Even behelpen, maar nu toch rustdag voor Rainbow

Het begin van de rustdag van de Dakar was even behelpen voor de mannen van het Rainbow Truckteam. De servicetruck arriveerde pas in de ochtend in Salta, doordat wegen waren afgesloten na de hevige regenval in Argentini?. Van een goede nachtrust na afloop van de zevende etappe was dus geen sprake voor Gerrit van Werven, Gerrit Zuurmond en Klaas Kwakkel. ?Maar dat halen we wel in,? vertrouwde Gerrit Zuurmond.

De Rainbow-truck was zelf ook niet al te vroeg in Salta. De zevende etappe ging op zich wel goed, maar de steile hellingen in combinatie met gladheid door regen, hagel en zelfs sneeuw waren aanleiding om het kalm aan te doen. ?Ik hou daar helemaal niet van,? bekende navigator Gerrit Zuurmond. ?Ik zat ?m best te knijpen. Dus hebben we het tempo omlaag geschroefd en zijn we op het gemak naar de finish gehobbeld. Wij rijden op aankomen, niet op het klassement.?
Het hoogteverschil van ruim 3000 meter dat in de zevende etappe werd overbrugd was voor het trio in de cabine een grote opluchting. Per meter dat het naar beneden ging, werd de stemming beter. ?Dan merk je toch hoe groot de invloed van de hoogte is. Het vreet energie. Bij het minste of geringste ben je buiten adem,? zegt Zuurmond. ?Gerrit (van Werven) had er veel last van en die zag je met de minuut opknappen. Het werd allemaal een stuk plezieriger toen we weer beneden waren.?
De eerste week is voor de Rainbow-mannen zonder al te veel problemen en dus naar tevredenheid verlopen en het team kijkt uit naar de tweede week. ?We hebben de risico?s beheersbaar weten te houden en dat hopen we te blijven doen. Het zou de komende twee, drie dagen, met duinen op het programma, een stuk moeilijker moeten worden,? weet Zuurmond. ?Vorig jaar zijn we in de duinen uitgevallen, maar dat speelt nu niet meer echt mee in de hoofden. We weten welke fouten we hebben gemaakt en we zijn een stuk verder daarin. De truck is goed, wij zijn goed op elkaar ingespeeld en we doen geen gekke dingen. We hebben er alle vertrouwen in.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
20

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC