Volvo FE electric, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FE electric

6.021 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Netwerk zamelt afval elektrisch in met Volvo FE Electric met kraakpersopbouw

Afvalinzamelaar Netwerk heeft zijn eerste Volvo FE Electric 6x2 met kraakpersopbouw in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het emissievrij en geruisloos inzamelen van (bedrijfs)afval in Dordrecht. Netwerk zet hiermee een belangrijke stap op weg naar een volledig elektrisch wagenpark. De Volvo FE Electric is geleverd door Volvo Group Truck Center Alblasserdam.


Slimmer en schoner inzamelen: daar richt Netwerk zich op. “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel”, zegt Ben Jansens, Hoofd Materieel van Netwerk. “Wij recyclen zoveel mogelijk afval en zoeken constant naar nieuwe mogelijkheden om onze uitstoot terug te dringen. Als bedrijf willen we het goede voorbeeld geven en daarbij is vergroening van ons wagenpark een speerpunt. Op dit moment is ruim 20% van ons wagenpark elektrisch en het is onze ambitie om stap voor stap de hele vloot elektrisch te maken.”


Opladen

De ingebruikname van de eerste elektrische kraakperswagen is een belangrijke stap in de richting van een zero-emissie wagenpark. “Volvo is het verst met elektrisch”, zegt Jansens over de keuze voor de Volvo FE Electric. “We hebben al vijf Volvo-trucks in de vloot en kennen Volvo als een betrouwbaar merk. Ook deze trucks van Volvo hebben zich inmiddels ruimschoots in de praktijk bewezen.”


De Volvo FE Electric van Netwerk heeft een actieradius tot 225 kilometer. “We hadden met name vragen over de laadmogelijkheden en de accucapaciteit. De kraakpers wordt namelijk aangedreven door de voertuigaccu’s, dus dat was een aspect om rekening mee te houden. De Electric-specialist van Volvo Group Truck Center heeft ons daarbij goed geholpen. Op basis van zijn advies hebben we gekozen voor vier accu’s. Opladen doen we op ons eigen terrein. We hadden al laadpalen en bij deze truck hebben we een Wallbox geleverd gekregen.”


Voorbereid op zero-emissiezone

Dordrecht krijgt vanaf 1 januari 2026 een zero-emissiezone in de binnenstad. In deze zone mogen dan alleen nog vracht- en bestelwagens rijden die volledig uitstootvrij zijn. Jansens: “Ook in dat opzicht is dit een duurzame investering richting de toekomst. We lopen graag voorop en met dit voertuig zijn we nu én in de toekomst welkom in de binnenstad. Hiermee dragen we ook bij aan een betere luchtkwaliteit in de stad en kunnen we ons werk stiller doen.”


Zicht voor de chauffeur

Vanwege de inzet in de stad is de Volvo FE Electric (GVW 27 ton) voorzien van een elektro/hydraulisch gestuurde naloopas voor optimale wendbaarheid. Daarnaast is gekozen voor een Visibility-pakket. Een extra zijruit in het portier aan de bijrijderszijde en extra ruit in de achterwand aan de bijrijderskant vergroten voor de chauffeur het zicht op het omringende verkeer.


Over Netwerk

Netwerk houdt zich bezig met afvalinzameling, reiniging en plaagdierbestrijding. Netwerk voert deze werkzaamheden uit met dertig voertuigen. Netwerk is onderdeel van de Korevaar Groep. Binnen deze groep zijn diverse bedrijven actief in de afval- en grondstoffenmarkt en plaagdierbestrijding en -preventie.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO