Heel grote kans' dat Emmeloordse vuilniswagenfabrikant failliet gaat

De kans is heel groot dat vuilniswagenfabrikant Geesinknorba in Emmeloord binnen nu en een paar dagen failliet wordt verklaard. Dat zegt woordvoerder Clemence Sassen.

Geesinknorba heeft meerdere vestigingen. Het hoofdkantoor zit in Emmeloord. Voor verschillende onderdelen van het bedrijf is nu uitstel van betaling aangevraagd. Dat geldt ook voor de locatie in Emmeloord. Daar werken ongeveer driehonderd mensen.

De vuilniswagenfabrikant is gestart in 1875 en actief in ongeveer veertig landen. In Europa zijn er zeven vestigingen.

Forse verliezen
Woensdag is een bewindvoerder aangesteld. Die bekijkt wat de financiële situatie precies is. Die is niet bepaald florissant. Geesinknorba lijdt al ruim vijftien jaar op rij forse verliezen. ''Een faillissement wordt verwacht. Die kans is heel groot'', zegt Sassen.

Een jaar geleden werd het bedrijf door een investeerder nog op het nippertje gered van de ondergang. Die maakte met de onderneming een plan om Geesinknorba weer winstgevend te maken. Dat is niet gelukt.

Slecht beleid
De financiële situatie is volgens het bedrijf dit jaar verder verslechterd. Bestuurder Jochem van Bueren van Geesinknorba: ''Het is erg spijtig dat Geesinknorba een erfenis van slecht beleid uit het verleden niet te boven is gekomen.'' Volgens hem is het een mooie onderneming die kwalitatieve producten levert in heel Europa. ''Toch lijdt de onderneming jaar op jaar fors verlies. De financiële tekorten zijn onder de verschillende eigenaren alleen maar opgelopen.''

De bestuurder houdt hoop en verwacht dat verschillende bedrijfsonderdelen alsnog een toekomst hebben.

Reacties

Alex Miedema
Heel sip...
Lucas Ensing
@Alex Miedema Helaas, staat al op de insolventielijst. Had afbeelding bijgevoegd, maar die zie je dus niet hier.
faillissementsdossier.nl/nl/
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
537