Turbo's Hoet oplegger, foto van Truckfan Nieuwsposter

Turbo's Hoet oplegger

Thermo King®, een leider in oplossingen voor temperatuurregeling bij transport en een merk van Trane Technologies, heeft ThermoLite™-zonnepanelen geïnstalleerd op 76 nieuwe koelopleggers van ECS, een toonaangevende Europese logistieke leverancier van intermodaal transport en geïntegreerde logistieke diensten. De zonnepanelen zullen bijdragen aan de visie van ECS met betrekking tot het creëren van duurzame en betrouwbare logistiek, waardoor het brandstofverbruik en de koolstofvoetafdruk van koelunits aanzienlijk worden verminderd.


"Thermo King ThermoLite™-zonnepanelen bieden een duurzame energiebeheeroplossing voor koelunits, waardoor de accu langer meegaat en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden verminderd," aldus Samer Hawat, Area Sales en Service Manager België en Luxemburg bij Thermo King. "De koelunits van ECS die zijn uitgerust met zonnepanelen zullen onderweg een bron van duurzame stroom hebben, wat de operationele efficiëntie van het bedrijf zal verhogen, de ecologische voetafdruk zal verkleinen en zal bijdragen aan de strategische duurzaamheidsdoelen."


"Als logistieke dienstverlener erkent ECS de milieu-impact van ons bedrijf en neemt het eveneens de verantwoordelijkheid om deze impact zoveel mogelijk te beperken. Focus op en verbetering van ecologische duurzaamheid hebben altijd deel uitgemaakt van onze dagelijkse activiteiten en zakelijke beslissingen," zegt Jonas Van Den Broucke, technisch wagenparkbeheerder bij ECS. "Onze relatie met Thermo King gaat meer dan 20 jaar terug en het bedrijf heeft altijd uitgeblonken in het leveren van betrouwbare, kostenefficiënte producten en op ervaring gebaseerde service. Toen de medewerkers ons adviseerden om de zonnepanelen voor onze koelwagenvloot in overweging te nemen, twijfelden we dan ook niet om het te proberen."


Voordat ECS een verbintenis aanging, voerde ECS een veldtest van zes maanden uit, waarbij vier koelopleggers van Thermo King met ThermoLite™-zonnepanelen werden gevolgd op vier verschillende routes door Europa. Het Thermo King TracKing-systeem maakte het mogelijk om op afstand de acculading en het brandstofverbruik te volgen. ECS vergeleek de resultaten met de prestaties van vier andere units in zijn vloot, op vergelijkbare routes maar zonder zonnepaneel. Met de veldtest werd bewezen dat de installatie van ThermoLite™-zonnepanelen ECS in staat kan stellen om tot 1000 liter brandstof per jaar te besparen op één opleggerunit.


Na de test besloot ECS om ThermoLite™-zonnepanelen te installeren op zijn 76 nieuwe koelopleggers. ECS verwacht dat de zonnepanelen de bedrijfstijd van de nieuwe vloot zullen verbeteren en schat 76000 liter diesel per jaar te zullen kunnen besparen. ECS berekende ook dat de plaatsing van de zonnepanelen zijn CO2-uitstoot met 2000 ton in 10 jaar zal verminderen.


ThermoLite-zonnepanelen zorgen ervoor dat de accu van de koelunit continu opgeladen blijft, waardoor de levensduur van de accu wordt verlengd en achteruitgang wordt voorkomen. Door het aantal bedrijfsuren van de motor van de unit te verminderen, dragen de zonnepanelen ook bij aan het verlengen van de onderhoudsintervallen. In combinatie met telematica stellen ze de wagenparkbeheerders in staat om constant in contact te zijn met hun opleggers en op elk moment toegang te krijgen tot kritieke unitgegevens om ervoor te zorgen dat de lading wordt beschermd en de unit efficiënt werkt.


De Thermo King ThermoLite™-zonnepanelen liggen in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 van Trane Technologies en de toewijding aan het verminderen van de koolstofemissies van klanten met één gigaton. Dit getal staat gelijk aan de opgetelde jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk het Verenigd Koninkrijk.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
84
BATTLES
MEER FOTO'S