DAF XG, foto van Truckfan Nieuwsposter

DAF XG

Jubilerend familiebedrijf kiest voor DAF
Land Transport kiest voor de DAF XG480
Land Transport uit het Friese Harkema heeft de eerste twee uit een serie van zes nieuwe DAF trucks in gebruik genomen. Het gaat om vijf DAF XG trekkers en een DAF CF bakwagen. De eerste twee in de kleuren van Land Transport uit deze serie zijn DAF XG480 FT 4x2 trekkers.
Familiebedrijf Land Transport uit Harkema bestaat dit jaar 100 jaar, en dat wordt gevierd met een serie nieuwe DAF trucks. Hiermee komt de vloot op een aantal van 39 trekkende eenheden, en daarnaast rijden er tien vaste charters voor Land Transport. Directeur Hennie Dijkstra over de nieuwe DAF trucks: ,,Van oudsher had dit bedrijf een vloot van DAF trucks maar de laatste jaren maakten we andere keuzes. Toch zijn we nu weer terug bij dit Nederlandse truckmerk, niet in de laatste plaats vanwege de relatie met dealer ESA Trucks’’.
Meerdere disciplines
Land Transport is actief in meerdere disciplines. ,,Wij rijden ongeveer met de helft van de vloot internationaal met koeltrailers, terwijl de andere helft actief is in het transport van bouw gerelateerde producten. Daarvoor zetten we onder meer uitschuifbare opleggers in voor het transport van staal en semi-diepladers en combinaties met autolaadkranen voor onder meer prefab bouwsegmenten. Daarnaast hebben we een aantal schuifzeil opleggers voor houtproducten en staal zoals voor stalinrichting’’ aldus Hennie Dijkstra.
Chauffeurs enthousiast
Het is voor het eerst sinds tien jaar dat er weer DAF trucks worden afgeleverd bij Land Transport. Dijkstra: ,,Dat heeft verschillende oorzaken, maar één daarvan is beslist de nieuwe generatie van DAF. De chauffeurs zijn enthousiast over de ruime cabines en wat ons betreft was het complete plaatje ideaal voor deze trucks’’. Naast de twee nieuwe DAF XG 4x2 trekkers komt er nog een identieke 4x2, twee 6x2 trekkers met voorloopas en een DAF CF bakwagen met autolaadkraan en een gestuurde naloopas.
Compleet uitgerust
De DAF XG trekkers zien er bijzonder fraai uit in de huisstijl van Land Transport. Met een LED lichtbak, een verlengde zonneklep en een extra onderspoiler mag het resultaat zeer geslaagd genoemd worden. Verder koos Land Transport voor de extra diepe bovenste instaptrede, waardoor ruimte ontstaat voor de schoenen. Verder zijn de interieurs voorzien van lederen bekleding, een omvormer, een koelkast en een magnetron. De trucks zijn uitgerust met het DAF Corner View camera systeem. Eén van de trekkers is bovendien voorzien van het Brigade dode hoek systeem waarmee de truck voldoet aan de strenge Londonse Direct Vision Guideline.
De DAF trucks werden geheel opgebouwd en gespoten door DAF Trucks dealer ESA in Marum.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
33
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO