AB Texel Group neemt Van Leendert over

Benieuwd hoe snel dit invloed gaat krijgen in de voer- en zuivelketen van o.a. het andere speeltje van Anker, Aware.. De tentakels worden langzamerhand wel heel erg lang.

Reacties

groeier
Van wie is AB zoal?
hookwood
@groeier Aware / Jan Anker

lc.nl/friesland/…
cjw73
@groeier van de familie anker.
+1
Pluto
Een oplegger met Nederlands kenteken en een trekker er voor met oost Europees kenteken . Je ziet haast niet anders meer !.
Koeien boertje
Verplicht de rotte aardappels van ab texel opvoeren als a-ware leverancier 😜
moduulbouw
@Koeien boertje Beetje zoals in Frankrijk waar de zuivelverwerker ook stalinrichter is voor haar leden.
van Ittersum
@moduulbouw en de zuivelverwerker in Denemarken, hoe fris is deze tegenover de boeren?
moduulbouw
@van Ittersum Geen idee, maar ik hoor van onze Franse vertegenwoordiger dat het normaal is dat je je stalinrichting ook koopt bij het bedrijf van je verwerker. Gevolg zijn hoge prijzen en de inzichten van 20 jaar geleden. Eigen land eerst is de gedachten.
wotan2
@moduulbouw hoezo?
+1
hoest
@Koeien boertje
ik acht de kans dat rfcleden verplicht lid moeten worden van lto groter 😜
siebes
@hoest zijn we toch al....
cjw73
@siebes ik gelukkig niet.
Porky
@Koeien boertje je kan zeggen wat je wil ,hij is wel ondernemer,hij(Jan anker) is meer ondernemer en zakenman in t topje v zn vinger dan al die zakkenvullende hoogopgeleide graaiers bij CAMPINA, die zijn enkel bezig boeren regeltjes op te leggen
Peterr
@Porky Toch is dat ook ondernemen wanneer je met minder melkaanvoer meer verdiend.
Porky
@Peterr meer verdiend? Hoe zit het met Pakistan? En met het debacle in China?
Sjaakiee
@Peterr meer verdienen kwam niet door kaas maar verkoop fabrieken.heel stoer vooral om eerst iedereen op te roepen om .meer te melken.
Peterr
@Sjaakiee De minst rendabele. Hele Nederlandse veehouderij heeft er last van dat RFC beter draait zonder melk uit Nederland. Krijg je wegpestgedrag vanuit NZO. En iedereen moet meedoen.
kaas
@Peterr dat is korte termijn politiek dan moet rfc volgend jaar weer 5 % van de melk afstoten dan gaat de verdienste vaak even omhoog maar dat duurt niet lang.
Peterr
@kaas Ik bedoel RFC zonder melk uit Nederland..
Melkweb
@Porky Dat niemand hier met naam en toenaam als leverancier een discussie begint over hun eigen Aware maar wel mee discussieert als er een komma verkeerd staat bij Campina is ook kenmerkend. Maar gelukkig zijn de chauffeurs van AB wel eerlijker en niet alles is daar zonne en maanenschijn. Of leest Big Brother mee?
Porky
@Melkweb ik heb geen aanmerkingen hoor als iemand iets verkeerd schrijft of komma vergeet, dus weet nu waar jij nu op doelt? En natuurlijk is niet alles roze geur en maneschijn,maar hij durft wel zn nek uit te steken ,en zo te merken ben jij een "GROOT FAN " v Campina ,dat mag ,waar ik dan moeite mee heb is dat Campina zn leveranciers allerlei regeltjes op legt inzake de melk leveranciers, en dan van hun rmo chauffeur moet horen dat op bepaalde (komt vaak voor) tijden alle zgn duurzame melk (waar extra v betaald word) bij de "gewone" melk word geflikkerd en bij vreugdenhil word gelost. Oja,nog ff dit ; ik ben gn leverancier bij A Ware hoor, maar wel respect voor wat iemand in een zgn krimpende markt neer zet.
Melkweb
@Porky Aware boort helemaal geen nieuwe markt of zoiets aan. Deze neemt door minder uit te betalen dan bv Campina of anders gezegd in het kielzog van bv Campina delen van de markt over. Dus een respect daarvoor? Of slimheid over de rug van de leveranciers.
Je kunt de bemoeienis van Campina erg vinden (klopt)maar Aware zit nog in de groeifase maar ook die krijgt eens tegenwind. Dan opnieuw beoordelen. Feit blijft dat het personeel van de overgenomen bedrijven niet allemaal enthousiast zijn
+1
van Ittersum
@Melkweb hoe zou de melkprijs nu geweest zijn als er maar twee of drie melkfabrieken zijn geweest. In iedere geval minder nationale keuze voor de retail. Soms denk ik dat al die regeltjes van de melkfabrieken nu juist de keerzijde van (te) veel melkfabrieken zijn. Iedereen probeert of moet zich te onderscheiden
kaas
@Melkweb dat chauffeurs niet niet staan te springen begrijp ik ,maar waarom neemt ab weer een bedrijf over wat niet goed draait om dat daar vaak niet goed op alle kosten word gelet en dan ga je het tegenwoordig het niet redden en waarschijngelijk als het bedrijf is over genomen door ab moeten de chauffeur terug in loon en daar word je dan niet vrolijk van
joske1980
@kaas
Dit bedrijf draaide tip top en vierde vorig jaar nog groots het 40 jarig bestaan.
Eigenaars echtpaar had helaas geen opvolger.
Porky
@Melkweb dat is gelul, je HOEFT niet naar A WARE, je MAG, niemand die je dwingt.en die chauffeus kunnen ook kiezen, er worden honderden chauffeurs gevraagt in allerlij branches.
Jansky
@Porky Toch is de rook behoorlijk opgetrokken en zitten Aware en Campina dichter bij elkaar dan je denkt.
Vraag maar is aan de RMO chauffeurs hoeveel melk er naar de nieuwe mozzarella fabriek word gebracht en hoeveel melk Aware naar Born brengt.
En dat is geen korte termijn visie, let maar op samenwerken word de toekomst voor zuivelverwerkers.
Toedeloe!
Porky
Dat zou best kunnen, maar dan denk ik toch wel dat als dhr Anker een vinger in de pap krijgt bij evt samenwerking er een heeeeeeele grote bezem door de top gaat bij FRC, En er een hele andere wind gaat waaien, want je kan als frc wel een grote mond hebben dat het allemaal zo goed gaat en goed draaid, trek eerst een ff de poen van alles wat ze zoal verkocht hebben af , kijken wat voor kleur dan de cijfers hebben zwart of rood.
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
3.743