Foto van: gewoonmichael

DAF

XF Euro 6

Foto's
17.300
Video's
0
Topics
14

Informatie over de DAF XF Euro 6

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de XF Euro 6.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de XF Euro 6, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Mark Tijsma van Dumani heeft een nieuw stuk gereedschap

Na ruim 1,2 miljoen kilometer mocht de DAF DAF XF105 van Mark Tijsma, hierboven te zien, met pensioen. In zijn plek heeft Bedrjfswagen Service Friesland op donderdag 28 oktober 2022 de DAF XF Euro 6 hier onder aan Dumani afgeleverd. e reclame is verzorgd door Sticker Fantasy 4u. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!

0 reacties


DAF XF530 FTG voor Johan vd Brink – Erwin Visser

Een poosje geleden, eind 2021, hadden we weer een STN Stichting truckers Nijkerkerveen feestje. Na een paar leden gesproken te hebben kwam Johan vd Brink naar me (Erwin Visser, red.) toe dat hij een nieuwe auto besteld had: Een Daf XF 530 FTG Spacecab. Afgelopen week kreeg ik een berichtje van hem dat hij Zaterdag geleverd zou worden om 11:00. Zoals ik ben was ik ruim voor die tijd aanwezig, en kon ik nog wat mooie plaatjes schieten van de huidige XF. Stipt om 11:00 kwam de nieuwe White Snake de dam op rijden. Weer een frisse auto met wat

0 reacties


Nieuwe DAF XF voor Kamps de Wild

Onlangs heeft Kamps de Wild een DAF XF in gebruik genomen, gekoppeld aan een LAKO aanhangwagen. De Palfinger PK 35.002 TEC5 kraan maakt het laden en lossen eens stuk makkelijker. Zojuist was de truck bij Van der Maar om enkele Amazone machines af te leveren, zodat Jasper vd Berg deze prachtige combi vast kon leggen, waarvoor uiteraard heel veel dank.

0 reacties


DAF XF scoort hattrick met ‘Fleet Truck of the Year’ award

Als eerste truck ooit is de DAF XF voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Fleet Truck of the Year’. Dit gebeurde tijdens de prestigieuze Motor Transport Awards in het Verenigd Koninkrijk.


Deze hattrick van DAF – sinds jaar en dag marktleider in het Verenigd Koninkrijk – is alweer de vierde award die de XF behaalt in zes jaar. Bovendien is het niet minder dan de twintigste titel die DAF en Leyland mee naar huis nemen sinds de eerste editie van de Motor Transport Awards in 1986.

De invloedrijke jury van de Motor Transport Awards bestaat uit vooraanstaande en gerespecteerde transportondernemers. Elk lid weet daardoor als geen ander wat nodig is voor een veilige, productieve en efficiënte vloot. De jury: “DAF Trucks heeft belangrijke innovaties geïntroduceerd om zijn vlaggenschipmodel aan de top van de verkooplijsten te houden”. Bovendien stelt ze dat “de XF een 'door en door beproefd model is.”

De DAF XF is niet voor niets de favoriet van veel van de toonaangevende wagenparkbeheerders in het Verenigd Koninkrijk. De truck is ongekend betrouwbaar, heeft een laag brandstofverbruik en wordt door chauffeurs zeer gewaardeerd. Bovendien is de ondersteuning van DAF ongeëvenaard en staat het DAF-dealernetwerk bekend als de beste in de industrie.

Evolutie zit in het DNA van de XF. Dat komt ook tot uiting in de pas gelanceerde en volledig Nieuwe Generatie DAF XF-, XG- en XG⁺ trucks. Deze innovatieve trucks zijn de nieuwe benchmark op het gebied van efficiëntie, veiligheid en comfort. De serieproductie van deze voertuigen gaat dit najaar van start.

“Voor vrachtwagenchauffeurs staat DAF synoniem voor betrouwbaarheid, zuinigheid en comfort”, zegt DAF Trucks UK Managing Director, Laurence Drake. “Deze bijzonder hattrick bewijst nogmaals de kwaliteit en de algehele prestaties van de XF: hij blijft winnen. In combinatie met onze uitzonderlijke dealer- en aftersalesservice is de XF een geweldige businesscase en de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ zullen die traditie voortzetten.”

0 reacties


Eerste aflevering ESA Heerenveen is voor Bakker

Na de eerste Friese Volvo FM5 was het nu weer de beurt voor een primeur voor Bakker uit Heerenveen. Gisterochtend ovrhandigde Jurjen Ypma namens ESA de eerste nieuwe Daf XF 480 FT Super Space Cap vanuit hen prachtig nieuwe locatie in Heerenveen. Over deze nieuwe vestiging lees je maandag meer op deze site! De truck is een DAF FT (dus een 4×2 trekker) XF480 Super Space Cab in Exclusive Line-uitvoering. Dit is een extra luxe uitvoering van de XF met onder andere een cognackleurig dashboard en portierpanelen, Xtra Leather Air stoelen en met leer bekleed stuurwiel. Het zal chauffeur Patrick

0 reacties


Hoogland Gras en Groen in het nieuw met een XF

Begin deze maand heeft Hoogland Gras en Groen een DAF XF480 in gebruik genomen. Hoogland Gras-en Groenvoeders Marrum BV maakt sinds de overname in 2000 deel uit van de De Haan Groep en is uitgegroeid tot een specialist in klein- en grootschalig graslandbeheer, ruwvoeroogst op afstand, grasdrogen en de teelt en handel van ruwvoergewassen, zoals gras en mais. Meer informatie over De XF en Hooglad kun je vinden op de BSF-site.

0 reacties


Truckfan Top 10 om 10 over 10: DAF XF Euro 6 uit Limburg

Op truckfan.nl staat een uitgebreide en dagelijks groeiende verzameling truckfoto’s. Een overzicht uit deze collectie beelden staat in De Top 10 om 10 over 10! De foto’s staan in willekeurige volgorde. Deze week gaan we voor trucks uit mijn stukje Nederland, Limburg. Waarom speciaal DAF XF euro 6. Geen idee, ik (Martijn Manrho, red.) had toen ik deze blog maakte vakantie en dit hoorde nog bij de normalere ideeën die ik had. DAF XF Euro 6. Limpens uit Elsloo DAF XF Euro 6. Rene Ophelders uit Landgraaf met een trailer van Gering uit Landgraaf DAF XF Euro 6. Wetron uit

0 reacties


Kaplan gaat voor stijl dankzij BEST trucks

De groeiende bedrijvigheid in de afgelopen jaren verklaart dat familiebedrijf Kaplan Logistics uit Hoogvliet regelmatig investeert in nieuw materieel. In dat kader zijn daar onlangs via DAF-dealer BEST Trucks uit Barendrecht twee zeer aansprekende 4×2 DAF XF FT Super Space Cab trekkers aan toegevoegd. Beide zijn uitgevoerd in een stijlvolle diepzwarte kleur met gouden bedrijfsuitingen, waaronder de stilistisch vormgegeven tijgerkop. Het woord Kaplan is namelijk Turks voor tijger. De DAF XF trekkers hebben naast de kleur en uitstraling meer met elkaar gemeen. Zoals de 13 liter euro 6 dieselmotor, die in het ene geval 530 pk en in het andere

0 reacties


Nieuwe DAF XF voor Berg Marrum

Deze weekt heeft BSF in Leeuwarden een prachtige DAF XF480 FAR 6×2 met Web aanhangwagen en De Haan opbouw afgeleverd aan Berg Transport uit Marrum. Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!

0 reacties


Rick Horst al vanaf dag 1 viral met zijn nieuwe DAF XF

Een paar maanden terug kreeg ik (Erwin Visser, red.) van Rick Horst een appje of ik toevallig een foto had van een Daf XF FTN. Voor de niet Daf kenners dit is een XF met een gestuurde naloper. Toevallig had ik daar een foto van, maar niet veel omdat het een niet heel veel geziene configuratie is. Na die foto doorgemaild te hebben wist ik dat er wat aan zat te komen. Rick had deze foto nodig om deze auto te laten ontwerpen door Remi Menger van RTS Design, ook een bekende in het vrachtwagen ontwerp wereldje. Ik weet niet

0 reacties


Verse DAF XF voor Tiltrans

Anne de Boer: “Dag Alex, ik was vanmorgen even bij Tiltrans. Dat is ongeveer 100 meter bij mij vandaan. Laat op dat moment nu de allernieuwste DAF binnen komen. Kon hem dus met meteen op de foto vast leggen.”

0 reacties


We FAXen! Korte trekauto voor De Groot Wilsum

Onlangs heeft Veldhuizen samen met kipbakbouwer Vossebelt en DAF dealer Sent Waninge deze mooie korte kipper gebouwd. De basis is een DAF XF Euro 6 8×2 (FAX) met comfortabele Space Cab cabine en de krachtige 530 pk PACCAR motor. De derde as is aangedreven, doordat deze op slechts 185 centimeter achter de tweede vooras is gebouwd is een zeer wendbare auto ontstaan. De achterste as staat op haar beurt slechts 181 centimeter achter de aangedreven as, en is aangepast naar 10 ton draagvermogen, zodat de auto een GVW van 41½ ton heeft. Door toepassing van een lichtgewicht Vossebelt kipbak blijft

0 reacties


Nieuwe DAF XF voor Boekema

Onlangs heeft Jurjen Ypma van ESA deze schoonheid afgeleverd aan AH Boekema & Zn European Road Transport uit Heerenveen. De historie van Transportbedrijf Boekema gaat al vele decennia terug, meer dan 130 jaar geleden zette overgrootvader Jan de eerste bescheiden stappen in de branche. Hij begon vanuit zijn woonplaats Wartena met vervoer over water, logisch op die plek. De familie bestierde in de loop der jaren rondvaart, taxi en busbedrijven en verzorgde tevens melkritten. Anno 2020 verzorgt Boekema alle activiteiten die er voor het transport van goederen nodig zijn. Daarvoor heeft het Boekema deze nieuwe DAF XF480 FTG in gebruik

0 reacties


Vlastuin heeft DAF XF opgebouwd voor Bincx

Erwin Visser: “Afgelopen week kreeg ik via een van mijn social media kanalen het bericht van Geert van Bincx Kootwijkerbroek dat er een nieuwe auto kwam en of ik zin had om deze nat te maken die zaterdag. Dat kwam in eerste instantie wel uit maar al snel is mijn nummer aan Arend doorgegeven, de chauffeur van de nieuwe Daf XF 530 6×2 Space cab, en kwam er een dag later een berichtje van de planning om om 11 uur bij Vlastuin Truckopbouw Renswoude af te spreken om vanaf daar foto’s te maken. Later kwamen de rest van de wagens

0 reacties


Video's

Top 6 foto's Alle foto's »

 • DAF XF Euro 6

  Op deze foto staat Van Oudenallen fourages en transport (Wilnis) × met een DAF XF Euro 6, opgebouwd als open laadbak.

  Reageer

 • DAF XF Euro 6

  Foto van een DAF XF Euro 6.

  1 reactie

 • DAF XF Euro 6

  Op deze foto staat W Spronk (Oosterwolde) × met een DAF XF Euro 6.

  1 reactie

 • DAF XF Euro 6

  Hier zie je Transportbedrijf E.J. de Jong (Parrega) × met een DAF XF Euro 6.

  Reageer

 • DAF XF Euro 6

  Foto van een DAF XF Euro 6, opgebouwd voor speciaal transport. County en Roadless evenement 21-09-2019 Engeland.

  Reageer

 • DAF XF Euro 6

  Foto van een DAF XF Euro 6, opgebouwd voor speciaal transport.

  Reageer

« Alle DAF machines