Trekkerweb: Nieuwe Vervaet 617 van Kasteel-Meeuwen rooit zijn eerste hectare's

Nieuwe Vervaet 617 van Kasteel-Meeuwen rooit zijn eerste hectare's. Deze nieuwe rooier staat rondom op Michelin banden van 90 cm breed, wat resulteert in een zeer lage bodemdruk. Ook heeft deze rooier een rollenbed en goede reinigingsweg waardoor ook onder slechte omstandigheden een goed resultaat word behaald. De bunker heeft een inhoud van 17 ton wat overeenkomt met de gemiddelde kipper. Een grotere bunker heeft als nadeel dat deze de 1e gang volgerooid wordt en de rest van de dag niet meer leeg komt, omdat de meeste kippers geen 25 ton laden.

Reacties

JD6930
Is er ook nog 1 machine die ze niet vervangen hebben afgelopen paar jaar? 😛
gerrit power
@JD6930 nou ook 2 hakselaar wikkelaar rugger nieuwe 6 schaar en 5 trekkers meende ik dus best geïnvesteerd daar denk
JD6930
@gerrit power

Trekkers weet ik er wel een van, ze hebben een 8320R als ik het goed zeg ingerolen voor een zelfde type met nieuwere motor, onderstaande foto is de oude, in vrijwel nieuwstaat. Had net meer dan 1000 uur op de teller. Ze hebben dit jaar trouwens ook wat kleintjes bijgekocht( of andere voor ingerolen) toch?

Nieuwe 6 schaar Kverneland zag ik ook inderdaad. Staat ook een filmpje van op de FB van de Kok.

Die New Holland hakselaar is zeker nieuw? Of hebben ze nu een JD gekocht? Hadden er tijdens of voor de ATH wel een op demo. Ben daar even opt erf geweest de dag voor de ATH om drie Gators mee terug te halen( stonden uit eindelijk opt veld van de streekdagen paar straten verder). Toen stond de demo 8500i daar met grasbek.

Ben wel een beetje nieuwsgierig waar die geldboom in Meeuwen staat. 😄
MaxxuM4ever
@JD6930 niet alles hoeft eigendom te zijn he, je kunt tegenwoordig bijna voor niets financieren.
JD6930
@MaxxuM4ever

Das waar.
gerrit power
@JD6930 nee van voorjaar hebben ze 2 hakkelaars van jaar oud ingerolen voor zelfde type new Holland John Deere stond daar van streekdagen nog en is gelijk nog gedemo daar op bedrijf omdat hij daar toch was.
JD6930
@gerrit power

Ah ja, nu je het zegt heb ik wel foto's ervan gezien ja dat ie op de streekdagen stond.
Vandaag heeft ie via Den Otter Bruchem demo gedraaid. Is hier gisteravond rond half 8( of wat eerder) langs gekomen met een VW Caddy van Den Otter denk in de achtervolging, opweg naar Bruchem( best eindje rijden met 'n hakselaar...).

De 8500i is op demotour via meerdere vestigingen en (JD )dealers van de Kok.
+3
MaxxuM4ever
"Een grotere bunker heeft als nadeel dat deze de 1e gang volgerooid wordt en de rest van de dag niet meer leeg komt, omdat de meeste kippers geen 25 ton laden."

Loonbedrijf Kasteel Meeuwen investeert in een nieuwe rooier op brede banden om de bodem te ontzien. Als ik het verhaal goed lees zijn de percelen zo lang dat de bunker van hun nieuwe rooier niet eens een gang kan houden, daar is immers een grotere bunker voor nodig die dan de rest van de dag niet meer leeg komt. Je moet dus met de kipper het land in de rooier tegemoet rijden

Verder hebben alle boeren in hun werkgebied maar 1 kipper en vragen ze allemaal niet de buurman om te helpen. Dan zou je namelijk die grotere bunker over 2 of meer kippers kunnen verdelen. Voordeel van een bunker van 25 ton is dat er ook 17 ton in past als de omstandigheden die vereisen, andersom wordt lastig.

Als mijn loonwerker de hele dag met een volle bunker door het land zou rijden, zou ik daar wat van zeggen en als het dan niet verbetert op zoek gaan naar een andere loonwerker.
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
9


TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC