Nominaties verkiezingen Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider 2022 bekend

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.


De verkiezingen zijn belangrijk om een podium te bieden voor leerbedrijven en praktijkopleiders die zich op een positieve manier inzetten om jong talent in de sector te begeleiden. Met trots kunnen we hierbij de top 3 van genomineerden bekend maken.


Genomineerden voor Beste Leerbedrijf:

• Combex Bouwlogistiek

• Duijghuijzen Internationale Expediteurs B.V.

• Grando Logistics B.V.


Het beste leerbedrijf wordt bepaald door een vakjury die op bezoek gaat bij de bedrijven. In de jury zitten Gabby Delhaas, voorzitter, Irene Rensink, FNV, Caroline Blom, TLN en Bart Donders van Cevotrans, onderdeel van Unilin, winnaar van vorig jaar.


Genomineerden voor Beste Praktijkopleider:

• Anita de Groot - Driessen Speciaal Transport D

• John van Akkeren - Mepavex

• Patrick Redmeijer – Bidfood


De beste praktijkopleider wordt via een stemwebsite bepaald door een publieksjury.


Bekijk de nominatievideo’s en stem op de beste Praktijkopleider

Op www.stl.nl/verkiezingen kun je de video’s van de genomineerden bekijken. Vanaf nu kun je op deze website ook stemmen op jouw favoriete praktijkopleider. Dat kan vanaf vandaag tot en met 7 juni.


En de winnaar is….

Alle winnaars worden op 22 juni 2022 extern bekend gemaakt en worden verrast door een bezoek op het bedrijf. Dat geldt ook voor de categorie STL Transport Talent en STL Logistiek Talent voor veelbelovende BBL’ers. De aanmelding hiervoor is gesloten. Van deze categorie wordt de winnaar bepaald aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!