Renault Master, foto van Truckfan Nieuwsposter

Renault Master

Engelsman Hoveniers zet de bloemetjes buiten met honderdste Renault Trucks Master

Een bijzonder jubileum voor Engelsman Hoveniers: het bedrijf uit Pijnacker nam onlangs zijn honderdste Renault Trucks Master in gebruik. De betrouwbaarheid en de uitgebreide mogelijkheden van deze bedrijfswagen zijn belangrijke redenen om voor de Renault Trucks Master te kiezen. Ook het honderdste voertuig is geleverd door Renault Trucks bedrijfswagendealer Volvo Group Truck Center.

Engelsman Hoveniers ontwerpt, onderhoudt en legt groen aan bij particulieren en zakelijke klanten. “We zijn voornamelijk actief in de regio’s Haaglanden, Rotterdam en Amsterdam”, vertelt bedrijfsleider Alex Engelsman. “We werken voor particuliere en zakelijke klanten, zoals gemeenten, VvE’s, vastgoedbeheerders, woningbouwverenigingen, overheidsinstanties en ambassades. De Amerikaanse ambassade is bijvoorbeeld een van onze opdrachtgevers.”

Voor alle werkzaamheden een Renault Master
Het wagenpark van Engelsman Hoveniers bestaat uit 46 voertuigen. “Al onze bussen zijn Renault Trucks Masters. Dat zijn mooie bedrijfsauto’s die flexibel zijn in gebruik. Als hovenier zijn we in verschillende disciplines van het vak actief. Van advies en ontwerp tot onderhoudswerk en boomverzorging: wij kunnen het allemaal. Een van de voordelen van Renault bedrijfswagens is dat er voor al onze werkzaamheden een voertuig leverbaar is. We hebben Renault Trucks Master oprijwagens voor het vervoer van maaimachines, Renault Trucks Master kippers voor de afvoer van groenafval en Renault Trucks Master gesloten bestelwagens met aanhangwagens. Ook hebben we een Renault Master BE-combinatie in ons wagenpark voor het vervoer van zwaardere machines, zoals shovels. Tot slot zijn een aantal Masters specifiek geschikt voor gladheidsbestrijding. Daar kunnen we eenvoudig een sneeuwploeg voor zetten en een strooibak achterop.”

Herkenbaar en uniform wagenpark
De Renault Trucks Master kipper is een van de vier nieuwe bedrijfswagens die recent zijn geleverd. “Voor ons is dit zowel uitbreiding als vervanging”, zegt Engelsman. “Elk jaar vervangen we nu gemiddeld drie tot vijf bussen. We houden van een herkenbaar, uniform wagenpark en daarom kiezen we voor de Renault Trucks Master. Ruim twintig jaar geleden hebben we onze eerste Renault in gebruik genomen en de voertuigen hebben het altijd prima gedaan. Als iets goed is, waarom zou je het dan veranderen?

Het feit dat we al jarenlang samenwerken met dezelfde accountmanager van Volvo Group Truck Center draagt daar zeker aan bij. Hij heeft veel kennis van zaken. Als er een oplossing moet worden gevonden om een specifieke wens van ons mogelijk te maken, dan duikt hij erin en zorgt hij ervoor dat het goedkomt. Onze honderdste Renault Trucks Master, een kipper, is ook voor ons op maat gemaakt. Op verzoek van de medewerker die ermee werkt, is de bak verlengd voor meer ruimte voor materiaal en gereedschap.

Dankzij de lange samenwerking weten ze bij Volvo Group Truck Center precies hoe wij het willen hebben, of het nu gaat om de opbouw voor een versnipperaar of de inrichting van de cabine. Veel van onze bedrijfsbussen hebben bijvoorbeeld een dubbele cabine, waarbij we de achterbank eruit laten halen. Daar kunnen we dan handgereedschap veilig achter slot en grendel opslaan.”


Over Engelsman Hoveniers
Engelsman Hoveniers heeft een rijke historie. De kiem voor het huidige hoveniersbedrijf werd in de jaren ’30 gelegd toen de grootvader van de huidige directeur-eigenaar in Den Haag een bloemen- en plantenhandel startte. Onder leiding van eigenaar André Engelsman werd in de jaren ‘80 de koers verlegd naar tuinaanleg en -onderhoud. In de jaren die volgden groeide Engelsman Hoveniers, dat nu 75 medewerkers telt, gestaag door. In 2019 is het bedrijf verhuisd naar Pijnacker. In 2022 heeft Engelsman Hoveniers op deze locatie een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S