?Onze truck lijkt wel vervloekt?

Fried van de Laar kocht de truck van Frits van Eerd om er zijn zoons Dakar mee te laten rijden. Maar ook met het stuur in handen van Jan van de Laar kampt de truck met hetzelfde probleem: de ene na de andere turbo gaat kapot. Al vier moesten Jan en Ben van de Laar en Dolf Huijgens er vervangen onderweg. In etappe 10 zelfs twee keer. Daardoor werd etappe 11 nog zwaarder dan ?ie al was. ?Het begint nu echt door te wegen,? merkte navigator Ben van de Laar. ?Weinig slaap, heet, zware proeven, lange dagen. Maar we zijn er nog.?

Pas diep in de nacht kwam de Van de Laar-truck aan in La Rioja. Middenin de onmogelijke duinen van Fiambal? was weer twee keer de turbo geploft. In het mulle zand duurde het vervangen van het onderdeel veel langer dan anders, waardoor de Van de Laartjes weer helemaal achteraan in het veld terecht kwamen en het ploeteren werd. ?Het is echt niet leuk om middenin de woestijn de turbo te moeten vervangen,? verzekert Ben van de Laar. ?Maar we hopen het probleem nu onder controle te hebben. Voor de zekerheid hebben we er nog wel eentje bij ons, maar die hopen we niet nodig te hebben. Onze truck lijkt wel vervloekt wat de turbo?s betreft.?
Na een lange, zware dag en een korte nacht gaf etappe 11 de mannen weinig voldoening. De 431 kilometer lange etappe naar San Juan was volgens Ben van de Laar ?een slooppartij die niks met Dakar te maken heeft?. Dat anderen er enthousiast over waren, kon hij niet begrijpen. ?Lappen van 40 kilometer over een knippenpad, dat voel je wel. Daar is toch geen lol aan? De truck had het minstens zo zwaar als wij.?
Etappe 12 lijkt gelukkig mee te vallen. Het roadbook is tenminste niet heel dik. ?Met ruim 900 kilometer wordt het een lange dag,? wist de jongste Van de Laar. ?Maar de proef lijkt niet heel zwaar te worden. Voor de snelsten staat er 2,5 uur voor, dus wij zullen er niet heel veel langer over doen.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC