien we de sterke groei in besmettingen en dat de op 13 oktober aangekondigde maatregelen gericht zijn op zo min mogelijk persoonlijke contacten en reisbewegingen. Deze gedeeltelijke lockdown geeft te veel zorgen over de komst van bezoekers en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. “Het sentiment onder exposanten is in de afgelopen periode ook duidelijk veranderd. We luisteren naar onze exposanten en hebben besloten deze editie van Transport Compleet te verplaatsen”, zegt Bianca van Grinsven namens Easyfairs.

Transport Compleet Hardenberg juni 2022

Eerder dit jaar maakte Easyfairs haar toekomstplannen voor Transport Compleet bekend. De verplaatsing van Transport Compleet Hardenberg heeft hiervoor geen gevolgen. Dat betekent dat Transport Compleet één keer per jaar plaatsvindt: in de even jaren in Hardenberg en in de oneven jaren in Gorinchem. De eerstvolgende editie van Transport Compleet is op 15, 16 en 17 juni 2021 in Gorinchem. In Hardenberg vindt Transport Compleet in juni 2022 weer plaats. “We nemen de komende periode contact op met alle exposanten en betrokken partijen en doen er alles aan om de verplaatsing zo goed en soepel mogelijk te laten verlopen. Wij danken alle partijen die ons gesteund hebben in de afgelopen periode. Hun betrokkenheid en loyaliteit doet ons goed. We kijken met veel enthousiasme uit naar de komende edities”, aldus Van Grinsven.

0 reacties


NNRD beste leerbedrijf in de logistiek

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag werd gisteren bekend gemaakt: NNRD is het beste leerbedrijf en Bob Beijer is de beste praktijkopleider.


NNRD is beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2020

Een vakjury* bezocht alle genomineerden en heeft het Noord-Nederlandse bedrijf NNRD beloond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek. De vakjury concludeerde unaniem: “NNRD excelleert op alle onderliggende beoordelingscriteria. Hiermee is het een allround hoogstaand leerbedrijf. Het opleiden van leerling-werknemers is een team-effort. De continuïteit is geborgd. De begeleiding van leerlingen is organisatorisch stevig verankerd en is niet gebonden aan de inzet van een persoon. NNRD is een bedrijf met een hele open cultuur waar de mens centraal staat. Iedereen hoort erbij.”

0 reacties

27 Oct 2020

TLN: extra overheidssteun transportsector is goed nieuws

Het kabinet breidt het steunpakket uit voor de transportsector. Transportondernemers kunnen nu ook tijdelijk gebruik maken van de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). TLN is blij dat de regering na lang aandringen gehoor heeft gegeven aan de oproep hiertoe van de branche.

De TVL is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om de TVL voor de periode oktober-december open te stellen voor alle sectoren. Niet alleen direct getroffen bedrijven merken de gevolgen van de overheidsmaatregelen, maar ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voor de tijdelijke verbreding TVL is 140 miljoen euro gereserveerd.

Goed nieuws
TLN reageert positief op de uitbreiding van de steunmaatregelen waarvoor de branche herhaaldelijk heeft gepleit. Voorzitter Elisabeth Post: ‘We zijn blij dat het kabinet eindelijk inziet dat ook transportbedrijven hard worden geraakt door de coronamaatregelen en dat ook zij in aanmerking moeten komen voor een tegemoetkoming op de vaste lasten. Transportbedrijven zijn onlosmakelijk verbonden met de sectoren die zij bevoorraden. Denk aan de horeca maar ook de evenementensector. Transporteurs vallen al zeven maanden buiten de boot voor deze overheidssteun, terwijl zij net als bedrijven in de cultuursector en de horeca kampen met veel omzetverlies. Voor die ondernemers is het goed nieuws dat zij nu eindelijk een beroep kunnen doen op een subsidie voor hun vaste lasten.’

0 reacties


Directiewisseling bij Koopman Logistics Group

Door verschillende overnames heeft Koopman Logistics Group de afgelopen jaren haar positie in de autotransport en logistiek sector verstevigd. Het bedrijf maakte onlangs een strategische aanpassing in de samenstelling van de directie en haar organisatiestructuur om verdere groei en efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk te maken.

Ad ten Brink, voormalig directeur Koopman Autotransport, is benoemd tot directeur Automotive. Onder Automotive biedt Koopman ondersteuning in elke fase van de levenscyclus van een auto. Naast autotransport vallen daar ook de compoundactiviteiten in Amsterdam, Born en Putten en de chauffeursdiensten (hikerservice) onder. Mark van der Lingen, die in 2019 zijn bedrijf ACM Fleetforce verkocht aan Koopman Logistics Group, is benoemd tot Sales Director Automotive. Jan van Assen, directieadviseur en voorganger van Ad ten Brink neemt na 43 jaar dienst afscheid van Koopman Logistics.

Onder oud-directeur Jan van Assen heeft Koopman zich ontwikkeld van transportonderneming naar belangrijke logistieke dienstverlener in de autobranche. In de hele logistieke keten van fabrikant tot eindgebruiker is Koopman actief. CEO Willem Prinsen: “Jan heeft het fundament gelegd voor onze automotive tak. Om daarin concurrerend te kunnen blijven, moeten we blijven ontwikkelen. Door deze strategische aanpassing in de organisatie, met Ad ten Brink als Directeur Automotive, kan Koopman nog daadkrachtiger en efficiënter de markt bedienen. Ad neemt veel ervaring mee die in de gehele automotive keten van pas gaat komen.”

“De overname van ACM Fleetforce in 2019 betekende een waardevolle uitbreiding van onze diensten, en we haalden met Mark van der Lingen ook veel kennis in huis. In zijn nieuwe functie van Sales Director Automotive gaat hij bij Koopman Logistics Group een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van ons klantenportfolio.”

De wijzigingen in de directie zijn inmiddels doorgevoerd, de samenvoeging van de diverse activiteiten zal geleidelijk plaats vinden in de komende maanden.

0 reacties

25 Oct 2020

Verkeersboetes in 2021 weer hoger: nier verkopen bij overtreding?

Ieder jaar stijgen de verkeersboetes weer een beetje, terwijl we toch al vrij hoge tarieven hebben. Persoonlijk ben ik meer voor het Finse systeem, waar een verkeersboete niet een vast bedrag is maar een percentage van je inkomen. Want met het huidige Nederlandse systeem kunnen rijke mensen ongestoord zich niet aan regels houden, terwijl iemand met een bijstandsuitkering die eens per ongeluk in gedachten door een rood licht heen fietst meteen een maand geen eten meer kan betalen. En omdat eten toch belangrijker is dan een boete, belanden deze mensen soms in een vrijwel ondoorbreekbare cirkel van steeds hoger wordende

0 reacties

24 Oct 2020

Torsus Praetorian: schoolbus zonder wegen

Torsus heeft een nieuw model gepresenteerd: de Praetorian schoolbus. Ideaal als je op een school zit waar geen wegen naar toe lijden! In Nederland zullen we hem dus niet tegen komen, maar dat maakt hem natuurlijk niet minder interessant. Er passen 35 kinderen in de 4×4 bus. De schoolbus is gebaseerd op de ‘standaard’ Praetorian, maar heeft een aantal specifieke aanpassingen gekregen om hem te optimaliseren voor zijn taak in het educatieve systeem. Zo hebben de stoelen een leerzame bekleding gekregen. Wie daar zelf ook teksten naast wil krabbelen heeft pech: er zit een beschermende coating op de stoelen. Meteen

0 reacties

23 Oct 2020

Nieuwe Tekno modellen week 43 2020

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te bestellen. Schumacher. Auvinen Highway Hero. Bruhlmann. Target. VTS. Zikopoulos. Hedstroms. M. Maas. Jan van der Meer. Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden: ASG. Lasse Mathiesen. Vögel. Steenbergen Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Tekno.

0 reacties

22 Oct 2020

Truckfan Top 10 om 10 over 10: Niek Dijkstra

Op truckfan.nl staat een uitgebreide en dagelijks groeiende verzameling truckfoto’s. Een overzicht uit deze collectie beelden staat in De Top 10 om 10 over 10! De foto’s staan in willekeurige volgorde. Deze week: Niek Dijkstra Transport. Met deze week foto’s van: Jaco de Rijk, Alex Miedema, E.J Moes, Hendrik Stiksma, William Hamstra, Wietze Koopmans en Hylke Jansen. Samenstelling Martijn Manrho. MAN TGX. DAF XF Euro 6. Renault T-serie. DAF XF. Volvo FH 4th gen. Renault T-serie. Volvo FH 2nd gen. Volvo F16. Scania 143 Streamline. MAN TGX.

0 reacties

21 Oct 2020

20 Oct 2020

Plaatje van een Scania S450 voor Vlastuin Lunteren

Terwijl ik (Erwin Visser, red.) dit op zondagochtend tik ben ik ietsjes brak. Dat is op zich een goed teken dan was het weer een gezellige levering van een mooie Scania S450. Deze Scania werd 17 oktober 2020 geleverd bij Vlastuin Transport Lunteren, de in de mooie huiskleuren gespoten wagen is weer een plaatje om te zien. Donnovan mag met deze auto zijn werk doen en die stuurde ook het berichtje dat de auto die dag geleverd zou worden. Binnen de regels is er weer een gezellige dag aan vastgemaakt met andere bekende chauffeurs uit de buurt. En zo hoorde

0 reacties


DAF ontvangt belangrijke prijs voor

Voor de voortvarende manier waarop DAF Trucks medewerkers onder meer beschermt tegen schadelijke lasrook, heeft de truckproducent de ‘Stimuleringstrofee’ ontvangen. Deze prijs wordt door de Long Alliantie Nederland en RPS jaarlijks toegekend aan een onderneming die voorop loopt in ongevallenpreventie en de bestrijding van beroepsziekten.

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim drieduizend mensen als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. De Long Alliantie Nederland en advies- en ingenieursbureau RPS Nederland willen dat sterftecijfer – vijf keer zo hoog als het aantal dodelijke verkeersslachtoffers – omlaag brengen door het veiligheidsbewustzijn van werknemers en werkgevers te vergroten. Daarom heeft hun gezamenlijke Kennisplatform ‘Opgelucht’ besloten om met ingang van 2020 jaarlijks de ‘Stimuleringstrofee’ uit te reiken.


Bescherming tegen lasrook

De Stimuleringstrofee gaat dit jaar naar DAF voor de wijze waarop medewerkers beschermd worden tegen lasrook – een verzamelterm voor de gassen, dampen en deeltjes die vrijkomen bij lassen en solderen. Inademing daarvan kan leiden tot onder andere chronische longaandoeningen. Reden voor DAF om doorlopend te investeren in het nieuwste gereedschap, optimale luchtafzuiging, een veilige werkomgeving én educatie.


Nauwgezet controleren op schone lucht

De Long Alliantie en RPS loven verder de nauwgezette manier waarop DAF de bestrijding van lasrook monitort. Dat gebeurt niet alleen met regelmatige metingen, maar ook door medewerkers zelf – onder meer met behulp van een speciaal controlepaneel dat continu de werking van de afzuiginstallaties in de gaten houdt.


‘Aanpak verdient navolging’

Hoewel de Stimuleringstrofee vooral is uitgereikt vanwege DAF’s aanpak van de lasrook, verdient DAF’s algehele preventiebeleid navolging, stelt het Kennisplatform Opgelucht. Zo heeft elke afdeling in de fabriek zogeheten ‘Kartrekkers Veiligheid’; medewerkers die collega’s onder meer coachen op veilig gedrag en nieuwe beschermingsmiddelen en werkprocedures testen. Ook mogen productie-medewerkers pas aan de slag als ze eerst een serie veiligheidsvragen positief hebben beantwoord. Medewerkers wordt gevraagd actief mee te denken over hun eigen veiligheid en die van hun collega’s en worden ze aangemoedigd om gevaarlijke situaties of bijna-ongelukken via een geautomatiseerde procedure te melden.


'Iedereen weer gezond naar huis’

Jos Habets, Director Operations en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks: “De prijs is een geweldige erkenning van onze gezamenlijke inspanningen om elke werkplek zo veilig mogelijk te maken én te houden. We investeren niet voor niets doorlopend in apparatuur, middelen en processen: voor DAF is niets belangrijker dan dat aan het einde van de dag alle medewerkers weer veilig en gezond naar huis gaan.”

0 reacties

17 Oct 2020

De eerste nieuwe MAN TGS staat al bij Wierda

De eerste MAN TGS van de derde generatie in Nederland is op dit moment te bewonderen bij Wierda. Helaas moet dit exemplaar weer terug naar Duitsland, dus het chassis verlengen en een as bijplaatsen mag nog niet… Maar over een paar weken worden de eerste exemplaren verwacht waarbij dat wél kan! Tot die tijd kunnen de Wierda klanten met deze truck alvast zien wat ze ongeveer kunnen verwachten.

0 reacties


Van Wieren Special is NIET door AB overgenomen

Gisteren bracht BIGtruck het (ook voor mij) opvallende bericht dat Van Wieren International door AB Texel over is genomen. Helaas blijkt lezen moeilijk voor veel mensen, of komt men niet verder dan de kop en verzint men daar zelf een niet kloppend verhaal bij. Daarom hier nog even de feiten in het kort om het voor ééns en altijd duidelijk te maken. Van Wieren International (witte 4×2 trekkers met koel- of schuifzeilentrailer er achter) en Van Wieren Special (donkergroene cabine op een veelal meerassig chassis met daarachter een laag bed voor bouwmachinetransport) zijn al acht jaar volledig onafhankelijk van elkaar.

0 reacties

16 Oct 2020

Nieuwe Tekno modellen week 42 2020

Vanaf vandaag zijn er weer een paar hele mooie nieuwe modellen te koop bij Tekno. Via tekno.nl zijn deze te bestellen. Lindenberg. Guldager. Strack vloeren. Woodtrans. Christensen. Wida. Gerdez. Daikin CMA CGM. Daarnaast zijn er ook enkele modellen aangekondigd die er aan zitten te komen en nu al gereserveerd kunnen worden: Brunner. Parisot. Holm. Vögel. Van de Werken. Vrolijk. Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door Tekno.

0 reacties

15 Oct 2020

GINAF weer terug in Nederlandse handen

Nu de laatste Chinees de poort uit is mag het nieuws eindelijk officieel naar buiten: CHTC is niet meer de eigenaar van GINAF uit Veenendaal. Het bedrijf is overgenomen door het zittende management, namelijk Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Managing director en mede-aandeelhouder is sinds begin deze maand Roeland van der Woude. Dat het bedrijf weer in Nederlandse handen is heeft een aantal gevolgen. Zo wil men zich weer echt op de Nederlandse markt gaan richten. Zo komt de 8×8 weer terug! Doordat de tweede generatie Euro 6 bij DAF zo anders was dan de eerste,

0 reacties


Truckfan Top 10 om 10 over 10: ÖAF F-series

Op truckfan.nl staat een uitgebreide en dagelijks groeiende verzameling truckfoto’s. Een overzicht uit deze collectie beelden staat in De Top 10 om 10 over 10! De foto’s staan in willekeurige volgorde. Deze week: aandacht voor echte Oostenrijkse Mannen!. Met deze week foto’s van: Katy Kleyn en Alex Miedema. ÖAF F2000. ÖAF F2000. ÖAF F2000. ÖAF F2000. ÖAF F2000. ÖAF F2000. ÖAF F2000. ÖAF F90. ÖAF F90. ÖAF F90.

0 reacties


Organisaties transport en logistiek willen ook na lockdown behoud van goede voorzieningen voor chauffeurs

De sluiting van de horeca mag niet ten koste gaan van goede voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs, benadrukken evofenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN). Toen eerder dit jaar de horeca dicht moest, konden chauffeurs op veel plaatsen langs de snelweg niet meer terecht voor een kop koffie of een warme maaltijd. Ook werden chauffeurs niet overal met open armen verwelkomd. De menselijke maat moet juist tijdens deze crisis worden bewaakt volgens TLN en evofenedex.

Voorzieningen langs de weg
‘Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van Nederland. En de voorzieningen langs de weg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeur’, benadrukt TLN-directeur Jan Boeve. Bij truckstops en wegrestaurants kunnen chauffeurs terecht om wat te eten of te drinken, of kunnen ze gebruik kunnen maken van sanitaire voorzieningen. Toch moesten veel van die plekken hun deuren sluiten, toen eerder dit jaar de horeca dicht ging. ‘Daar waren veel chauffeurs de dupe van. Zij werken dag en nacht hard door om Nederland te bevoorraden, dus moeten ze ook dag en nacht ergens wat kunnen eten of drinken. Als de horeca dicht gaat willen we dat een uitzondering wordt gemaakt voor chauffeurs, zodat zij onderweg gewoon gebruik kunnen maken van het toilet of een douche, of de mogelijkheid hebben om een kop koffie en een warme maaltijd af te halen.’

Doorgang goederenstromen
‘Voor handels- en productiebedrijven moeten de goederenstromen over de weg doorgang kunnen vinden. Zowel chauffeurs in dienst van deze bedrijven als chauffeurs die werkzaam zijn bij transportondernemingen spelen een cruciale rol in het logistieke systeem. Het is belangrijk dat zij kunnen rusten en van basisvoorzieningen gebruik kunnen maken. Zo kan Nederland bevoorraad blijven terwijl chauffeurs onder goede omstandigheden hun werk kunnen verrichten’, aldus Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van evofenedex.

0 reacties