Scania S500, foto van Truckfan Nieuwsposter

Scania S500

6.035 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

Roelofs Transport ziet 60% minder schadeclaims dankzij de realtime AI-oplossingen van Samsara
De internationale transportfirma heeft de hoeveelheid processen voor haar hele vloot verminderd en de efficiëntie en veiligheid van haar activiteiten verhoogd dankzij de Connected Operations™ Cloud van Samsara.

Amsterdam - 4 december 2023 – Internationaal transportbedrijf Roelofs Transport werkt samen met Samsara, de pionier van de Connected Operations™ Cloud, om de bedrijfsprocessen te digitaliseren. Dankzij de implementatie van Samsara’s oplossingen - Dual-Facing AI-dashcams, Mobile Experience Management en Fleet Telematics - heeft Roelofs Transport real-time inzicht in de status van de vrachtwagens, hetgeen leidt tot efficiënter en veiliger beheer van het wagenpark en de transporten.

Roelofs Transport heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een familiebedrijf tot een internationaal transportbedrijf met een vloot van meer dan 50 Scania-trucks, die transporten tussen Italië en Nederland verzorgen. Roelofs Transport werd geconfronteerd met een aantal uitdagingen: het voldoen aan de rij- en rusttijden tijdens lange ritten en incidenten met voertuig- en vrachtschade. Dit resulteerde in een aanzienlijke kostenpost en een negatieve impact op de reputatie van het bedrijf. Daarom zocht Roelofs Transport naar een geavanceerde oplossing om het groeiende wagenpark te volgen en inzicht te krijgen in het rijgedrag van chauffeurs. Op deze manier kunnen problemen effectief en real-time worden aangepakt.

Met Samsara's Vehicle Gateway heeft Roelofs de functionaliteit van telematica verbeterd, routes geoptimaliseerd, de klantenservice verbeterd en wordt brandstofverspilling tegengegaan. Roelofs heeft hierdoor het aantal processen bij een standaardlevering teruggebracht van 88 naar slechts vier. Dat komt neer op een afname van 95%, een aanzienlijke vermindering van de werkdruk en verbetering van de klantenservice.

Daarnaast hebben de Dual-Facing dashcams van Samsara - met AI-ondersteuning – onveilig rijgedrag verminderd en beschermen ze bestuurders bij incidenten veroorzaakt door andere weggebruikers. De In-Cab Coaching functionaliteit biedt chauffeurs directe begeleiding op basis van incidenten. Door betere coaching van medewerkers en de analyse van videobeelden is het aantal schadeclaims bij Roelofs Transport met 60% verminderd. Hierdoor is ook de hoogte van de verzekeringspremies afgenomen.

Dennis Hendriks, Operations Manager bij Roelofs Transport, legt uit: "Onze chauffeurs kunnen voor langere periodes onderweg zijn. Met Samsara's In-Cab Coaching kunnen ze hun coachingsvideo op dezelfde dag of bij de volgende stop bekijken. Dit helpt bij het corrigeren en verbeteren van het rijgedrag in realtime."

Philip van der Wilt, Senior Vice President en General Manager EMEA bij Samsara, vertelt: "Door gebruik te maken van voertuiggegevens, 360-gradencamera's en het cloudplatform van Samsara, hebben we de activiteiten van Roelof Transport getransformeerd om het bedrijf te ondersteunen bij beter beheer van zijn groeiende wagenpark. Tegelijkertijd helpen de systemen hen bij de voorbereiding op de toekomst. Door voortdurend innovatieve functies te implementeren, kunnen vooruitstrevende bedrijven zoals Roelofs Transport hun klanten nog meer voordelen bieden.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO