Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Motorproblemen voor Erik van Loon, Anja van Loon klimt in het klassement
De eerste etappe begint erg goed voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay. Na 40 kilometer noteren zij de vierde tijd met de Toyota Hilux, zo’n 10 kilometer later slaat het noodlot toe en moeten zij opgeven. Het team is momenteel bezig om het probleem te achterhalen en op te lossen zodat Erik en Sébastien morgen weer kunnen rijden. Anja van Loon en Lisette Bakker zijn als laatste gestart vandaag, maar weten uit de problemen te blijven en rijden naar de 19e tijd. Een knappe prestatie van Anja en Lisette.

“Na de goede tests en mijn beste proloog tot nu toe gingen we er vol vertrouwen in vandaag,” vertelt Erik van Loon. “De navigatie was al meteen lastig en Sébastien bewees daar meteen zijn waarde. We reden lek door een steen, maar wisten toch de vierde tijd te noteren na 40 kilometer. Het leek allemaal goed te gaan en we leken ons momentum mee te kunnen nemen in de rally. Maar na 54 kilometer hoorden we een vreemd geluid en viel de oliedruk weg, balen! Het team is nu bezig om de motor uit te bouwen en het probleem te achterhalen en op te lossen zodat we morgen weer kunnen rijden. Sébastien en ik gaan nu voor de dagresultaten en we kunnen nu dingen gaan proberen, maar we hadden liever meegedaan voor een goede klassering.”

Anja van Loon begint de rally sterk, samen met Lisette starten zij als 73e auto. “Dat is helemaal achteraan, dus je hebt dan echt wel last van de sporen van anderen. Maar we hebben ons niet gek laten maken en hebben ons eigen ding gedaan. Hier en daar staan nog deelnemers met problemen, maar dat geldt niet voor ons. Ik heb echt genoten van de proef, als dit een voorproefje is voor de Dakar Rally dan kan ik niet wachten tot het zo ver is.” Anja laat 7 andere T3’s achter haar in de dagklassering en stijgt naar de 19e positie in het T3-klassement.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
53
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO