TonTrans als de brandweer

De vierde etappe van de Dakar 2015 was een enerverende dag voor het TonTrans-team. Ton van Genugten en zijn mannen schrokken zich een paar keer een hoedje. Eerst toen ze plots een vuurbal zagen aan de achterkant van de truck van Frits van Eerd en het team zich opwierp als vrijwillige brandweer. Daarna nog een keer toen een auto rakelings voor de truck langs schoot in de duinen.
Zelf kende de TonTrans-equipe geen problemen. De 900 kilometer lange verbinding over de Andes verliep vlekkeloos en ook de 174 kilometer lange proef ging goed. ?In het begin was het net als dag 3: treintje rijden in het stof en door elkaar geschud worden,? vertelde Ton van Genugten. ?We reden achter Edwin van Ginkel en Peter van den Bosch, met rechts van ons een slootje. Ik was dat stof beu en dacht dat het beter was om aan de andere kant van die sloot te gaan rijden. Maar toen zag ik een aandrijfas liggen en even verderop stonden Gerard de Rooy en Pep Vila te wijzen dat ik terug moest.?
Terug op het pad kwam de gele truck van Frits van Eerd de rode TonTrans-auto voorbij gestoven. ?Vanuit mijn ooghoek zag ik een steekvlam, een vuurbal aan de achterkant van de truck. We hebben getoeterd en geroepen: stop, stop! We hebben meteen de brandblussers gepakt en hebben het vuur gedoofd.?
Met de schrik toch wel lichtelijk in de benen kwamen de mannen bij de duinen aan. Superduinen, vond Van Genugten. ?Zo mooi! Ik ben nog nooit zo vloeiend door de duinen gereden. We hebben het niet cadeau gekregen hoor. Het waren geen gemakkelijke duinen. Er zaten een paar dikke pukkels tussen, waar je niet zomaar overheen kwam. Bij ??n zo?n duin had ik net aangezet, toen er ineens een auto rakelings voor de cabine schoot. Tien centimeter, meer zal het niet zijn geweest. Ik moest me wel even herpakken daarna, maar we zijn er goed doorheen gekomen. Dat is wel de grootste winst van vandaag, denk ik: dat we voor het donker uit de duinen zijn.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC