Ellen wil een vast contract

De 25-jarige truckster Ellen voert een ludieke actie uit om een vast contract te krijgen bij haar werkgever. Ze heeft namelijk een vraag: wat kun je allemaal doen om zo snel mogelijk een vast contract te krijgen in de huidige arbeidsmarkt?

Ellen legt die vraag in een korte film voor aan de denktank van werkgevers en werknemers, Hoe Werkt Nederland? In die denktank worden suggesties en inspirerende verhalen met elkaar gedeeld. Op die manier hoopt de truckster nieuwe idee?n te krijgen die ze kan gebruiken om snel een vast contract te krijgen.

Weten waar je aan toe bent
Een vast contract biedt meer zekerheid voor werknemers. Het is ook voordelig voor werkgevers, want door werknemers een vast contract aan te bieden blijft kennis en ervaring voor het bedrijf behouden.

In de sector transport hebben bijna 400.000 mensen een baan, blijkt uit cijfers van Transport en Logistiek Nederland. Ellen is er ??n van en wil graag een vast contract, zodat ze weet waar ze aan toe is.

Ze werkt sinds mei 2015 bij Peter Appel Transport uit het Noord-Hollandse Middenmeer. Met haar vrachtwagen voorziet ze verschillende winkels dagelijks van vers brood. Ze heeft nu een jaarcontract bij het transportbedrijf.

Korte film
In een korte film op de Facebook-pagina van Hoe Werkt Nederland? laat de truckster aan iedereen zien wat voor werk ze doet. Ze is benieuwd naar de reacties die ze krijgt op haar vraag. Werkgevers, werknemers en overige ge?nteresseerden zijn uitgenodigd mee te denken en handige en creatieve idee?n te bedenken. Denk je ook mee?

Over de campagne
De campagne Hoe Werkt Nederland? verzamelt inspirerende oplossingen van werknemers en werkgevers. Iedere twee weken wordt een nieuwe vraag over de veranderende arbeidsmarkt gesteld, waarover zowel meer dan 14.000 Facebook-fans als experts kunnen meedenken. Die vragen leiden tot honderden reacties en suggesties.

de film staat in de lees meer link

Lees meer »

Alex Miedema

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!