Maxus eDeliver 9, foto van Truckfan Nieuwsposter

Maxus eDeliver 9

INGENIEURSBUREAU UNIHORN PRIJST MAXUS eDELIVER 9 OM TREKVERMOGEN EN ACTIERADIUS IN DE PRAKTIJK

Maxus eDeliver 9 dagelijks op weg met 1.500 kg zware boorwagen
Ruim 200 km actieradius in praktijk met lading en aanhanger
Keuze gemaakt voor elektrische bus na uitgebreide pilot
Emissievrij vervoer nodig vanwege winnen aanbesteding Den Haag
Ingenieursbureau Unihorn Verbinders in Infra in Scharwoude heeft geen seconde spijt van de aanschaf van de Maxus eDeliver 9. De 100 % elektrische bus mag 1.500 kg trekken en dat trekvermogen heeft het bedrijf nodig om een boorwagen te trekken. De elektrische aandrijving van 150 kW (204 pk) en maar liefst 310 Nm maximumkoppel heeft daar geen moeite mee en bovendien blijft de beloofde actieradius in de praktijk netjes behouden.

"We gebruiken de Maxus voor onze discipline Milieu", vertelt Gert Jan de Bruin (Projectleider Milieu) van Unihorn. "We doen onderzoek aan onder meer asfalt, funderingen, ondergrond en bermen van wegen en terreinen. Voor dat werk hebben we eerder in 2021 een aanbesteding van de gemeente Den Haag gewonnen. Bij deze aanbesteding is gebruik gemaakt van de beoordelingsmethode "Gunnen Op Waarde". In dit geval betrof het de mate waarin CO2 en NOx reductie plaatsvindt met het gebruik van schoon (emissievrij/loos) vervoer bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen de raamovereenkomst met de gemeente. Dus moesten we op zoek naar een elektrische bedrijfswagen."

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
0
BATTLES
MEER FOTO'S