Volvo FM 5th gen, foto van Truckfan Nieuwsposter

Volvo FM 5th gen

Nieuwe Volvo FM primeur voor TriStar Industries Group

Voor Volvo-fan Harry van As van TriStar Industries Group is een droom waarheid geworden. Hij mocht zijn eigen Volvo-truck specificeren. Het resultaat: een rijk uitgeruste Volvo FM 460 4x2-trekker die wordt ingezet voor het transport van schoonmaakmiddelen. De eerste Volvo FM-trekker voor het bedrijf uit Roosendaal is geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

TriStar Industries Group is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van reinigingsproducten. CEO Paul van den Berg: “Onze producten gaan heel Europa door en worden in allerlei marktsegmenten gebruikt, variërend van de voedingsmiddelenindustrie en automotive tot petrochemie. Daarnaast zijn we dit jaar gestart met Estelle, een nieuw lifestyle-concept met schoonmaakproducten voor de consumentenmarkt.”


Eerste Volvo FM

TriStar Industries Group heeft als visie om zoveel mogelijk in eigen beheer te doen, vertelt Van den Berg. “Daardoor kunnen we onze klanten de beste kwaliteit en flexibiliteit bieden. Zo hebben we een eigen R&D-afdeling, eigen productiefaciliteiten en ICT-afdeling. Ook transport doen we sinds een paar jaar gedeeltelijk zelf. Dat geeft ons de wendbaarheid en flexibiliteit om snel te schakelen en klanten optimaal te bedienen.” Dat is een van de redenen om voor het transport van reinigingsmiddelen in Nederland en België een Volvo FM 460 4x2-trekker met Citytrailer in te zetten. “We hadden al een bedrijfswagen en een Volvo FL-bakwagen en dit is onze eerste trekker-opleggercombinatie”, vertelt Van den Berg. “Deze combinatie geeft ons meer mogelijkheden. Met de trekker-opleggercombinatie kunnen we ruim 1,5 keer zoveel vervoeren als met de bakwagen. Bovendien gaan we ook een oplegger aanschaffen voor het transport van tankcontainers, zodat we zelf grondstoffen kunnen aanvoeren die we gebruiken bij de productie. Nu hebben we alvast een truck die we straks ook voor dat werk kunnen inzetten.”


Lage instap van de Volvo FM

De truck is gespecificeerd door chauffeur Harry van As. “Een chauffeur is ons visitekaartje”, zegt Van den Berg. “Hij komt veel bij de klanten en in onze visie moet hij tevreden zijn over het materiaal waar hij mee werkt. Dat brengt ook met zich mee dat hij het beste weet wat hij nodig heeft. Daarom heeft Harry de vrijheid gekregen om in overleg met Bluekens Truck en Bus een truck samen te stellen.”


Voor Harry van As was er maar één merk denkbaar. “Ik rij al tientallen jaren met Volvo-trucks en ben echt Volvo-minded. Voor ons distributiewerk is de Volvo FM echt de perfecte truck. Zo is de lage in- en uitstap echt een pluspunt.”


I-Shift Dual Clutch

Voor maximaal (rij)comfort onderweg is de Volvo FM van TriStar Industries Group voorzien van de ruime Globetrotter-cabine, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering, een Media-pakket met navigatiesysteem en de I-Shift Dual Clutch. Deze versnellingsbak met dubbele koppeling maakt het mogelijk om te schakelen zonder onderbreking in het geleverd vermogen. I-Shift Dual Clutch selecteert alvast de volgende versnelling terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Dat draagt bij aan een stabiel rijcomfort. “Daardoor blijft de lading heel stabiel en dat is echt een verademing onderweg.”


Veiligheid

Daarnaast was veiligheid een belangrijk item. De Volvo FM is voorzien van het Active Safety-pakket met alle denkbare veiligheidssystemen en een dodehoekcamera aan de passagierszijde. “Daardoor heb je in feite geen dode hoek meer”, zegt Van As. “Zodra ik de richtingaanwijzer naar rechts aan zet, verschijnen de beelden van de dodehoekcamera automatisch op het scherm in de cabine. Dat geeft perfect zicht op wat er rondom de truck gebeurt. Met name bij rotondes binnen de bebouwde kom is dat een uitkomst.”


Tot slot is er aan het exterieur veel aandacht besteed waardoor de truck een echte eyecatcher is. Het spuitwerk is gedaan door de spuiterij van Bluekens Truck en Bus in Goes. “Het resultaat is oogverblindend.”


Partnership met dealer

De truck is geleverd door Bluekens Truck en Bus Roosendaal, waar TriStar Industries Group ook zijn trucks laat onderhouden. Van den Berg: “Bluekens ontzorgt ons, is flexibel en staat er altijd voor ons als wij hen nodig hebben. De samenwerking met Bluekens loop soepel en dat is wat wij zoeken in het partnership met een dealer.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
14
BATTLES
MEER FOTO'S