Toyota HiLux, foto van Truckfan Nieuwsposter

Toyota HiLux

Van Loon hoopt op goede laatste dag in Abu Dhabi
De vierde etappe staat opnieuw in het teken van het testen voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay. Net als op de tweede dag, gaan er vandaag enkele onderdelen kapot doordat getest wordt wat de levensduur is daarvan. Daardoor hebben Van Loon en Delaunay weinig kilometers kunnen rijden, maar krijgt de Toyota Hilux een grote rebuild om morgen voor een goede laatste dag te kunnen gaan.

“We hebben deze week heel veel belangrijke zaken over de auto geleerd,” vertelt Van Loon. “Die informatie is belangrijk voor de Dakar Rally. Hoe lang gaan de aandrijfassen mee, wat is de slijtage van de diffs en versnellingsbak, al dat soort zaken kun je alleen maar testen als je ermee rijdt. Wanneer je dat doet in een test, ga je onbewust anders om met het materiaal dan in een wedstrijd. De monteurs zijn nu alles aan het nalopen en vervangen eigenlijk alles wat slijt zodat we morgen met een goed gevoel de rally kunnen afsluiten.”

De laatste etappe van de Abu Dhabi Desert Challenge is 217 kilometer lang en daarmee de kortste van de rally, maar zeker niet gemakkelijker. De eerste auto start rond 9:20 uur (6:20 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 12:00 uur (9:00 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
79
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO