INEOS Grenadier, foto van Truckfan Nieuwsposter

INEOS Grenadier

INEOS Automotive bevestigt rol van The HALO Trust in de ontwikkeling van de Grenadier 4X4

The HALO Trust, 's werelds grootste liefdadigheidsinstelling tegen landmijnen, heeft de laatste twee jaar samengewerkt met het Grenadier-team
INEOS streeft naar ontwikkeling van gespecialiseerde Grenadiers die geschikt zijn voor het werk van HALO
HALO deelt rijervaringen die de organisatie heeft opgedaan met 600 voertuigen op afgelegen plaatsen en in extreme omstandigheden
Inzicht in hoe HALO de voertuigen onderhoudt en repareert voor levensreddend werk (in 25 landen) is van grote waarde voor de ontwikkeling van de Grenadier
INEOS Automotive bevestigt dat The HALO Trust als partner bijdraagt aan de ontwikkeling van de compromisloze Grenadier 4X4. INEOS streeft naar ontwikkeling van een reeks gespecialiseerde Grenadiers die afgestemd zijn op HALO-operaties en die het levensreddende werk in 25 landen na oorlogen kunnen ondersteunen.

The HALO Trust is 's werelds grootste humanitaire organisatie voor het opruimen van mijnen en vernietigen van wapens. Met een wagenpark van meer dan 600 4X4-voertuigen over de hele wereld beheert deze Brits-Amerikaanse organisatie terreinwagens op een aantal van de meest afgelegen en ontoegankelijke plaatsen op deze planeet.

“Van bergpaden tot strijdperken binnen steden: HALO komt overal om landmijnen op te sporen en te vernietigen,” zegt James Cowan, CEO van The HALO Trust. “Dat betekent dat we een wagenpark nodig hebben dat geschikt is voor oorlogsgebieden, regenwouden en woestijnen. Onze 9.000 mijnenruimers behoren tot de meest standvastige mensen op aarde. Ze hebben voertuigen nodig waarop ze kunnen vertrouwen, die bescherming bieden en helpen om hun werk te doen. Wij willen onze ervaringen met INEOS delen om bij te dragen aan de ontwikkeling van een terreinwagen die is voorbereid op de uitdagingen van de 21e eeuw.”

“Ik heb grote bewondering voor de missie van The HALO Trust en de toewijding van het HALO-team. Het is een eer om met hen samen te werken. Gezien hun tientallen jaren ervaring met grote aantallen voertuigen in extreme omstandigheden, kunnen wij ons geen betere organisatie voorstellen voor hulp bij de ontwikkeling van de Grenadier,” vertelt Dirk Heilmann, CEO van INEOS Automotive. “Alle kennis en inzichten die HALO met ons deelt, zijn ongelooflijk belangrijk voor het technische programma en zullen ons uiteindelijk helpen om het sterkste, meest functionele voertuig voor alle gebruikers te ontwikkelen.”

INEOS werkt samen met HALO sinds 2020, toen het bedrijf zich bij een actieve HALO-operatie in Angola voegde waar de organisatie over wegen met kuilen en rotsblokken moest rijden die soms vrijwel onbegaanbaar waren. Inzicht in hoe bestuurders omgaan met het terrein en reparaties van de voertuigen in uitdagende omstandigheden en met niet meer dan basisgereedschap heeft bijgedragen aan het ontwikkelingsproces van de Grenadier. HALO heeft 27 jaar in Angola gewerkt en het belang van de missie daar werd nog eens onderstreept door het beroemde bezoek van prinses Diana in 1997.

In de komende 12 maanden zullen meer dan 130 prototypen van de tweede fase worden ingezet als onderdeel van het voortgaande test- en ontwikkelprogramma van de wagen over 1,8 miljoen kilometer. Prototypen van de Grenadier zullen worden ingezet in actieve HALO-projecten, onder meer in Kosovo. INEOS en HALO zullen deze ontwikkelingsstappen gebruiken om de eigenschappen van de wagen op de weg en in ruw terrein te beoordelen, maar ook aspecten zoals service, onderhoud en reparatie in het veld.

INEOS streeft ernaar in de toekomst een reeks gespecialiseerde Grenadiers te ontwikkelen voor The HALO Trust, met eigenschappen die afgestemd zijn op hun specifieke behoeften. Dat zijn onder meer ankerpunten om mijnbestendige bodembescherming aan te brengen, en beveiligde bergruimte voor mijnopruimingsgereedschap. Verder moeten ze makkelijk in te zetten zijn als ambulances voor veilige evacuatie van mogelijke slachtoffers.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S