Aannemer Bruchem gedupeerd: 68 rijplaten van 1.000 kilo gestolen langs A2

BRUCHEM/EVERDINGEN - Het Bruchemse aannemingsbedrijf Van de Lee looft een beloning uit voor de gouden tip heeft over de diefstal van 68 stalen rijplaten. Die verdwenen in de nacht van 13 op 14 februari langs de A2 bij Everdingen.

Reacties

Bert353
Tja, je zult ze maar nodig hebben... had je ze misschien ook kunnen huren?
+1
dennisbouter
Wie had ze moeten huren van de lee of de oud ijzer boer die ze nu heeft?
wim-same
@dennisbouter van de Lee. een verrekening misschien ???
+1
dennisbouter
@wim-same als je ze huurt ben je ook verantwoordelijk
Bert353
@dennisbouter die ze meegenomen heeft?
+1
dennisbouter
@Bert353 denk jij dat iemand ze nodig had? Ik zeg oud ijzer
Piet1960
Knap staaltje werk, doe je niet in een uurtje lijkt me.
walker1
Dat kan alleen maar met professioneel spul gebeurt zijn. Volgens foto en verhaal liggen de platen langs een sloot, of 2 sloten, op drassig grasland. Zo'n platenbaan wordt gelegd door een vrachtwagen met autolaadkraan, die in feite zijn eigen weg legt, dus beginnen op de straat, bij inrit weiland en zo pad langs de sloot leggen. De vrachtwagen staat dan telkens op de net gelegde platen. Opruimen gaat op dezelfde manier, alleen dan op einde van de platenbaan beginnen.
Als je een beetje vlot die platen weg wilt halen heb je dus zo'n vrachtwagen nodig en ervaring met rijplaten laden. Bovendien krijg je het in 1 vracht niet eens weg, zelfs in 2 vrachten ben je nog te zwaar beladen.
mike_v
Tja @walker1, ga jij je vragen stellen als je een vrachtwagen bezig ziet met zulke platen op te laden? Wil je zoiets stelen doen je dat best op klaarlichte dag en op je dooie gemak. Dat wekt het minste argwaan. Niemand die je zal storen tenzij toevallig een werknemer op de werf zal passeren.
walker1
@mike_v Nee, ik zal ook niet gaan vragen. Er wordt wel vaker langs de snelweg gewerkt 's nachts. Bovendien ga je niet onnodig stoppen en uitstappen op de vluchtstrook.
valmet 605
2 vrachten. Ja het gebeurt enorm veel. Er zijn plekken waar de platen alleen verhuurd worden als ze aan elkaar gelast zijn. Het is om gek van te worden.
radium45
Zo,n platenbaas vertelde mij al eens... Investeren in rijplaten kan altijd uit. Je koopt voor een paar €100.000 aan platen, verhuurt ze een jaar of 10 en dan kun je ze voor hetzelfde geld als de aanschafprijs weer verkopen. Je schrijft normaliter niks af op een plaat. Er zal er wel eens 1 sneuvelen en zo maar dan nog.
+1
tone29
@radium45 had die het niet over vinyl platen?🤣🤣🤣
+1
valmet 605
@radium45 zo zit die handel in elkaar. Verhuur transport walsen enz word betaald. En er gaat bijna geen plaat kapot. Ze raken kwijt zinken of iets maar zijn waardevast...
mdoornekamp
@valmet 605 een plaat die kwijt is, moet de huurder gewoon betalen. Dus de eigenaar wordt er niet minder van.
verwijderd
+1
valmet 605
@JD3010 klopt. Ik hoor wel verhalen dat de heren platenboeren soms van elkaar ophalen.. zonder te vertellen.
walker1
@valmet 605 Zou mij in dit geval niet verbazen. In een nacht 68 platen opladen en weg rijden lukt alleen met goed materiaal en kennis van zaken.
valmet 605
@walker1 2 uur. 30 platen per uur. 2man 1 achter stuur ander laden. Of gewoon op de afstandbediening.
hoest
@valmet 605
de platenboer hiernaast heeft in elke plaat zijn logo gesneden
valmet 605
@hoest snij je toch een extra oog. Logo is er zo uit of op maat snijden. Ach een ijzerboer die niet kijkt. 1 plaat 100 euro ijzer.
de Leeuw IH
@JD3010 dit is vlakbij mij maar er staan daar geen huizen in de buurt. dus alleen verkeer op de a2 heeft het gezien.
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
2.039