MAN TGL 4th generation, foto van Truckfan Nieuwsposter

MAN TGL 4th generation

5.249 foto's van @Truckfan Nieuwsposter

MAN TGL 8.220 trekker met OptiView
De MAN TGL kennen we vooral als bakwagen, maar voor catering bedrijf ‘van A naar Peter’ uit Heerenveen is de compacte MAN-truck de ideale trekker. De truck wordt ingezet in combinatie met een mobiele keuken voor catering op locatie door heel Nederland.

‘van A naar Peter’ is het bedrijf van Peter Waterlander. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de catering bij wegwerkzaamheden, bouwplaatsen, evenementen en bedrijven. “Daarnaast doen we ook aan wat wij noemen ‘calamiteiten catering’. Dat zijn bijvoorbeeld grote branden of zware bergingsklussen waarbij het personeel langdurig werkzaam is op locatie. Verder werken wij veel voor wegen bouwend Nederland. Wij verzorgen dan in het werkvak complete maaltijden, lunch- en ontbijtpakketten en regelen de koffie. Tevens zorgen we indien nodig voor een mobiele toiletunit, waardoor alles op locatie geregeld is”, aldus Peter Waterlander.

Complete rijdende keuken
Voor de opleggers met daarin een compleet zelfstandig werkende keuken zocht het bedrijf een geschikte trekker. “De teruggekeurde BE-trekkers die wij eerst gebruikten, bleken te licht voor deze units. In de trailer zit alles dat we onderweg nodig hebben, met onder meer een zware generator, watertanks en een professionele horecakeuken, compleet met twee steamers. De opleggers zijn verder voorzien van verlichting die de omgeving rondom in het licht zet en een 360 graden camerasysteem. Met de complete inrichting en voorraden aan boord komt zo’n oplegger op een behoorlijk gewicht, en dat bleek te zwaar voor de BE-trekkers. MAN-dealer Wierda Bedrijfswagens dacht mee over een oplossing, en zij kwamen met dit concept”, legt Waterlander uit.


TGL trekker met OptiView
De MAN TGL 8.220 met slaapcabine en hoog dak kwam af-fabriek als bakwagen. Vervolgens werd de truck door Wierda Voertuig Techniek omgebouwd tot trekker. De luchtgeveerde trekker heeft een wielbasis van 360 cm en blijkt uiterst wendbaar. De truck is uitgerust met de 4,6 liter D0834 viercilinder Euro 6 dieselmotor met 220 pk. De TGL is voorzien van de geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak voor een probleemloze bediening. Verder is er gekozen voor het OptiView-systeem dat de spiegels vervangt door camera’s, gecombineerd met een unieke weergave van de beelden op de displays in de cabine. De complete voertuigzijde wordt op de displays links en rechts in beeld gebracht. De verschillende beelden (hoofdspiegel, groothoek- en trottoirspiegels) zijn hierbij gecombineerd in één enkel beeld. Dit is uniek. Slimme zoom-functies helpen om alles in beeld te houden. Van de complete oplegger dwars achter de trekker tot aan een goede focus op bijvoorbeeld de snelweg.

Volwassen trekker
De door WVT aangepaste MAN TGL is voorzien van keurige, gesloten zijafscherming, een traanplaat chassisafdekking, de ruime TGL-slaapcabine en alle MAN veiligheidssystemen. Hierdoor ontstond een bijzonder compacte, maar volwassen trekker die een mooie combinatie vormt met de mobiele keuken opleggers. Eigenaar Peter Waterlander is bijzonder content met de samenwerking met Wierda Bedrijfswagens die leidde tot dit resultaat.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
29
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO