Foto van: Lucas Ensing

Renault

T-serie

Foto's
2.197
Video's
1
Topics
5

Informatie over de Renault T-serie

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de T-serie.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de T-serie, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Vooraanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Preco neemt een prachtige Renault T 530 6×2 in gebruik – Erwin Visser

Tekst en foto’s Erwin Visser Een tijdje geleden kreeg ik van Martijn de uitnodiging om zijn nieuwe auto op het werk nat te komen maken. De vorig jaar bestelde Renault T 530 6×2 was klaar. Deze is ook weer volledig opgebouwd. Zowel de opbouw en het interieur zien er netjes uit. Ook is deze voorzien van een gestuurde naloper. Iets wat ik persoonlijk mooier vind dan een dubbellucht sleepas, maar daar zullen hele volksstammen anders over denken. De opbouw is gedaan door Vlastuin Renswoude, Het interieur door Peter van de Lagemaat Scherpenzeel, spuitwerk door eVe Spuiten Ede en de wagen

0 reacties


Hans Brolsma kiest na 25 jaar weer voor Renault Trucks

Dat oude liefde niet roest, bewijst Hans Brolsma uit het Friese De Westereen. Hij kiest na 25 jaar weer voor Renault Trucks. En hoe. Over elk detail van zijn nieuwe T High EVO is nagedacht met een verbluffend resultaat. “Als een stoer uiterlijk met een licht karakter,” omschrijft de transporteur zijn nieuwe truck. “Dit is een droom die uitkomt.”

Hans Brolsma is de derde generatie van het gelijknamige transportbedrijf, dat naast het instrumentenvervoer voor het Noord Nederlands Orkest verhuizingen, transporten en pianovervoer verzorgt. Toen hij het bedrijf van zijn vader overnam, koos de ondernemer na goede ervaringen met de Renault G serie voor de Magnum AE. “Daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar een ander merk, maar de liefde voor Renault Trucks is nooit verdwenen. Ik houd van het eigenzinnige karakter.” Na 25 jaar staat er weer een truck met het ‘wybertje’ voor de deur, een indrukwekkende Renault Trucks T High EVO met 520 pk. De truck is geleverd door Renault Trucks-dealer LVS Trucks vanuit de vestiging Leeuwarden.

Extra bewegingsvrijheid
Om aan de alsmaar strengere emissie eisen van binnensteden, waar Brolsma regelmatig komt met het Noord Nederlands Orkest, te voldoen ging hij op zoek naar een nieuwe truck. Vanwege de vlakke vloer was de keuze voor de T High snel gemaakt. “Als we met 100 man een podium hebben opgebouwd, pak ik graag een rustmomentje in de cabine. Ook tijdens een theatertour, wanneer we twee of drie dagen stil staan, vertoef ik er veel in. Dan is die extra bewegingsvrijheid heel aangenaam.”

Weinig onderhoudskosten
De Renault Trucks T High gaat op jaarbasis tussen de 30.000 en 35.000 kilometer rijden. Brolsma vertelt dat hij van de 18 uren die hij aan het werk is maar een paar uur achter het stuur zit. “Daarom heb ik weinig onderhoudskosten, alleen voor de banden. Theaters zitten meestal in de binnenstad waar ik vaak moet achteruitsteken waardoor deze harder slijten.” Het rijcomfort van de 4x2 trekker bevalt goed, net als de 13 liter motor met 520 pk. “Hij is niet alleen zuinig, ook heel stil. In de stad kan ik niet aankomen met een ronkende motor.”

Ontelbare details
Geen ronkende motoren, maar tonen van Beethoven als de Renault Trucks T High voorbij rijdt. Over het uiterlijk werd zorgvuldig nagedacht. Brolsma ging met zijn ideeën naar MW Designs en samen maakten ze het ontwerp. Van de achterbumper met remlichten in de vorm van een Renault-logo tot de beplating en het slangenrek, allemaal handwerk uitgevoerd door GSO General Service Ouwendijk. De zwarte kleur en rood met gouden striping geven de truck een stoer uiterlijk. Het Noord Nederlands orkest zorgde voor de inspiratie voor de special paint op de zijkanten. “MW Designs heeft er echt iets speciaals van gemaakt,” zegt Brolsma trots. “Eigenlijk moet je hem een keer of tien zien voordat je de ontelbare details hebt ontdekt.”

Hans Brolsma V.T.P.
Sinds 44 jaar vervoert Hans Brolsma V.T.P. instrumenten voor het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast verzorgt het in 1931 opgerichte transportbedrijf verhuizingen, pianovervoer en de opslag van goederen. Oorspronkelijk bestond het wagenpark uit meerdere bakwagens en trekker-oplegger combinaties. Maar Brolsma, die als 16-jarige jongen voor het chauffeursleven koos, besloot enkele jaren geleden met één auto verder te gaan om te kunnen doen waar hij blij van wordt.

0 reacties


Erwin Visser bekijkt de nieuwe Renault T520 High van Preco van binnen en buiten

Een truck waar ZO veel enthousiasme over is, dat er twee berichten over binnen kwamen gisteravond! Alleen lag ik toen al te slapen… Foto’s komen van de onvolprezen Erwin Visser. Erwin Visser: “Soms heb je van die auto’s waarvan je weet. Maar niet ziet aankomen deze Renault T520 High van Preco was er net een. Een tijdje terug kreeg ik van Peter van de Lagemaat een berichtje dat hij weer leuke interieurs aan het maken was. Het bericht begon met een mooie 143 van een klant van hem en daarna kwamen er wat foto’s van een Renault T. Een andere

0 reacties


Renault T Evolution: de naam zegt het al

De pandemie die de wereld al meer dan een jaar in zijn greep heeft is best vervelend, maar het heeft als voordeel dat bedrijven op zoek gaan naar nieuwe manieren om in de publiciteit te komen als ze een nieuw product lanceren. In dit geval is het Renault die hun T-Evolution presenteert in het computerspel Euro Truck Simulator 2 en laat dat nou net een van mijn (Martijn Manrho, red.) lievelingstijdverdrijven zijn. Dus snel de game gestart en wat foto’s gemaakt van Renaults vernieuwde vlaggenschip. In game zijn de verschillen beperkt, nieuwe toplampjes, nieuwe wielkasten en een vernieuwd dashboard. Meest

0 reacties


Twee nieuwe Renault T480’s voor Van der Wiel

Onlangs heeft LVS, de Friese Renault-dealer, twee Renault High T480 6×2 trekkers afgeleverd aan Van der Wiel uit Drachten. Beide trucks zijn voorzien van alle comfort én met het zuinige ECO pakket. Ze staan beide niet in de opvallende eigen kleuren van het bedrijf, maar in klantkleuren. Wagenparknummer 171 staat in de kleuren van GMB, wat in september 2020 nog de biogas-afdeling van Van der Wiel over nam. Wagenparknummer 541 (dat lijkt onlogisch, maar in ‘Tellen met Van der Wiel’ hebben we kunnen zien dat daar een gedachte achter zit staat in de kleuren van Kijlstra beton. Veel veilige en

0 reacties


Video's

Top 6 foto's Alle foto's »

 • Renault T-serie

  Op deze foto is K.J. Postma (Grijpskerk) × actief met een Renault T-serie.

   +3 Reageer

 • Renault T-serie

  Foto van een Renault T-serie, opgebouwd als dumper / kipper.

  Reageer

 • Renault T-serie (vrachtwagen)

  Op deze foto staat P. Van Setten Transport B.V. (Renswoude) × met een Renault T-serie, opgebouwd als open laadbak.

  1 reactie

 • Renault T-serie

  Foto van een Renault T-serie.

  Reageer

 • Renault T-serie

  Hier zie je K.J. Postma (Grijpskerk) × met een Renault T-serie, opgebouwd als open laadbak.

   +1 4 reacties

 • Renault T-serie

  Hier zie je K.J. Postma (Grijpskerk) × met een Renault T-serie, opgebouwd als open laadbak.

  Reageer

« Alle Renault machines