Iveco X-Way, foto van Truckfan Nieuwsposter

Iveco X-Way

Sallandse Metaalhandel eert de IVECO X-WAY met ‘The Boss’
De Sallandse Metaalhandel in Raalte is het familiebedrijf van Hinnie Haverman. De firma zet dagelijks twee zware combinaties in voor de aan- en afvoer van metalen. Dat de nieuwste aanwinst een IVECO is, blijkt een kwestie van aantrekkingskracht. Haverman: "Ik hoorde al jaren dat de IVECO aandrijflijn erg goed is. Ik vond het echter nooit een mooie auto, totdat het nieuwe model werd geïntroduceerd. Ik zag laatst een IVECO truck rijden en heb meteen contact gezocht met IVECO dealer Cornelis Bedrijfsauto's in Hoogeveen. Toen bleek dat de IVECO X-WAY ook nog eens een ton lichter was dan mijn vorige truck, wist ik het zeker.''

Topmodel met 570 pk

De keuze viel op een X-WAY AS280X57Y/PS met de grootste cabine en de zwaarste Cursor 13 krachtbron met 570 pk. Een motor die – evenals de motoren in alle nieuwere IVECO trucks – voldoet aan de laatste Euro 6 normen zonder gebruik te maken van EGR techniek. De truck heeft een luxe interieur met alle opties, zoals een 50 liter grote koelkast, Full LED verlichting en lederen bekleding. Ook een omvormer en een magnetron ontbreken niet in de cabine. Een echte 'Boss' dus. Verder is de truck voorzien van een aslastweegsysteem, een bandenspanning controlesysteem en een geïntegreerde standairco. Ook een hydraulische retarder behoort tot de uitruisting van de truck.

Veilig en compleet

De 6x2 bakwagen beschikt over een sturende, hefbare 8-tons naloopas, een VDL haakarm systeem, RVS kisten, aluminium spatborden én rekken waar de afdekzeilen in kunnen worden opgeborgen. IVECO dealer Cornelis Bedrijfswagens maakte de truck helemaal af met Kelsa lampenbeugels, LED verlichting, LED verstralers, zwaailampen en flitsers voor en achter. Ook zijn er twee sets dubbele luchthoorns gemonteerd. Voor extra veiligheid werd de X-WAY tevens uitgerust met een Orlaco dodehoek camerasysteem en als kers op de taart pronkt er nu een verlicht IVECO logo in de grille. Alles bij elkaar een prachtig visitekaartje voor de Sallandse Metaalhandel.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S