Foto van: Lucas Ensing

Volvo

FM 5th gen

Foto's
715
Video's
0
Topics
10

Informatie over de Volvo FM 5th gen

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de FM 5th gen.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de FM 5th gen, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Prachtige en multifunctionele Volvo-Dubbeldam combi voor Mammoet

De nieuwe Volvo FM met Dubbeldam aanhanger voor Mammoet is klaar! Een dikke combi met heel veel mogelijkheden. Zo is de motorwagen voorzien van extra sterke 6 tons laadklep met complete werkplaats inrichting van StoreVan Nederland en maatwerk kast waarin de luchtcompressor en elektra is verwerkt. Om te voorkomen dat de professionals die in de truck werken het koud krijgen, is er een standkachel gemonteerd, deze is in de werkbank verwerkt. De aanhanger is voorzien van diverse rongenrijen en sjorpotten zodat de lading op elke manier vast kan worden gezet. Daarnaast heeft hij een hydraulische oprijbrug welke zelfs 16 ton

0 reacties


Volvo FM electric voor Hoekstra Idskenhuizen

Hoekstra Idskenhuizen BV heeft een Volvo FM electric in gebruik genomen. Daarmee zet het bedrijf een belangrijke stap naar duurzaam transport. De nieuwe, elektrische Volvo truck wordt niet op vaste routes ingezet, maar het bedrijf wil er mee pionieren om de grenzen te verkennen van elektrisch transport. ,,Wij hebben nog geen vaste klanten voor deze truck maar wij willen vooral laten zien dat het kan, ook nu al’’ aldus Jacco Hoekstra. Hij runt het bedrijf met zijn neef Rouke en zijn vader Anne Hoekstra. Jacco: ,,Wij rijden bijvoorbeeld met bouwmaterialen en dakbedekkingsmaterialen, waarbij we ook regelmatig woonwijken in moeten. Met

0 reacties


Nieuwe Volvo FM540 zwaar transport trekker voor Westdijk

Westdijk Exceptioneel Transport heeft onlangs een nieuwe aanwinst toegevoegd aan hun indrukwekkende vloot: de Volvo FM 540 PK 8×4 zwaar transport trekker. Deze krachtige vrachtwagen is geleverd door Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn. Met een indrukwekkend vermogen van 540 PK en een 8×4 configuratie is de Volvo FM uitstekend geschikt voor het vervoeren van zware ladingen. Deze investering benadrukt de toewijding van Westdijk aan het leveren van exceptioneel transport met hoogwaardig materieel. Met dank aan Marcel Bollinger voor de foto’s en informatie!

0 reacties


Terberg gaat het eigen transport met een elektrische Volvo FM doen

De Volvo FM van Terberg die de firma inzet voor het transport van de terminaltrekkers is een bekende verschijning tussen de fabriek in Benschop en de havens van Amsterdam. Vanaf januari wordt deze vervangen door een nieuwe Volvo FM, een 100% elektrische! Op korte vaste trajecten ideaal natuurlijk.Edwin van Drogenbroek, die ook bijgaande foto’s stuurde: “We willen als Terberg graag ook een steentje bijdragen aan een schoner milieu.” Veel veilige en stille kilometers toegewenst met de prachtige nieuwe aanwinst!

0 reacties


Agrarhandel Weser-Ems kiest weer voor de kwaliteit van Rondaan

Vorig jaar schreef ik al eens over Agrarhandel Weser-Ems (AWE), waarom ze bij Rondaan koopt en niet bij één van de tientallen Duitse carrosseriebouwers. In de periode daarna zijn weer meerdere nieuwe voertuigen door Rondaan aan hen afgeleverd. In september 2021 bijvoorbeeld een nieuwe RAF bulkkipper. Deze week werd het trekpaard voor de aanhangwagen in kwestie afgeleverd, de nieuwe Volvo FM uit dit bericht. De auto is voorzien van een Rondaan bulkkipper met pneumatische losinstallatie. Veel veilige en winstgevende kilometers met deze prachtige truck toegewenst AWE!

0 reacties


Volvo FM met VDL-Rondaan opbouw voor de NNRD

We hadden het al eerder over het raamcontract wat GP Groot met Rondaan af heeft gesloten. Onlangs is er weer een auto uit die reeks afgeleverd, dit keer een Volvo FM 5th gen voor dochterbedrijf NNRD die door Rondaan is voorzien van een VDL portaalarmopbouw, uitgerust met onder andere een afnetsysteem en afstandbediening. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst.

0 reacties


Van der Werff blij met vijfde generatie Volvo FM

Momenteel stroomt er een serie nieuwe Volvo’s in bij Van der Werff. Zo kreeg ik vandaag (23 augustus 2021) op de Afsluitdijk de 390 voor de lens. Deze Volvo FM 5th gen vervangt een Scania, nog uit de Thom Mulder tijd. Chauffeur Roel Vink rijdt met deze auto vast voor Rotocoat Heerhugowaard. Hij heeft de sleutels op 22 juli gekregen, maar is daarna meteen op vakantie gegaan! Inmiddels heeft Roel er twee weken en 3.000 kilometer met de truck er op zitten, hij bevalt nog steeds helemaal super! Dat er nog maar veel veilige kilometers bij mogen komen!

0 reacties


Twee nieuwe Volvo FM500 trekkers voor Dam Beton

Marco Meester stuurde me een aantal foto’s van de twee vrijwel identieke Volvo FM500 trekkers die Dam Beton uit Akkrum vandaag in gebruik heeft genomen. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst met dit mooie duo!

0 reacties


De eerste nieuwe Volvo FM van Fryslân bevalt goed bij Bakker

Al weer een maand geleden leverde de LVS-vestiging in Heerenveen de eerste nieuwe generatie Volvo FM van Fryslân af aan haar dorpsgenoot Bakker. De hoogste tijd om aan de chauffeur van deze schoonheid, Dominique, te vragen hoe hij bevalt dus! Dominique: “Ik ben van de derde generatie naar de vijfde overgestapt. Een wereld van verschil! In vergelijking met de ‘oude’ is er nu veel meer elektronica, waaronder een digitaal display. De auto is ook vele malen stiller. De vorige auto had 370 pk, nu heb ik 430 paarden tot mijn beschikking. Het is een totaal andere auto.” Dominique, nog vele

0 reacties


Top 6 foto's Alle foto's »

 • Volvo FM 5th gen

  Kijk, daar heb je Melkweg Fritom (Bolsward) × met een Volvo FM 5th gen, opgebouwd voor tanktransport.

  Reageer

 • Volvo FM 5th gen

  Hier zie je Oegema Transport Dedemsvaart B.V. (Dedemsvaart) × met een Volvo FM 5th gen.

  Reageer

 • Volvo FM 5th gen

  383 Van der Vlist Speciaal- en zwaartransport (Schelluinen) × op de foto met een Volvo FM 5th gen, opgebouwd voor speciaal transport.

  Reageer

 • Volvo FM 5th gen

  Gebrs. Fuite BV (Genemuiden) × op de foto met een Volvo FM 5th gen. 5 asser voor opbouw bij carrosseriefabriek De Poel Emmen. Renault op de achtergrond is deze https://www.truckfan.nl/picture/1404269/bedrijf/17441/, lijkt niet best.

  Reageer

 • Volvo FM 5th gen

  Foto van een Volvo FM 5th gen van NNRD (Drachten) ×, opgebouwd voor containertransport.

  Reageer

 • Volvo FM 5th gen

  Foto van een Volvo FM 5th gen, opgebouwd als open laadbak.

  Reageer

« Alle Volvo machines