Ton van Genugten is een blij man

Met een smile van oor tot oor stond Ton van Genugten op het Technopolis-terrein in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Voorzien van alle stempels en goedkeuringen zette hij zijn TonTrans-truck in het parc ferm?e. ?Ik ben een blij man. Het is een heel fijn gevoel dat die keuring achter de rug is en dat alles in orde is. Wat mij betreft, kan de Dakar Rally 2015 beginnen.?
Nieuwjaarsdag of niet, Van Genugten en zijn team moesten aan het werk in Buenos Aires. Ze waren als een van de eerste teams aan de beurt om door de technische en administratieve keuringen te gaan. De truck was in november al gekeurd, maar de organisatie liep toch alles nog even na. Ook moesten de papieren nog een keer worden gecontroleerd. Dat is een klus die een paar uur in beslag neemt.
Voor Van Genugten was de volle stempelkaart vooral de geruststellende bevestiging dat het vele werk dat het afgelopen half jaar is gedaan aan de truck, goed was. Van Genugten nam meteen na de Dakar 2014 de truck van Peter van den Bosch (XDakar) over. ?We hebben echt veel gedaan. Als je dan toch al die tijd en energie erin steekt, hoop je ook dat het in orde is. En ondanks dat alles in november al is goedgekeurd, blijft het toch spannend.?
De verwachtingen voor het TonTrans-team zijn hooggespannen. Van Genugten heeft een paar jaar ervaring opgedaan in andere teams en eindigde vorig jaar als 26ste bij de trucks. Nu staat hij nu voor het eerst met zijn eigen team aan de start, met navigator Anton van Limpt en monteur Eric van Gemert. ?Over uitrijden praten we niet eens meer,? zei Van Genugten. ?Dat is wel het minste. Ik hoor om me heen van alles en ik ga zeker voor een mooi resultaat, maar ik ga geen verwachtingen uitspreken. Met alle ervaring die we hebben en met deze truck moet er best iets mogelijk zijn, maar we moeten afwachten hoe het gaat lopen.?
De paar dagen die er nu nog zijn voor de ceremoni?le podiumstart in het centrum van Buenos Aires (zaterdagavond) benut het team om nog even lekker uit te rusten, te acclimatiseren en om de route te bestuderen, waarvan vandaag de eerste details bekend werden. ?Ik heb er nog niet naar gekeken,? zei Van Genugten, ?maar Anton zeker wel. Ik wil het zelf ook wel weten, hoor. Ik vind het prettig om vooraf een beetje te weten wat ik kan verwachten. We hebben er nu tijd genoeg voor. Eerst zaterdagavond het podium, maar zondag begint het pas echt.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC