Agri MAN met WVT Wide Spread

Steeds vaker zien we dat de bedrijfswagen wereld dichter tegen de agrarische sector aan kruipt. De eisen voor landbouwmaterieel worden steeds strenger en de regelgeving neemt ook in die sector toe waardoor de verschillen kleiner worden. Dat biedt nieuwe kansen voor de inzet van vrachtwagens. De Belgische MAN organisatie onderkent die kansen en zet om die reden een demo voertuig in.

De MAN TGS 41.480 8?8 WS met zijn Fliegl opbouw is een indrukwekkend voertuig. De stoere truck is rondom uitgerust met ...

Reacties

Fendt926Driver
Leuk en indrukwekkend. maar met een inhoud van maar liefst 32 kuub is die toch mooi 10 kuub kleiner dan mijn dubbeldoel wagen. moet die ook wel harder kunnen want hij moet 4 keer wat ik in 3 keer mee naar huis neem. tel daarbij op dat de vrachtwagen net zo hard kan als de langzaamste verkeers deelnemer ikke dus is die echt niet zo heel veel sneller. omdat hij op de 2 baans wegen steeds achter de trekers met silage wagens moet blijven en sporadisch kan inhalen.
mike_v
Denk dat het nog steeds voor grotere afstand is @Fendt926Driver. Deze mogen wel gewoon over de snelweg/autowegen? Daar hebt je geen last van die traagste verkeersdeelnemer.
Fast Eddy
@mike_v

Maar hoeveel boeren hebben hun land zover weg liggen dat er een vrachtwagen voor nodig is?
mike_v
Biogas, akkerbouw @Fast Eddy? Zo'n vrachtwagen gaat ook niet zijn voor de "kleinere loonwerker".
walker1
@Fast Eddy zijn genoeg melkveehouders op veengrond die zelf geen mais verbouwen, maar deze ook van verder weg laten aanvoeren.
Fendt926Driver
Quote @walker1:
maar deze ook van verder weg laten aanvoeren.
als het zo ver weg moet komen pak je het over in 96 kuubs walking floor trailers en niet in 32 kuubs bakjes.
misschien is zo een truck wel handig met container systeem kun je mee het land in met 45kuubs bakken en vol laten hakselen en dan bakken aan de straat eraf leggen en overladen op voorwagen met aanhanger. maar zal zeer sporadisch zijn
walker1
@Fendt926Driver ik vraag me af of zo'n truck al aan z'n max. gewicht zit met een vracht mais. 8x8 ws mag 46 ton hebben.
jand
En belgie mag ie denk ik slecht 32 of 33 ton mtm hebben wide spread of niet...
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0


TREFWOORDEN