Iveco S-Way, foto van Truckfan Nieuwsposter

Iveco S-Way

6.021 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

IVECO S-WAY voor Kors Hoogwerksystemen
​​​​​Kors Hoogwerksystemen uit Steenwijk heeft een nieuwe IVECO S-WAY 6x2 trekker in gebruik genomen. Deze bijzonder fraai afgewerkte IVECO rijdt dagelijks door heel Nederland met een semi-dieplader. ​

Kors Hoogwerksystemen in Steenwijk is dealer van verschillende merken hoogwerkers, waaronder Skyjack en Ommelift. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en onderhoudt deze machines en voert ook de jaarlijkse keuringen uit. Chauffeur Harald Veninga vervoert de machines door heel Nederland. ,,Wij rijden de machines naar de klant, maar halen ze ook op voor keuringen, reparaties en dergelijke. Dat betekent genoeg werk voor onze drie trekker- oplegger combinaties en een bakwagen'' aldus de chauffeur.

De nieuwe IVECO is van het type AS440S53TXFP en dat staat voor de grootste cabine, 530 pk en een 6x2 configuratie met een sturende, liftbare voorloopas. De, door Cornelis Bedrijfsauto's geleverde truck is een rondom luchtgeveerde trekker en is voorzien van de Cursor 13 krachtbron die zijn werk doet zonder EGR.

Tankinstallatie aan boord

Voor Harald is het niet de eerste IVECO. Eerder reed hij met een IVECO Stralis, en met de nieuwe IVECO S-Way is hij terug bij dit merk. ,,Het is echt een hele dikke auto geworden, precies zoals ik hem graag zie. De truck is opgebouwd door Vlastuin Truckopbouw, met onder meer een lichtbalk achter op de cabine en een speciale tankinstallatie. Achter de cabine is een haspel aangebracht, waarmee ik de machines kan aftanken met diesel. Dat is superhandig, want voorheen moest ik dat vaak bij tankstations doen onderweg''. Verder is de truck voorzien van op maat gemaakte zijskirts en glanzende Alcoa velgen.

​Boven verwachting

Ook ten aanzien van het interieur is er niets aan het toeval overgelaten. De ruime IVECO S-Way cabine is voorzien van alle opties zoals het uitgebreide IVECO audio- en navigatiesysteem, een ruime koelkast en voldoende opbergruimte. De ruime slaapcabine biedt veel comfort, maar slapen doet Harald gewoon thuis: ,,Wij rijden vanuit Steenwijk door het hele land, maar we zijn iedere avond thuis. Toch, als het een keer nodig zou zijn, is overnachten prima mogelijk in deze cabine''. Harald roemt het comfort en de trekkracht van zijn nieuwe IVECO S-Way: ,,De auto rijdt echt boven verwachting. Dankzij de luchtvering rondom rijdt de truck enorm comfortabel en met zijn 530 pk trekt hij goed. Op hellingen, waar mijn vorige truck echt snelheid verloor, loopt deze gewoon door. Ten opzichte van mijn Stralis is er heel veel veranderd bij dit merk, en zeg nou zelf, daar staat toch gewoon een hele mooie dikke auto?''​

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO