Foto van: Lucas Ensing

Volvo

FH 5th gen

Foto's
128
Video's
0
Topics
4

Informatie over de Volvo FH 5th gen

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de FH 5th gen.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de FH 5th gen, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Prachtige nieuwe Volvo FH voor Wubben Noord – Wietze Koopmans

Wietze Koopmans: “Het wagenpark van Wubben Noord is uitgebreid met deze schitterende nieuwe Volvo FH-5 500 sleper. Niet helemaal toevallig was ik gisteren in Gorredijk waar ik de wagen bij de trotse chauffeur Jelmer Remerie op de foto kon zetten.” Zelf wil ik (Alex) er graag nog aan toe voegen dat het interieur net zo mooi als het exterieur is, met dank aan Supervkdesign Jelmer, veel veilige kilometers toegewenst!

0 reacties


Volvo FH500 – Faymonville combinatie voor Van den Nagel

Afgelopen week zag ik (Erwin Visser, red.) een bericht voorbijkomen bij Van Winkoop dat ze daar 2 Volvo FH500’s gespoten hadden en 1 bomenwagen en 1 volledige combinatie. Ik had het geluk dat deze afgelopen zondag op de valk stond en goed in het licht. Op deze plek staan wel meerdere verrassende combinaties van Van den Nagel onder andere een DAF, de Scania combinatie heeft er al eens gestaan maar deze opbouw heb ik nog niet eerder gezien. Het gaat hier om een nieuwe generatie Volvo FH500 Globetrotter xl 6×4 met Faymonville opbouw dit geldt ook voor de GS Meppel

0 reacties


GEODIS RT Netherlands gaat voor groen tanktransport met Volvo LNG

Transportbedrijf GEODIS RT Netherlands breidt zijn wagenpark uit met twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers. Het zijn de eerste LNG-trucks uit een serie van mogelijk twaalf. GEODIS RT Netherlands koos voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De trucks, geschikt voor (Bio-)LNG, zijn geleverd door dealer Volvo Group Truck Center.

Het bedrijf uit Lekkerkerk is gespecialiseerd in het transport van vloeibare bulkgoederen in Europa. “Wij zijn als transportbedrijf actief in drie takken van sport: vloeibaar gas, chemie en food”, zegt managing director Gertjan Breij. GEODIS RT Netherlands zet de komende jaren nadrukkelijk in op het verduurzamen van transport. “We voelen ons verantwoordelijk voor de volgende generaties en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zegt Breij. “Naast onze intrinsieke motivatie vragen ook onze opdrachtgevers steeds vaker wat wij doen om ons transport schoner uit te voeren. Ons doel is dat onze CO2-uitstoot in 2030 minimaal 30% lager is dan in 2020.”

CO2-reductie
Om de doelstelling te halen zet GEODIS RT Netherlands in op een mix van maatregelen. “Transport zorgt bij ons voor 95% van de CO2-uitstoot dus daar is de grootste winst te behalen. Voor ons bestaande wagenpark zetten wij onder andere in op het gebruik van HVO als brandstof. De CO2-uitstoot van HVO is tot 90% lager in vergelijking met conventionele diesel. Ook de aanschaf van Volvo LNG-trucks past bij onze maatregelen en ambitie. De CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is 20 procent lager dan van een vergelijkbare dieseltruck. Bovenstaande toepassingen passen in ons Act for Green concept dat wij momenteel uitrollen.”

(Bio-)LNG

De nieuwe Volvo FH LNG is beschikbaar met motoren die zowel LNG als Bio-LNG ondersteunen. Door Bio-LNG te gebruiken is het mogelijk om de CO2-uitstoot tot 100% te verminderen. Voor GEODIS RT Netherlands zijn de twee Volvo LNG-trucks de eerste in een serie van twaalf. Breij: “Wij vergroenen onze vloot, die nu bestaat uit honderd trucks, in twee periodes. De eerste periode loopt tot 2025, waarin we dus gaan voor een mix van maatregelen. Voor de periode na 2025 kunnen we op dit moment nog niet overzien welke alternatieve brandstoffen op dat moment voor ons type transport beschikbaar zijn. De komende jaren zal daar meer duidelijkheid over komen en we zullen ook veel leren van de ervaring die we opdoen met LNG-trucks.”


Prijs-kwaliteitverhouding
GEODIS RT Netherlands koos na een uitgebreide oriëntatie voor Volvo LNG-trucks. “Volvo LNG-trucks bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook de techniek is onderscheidend. Het voordeel van Volvo’s LNG-oplossing is dat de truck wordt aangedreven door een motor die gebruikmaakt van het dieselprincipe waardoor ook de rijprestaties vergelijkbaar zijn met een dieseltruck.”

Actieradius
GEODIS RT Netherlands gaat de trucks inzetten voor alle typen tanktransport. “Volvo Group Truck Center heeft alle zaken uitgezocht die voor ons van belang zijn, variërend van de actieradius en de beladingsgraad tot het LNG-tanknetwerk op onze routes in Europa. Daardoor kiezen we vol overtuiging voor deze oplossing. Voor deze trucks hebben we een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten zodat we de komende jaren ook op dat vlak worden ontzorgd door Volvo Group Truck Center.”

0 reacties


Simon Loos krijgt 22 Volvo FH’s op LNG

ZWAAG – Momenteel is Volvo dealer Van der Linden van Sprankhuizen druk bezig met de oplevering van 22 gloednieuwe Volvo’s FH 420 op LNG. Vandaag worden de eerste vijf trucks uit de serie afgeleverd. De wagens zijn volledig naar eigen smaak omgebouwd zoals te zien is aan de aangepaste logo’s aan de voorkant, waar het Volvo logo is verplaats en de merknaam in het groot op de voorkant is gespoten. Het spuitwerk van de wagens gebeurd tegenwoordig allemaal in eigen beheer van Simon loos, het word uitgevoerd door de kort geleden overgenomen autospuiterij Nico Mooij uit Opmeer. Deze Volvo’s zullen

0 reacties


Top 6 foto's Alle foto's »

 • Volvo FH 5th gen

  Kijk, daar heb je Koster Eurotransport B.V. (Wolvega) × met een Volvo FH 5th gen. Bij carrosseriefabriek De Poel Emmen.

  Reageer

 • Volvo FH 5th gen (vrachtwagen)

  Foto van een Volvo FH 5th gen, opgebouwd met gesloten opbouw.

  2 reacties

 • Volvo FH 5th gen

  Kijk, daar heb je Over transport (Emmer-compascuum) × met een Volvo FH 5th gen.

  Reageer

 • Volvo FH 5th gen

  Kijk, daar heb je Over transport (Emmer-compascuum) × met een Volvo FH 5th gen.

  Reageer

 • Volvo FH 5th gen

  Foto van een Volvo FH 5th gen van Transportbedrijf H. van der Sluis en Zn. B.V. (Genemuiden) ×.

  Reageer

 • Volvo FH 5th gen

  AB Volvo (Göteborg) × op de foto met een Volvo FH 5th gen, opgebouwd zonder opbouw.

  Reageer

« Alle Volvo machines