1.000ste MAN-truck in Nederland connected

Sinds januari 2018 heeft MAN in Nederland de 1.000e RIO Box geactiveerd en daarmee is nu al 50 procent van de nieuw afgeleverde MAN’s sinds die tijd ‘connected’.

Het RIO platform vormt de basis van de MAN Marketplace waar klanten toegang hebben tot diverse MAN Digital Services, hetzij (veelal) gratis, hetzij op abonnementsbasis. De MAN Digital Services hebben als doel de efficiency van MAN-trucks te verhogen en logistieke uitdagingen te vereenvoudigen. Goede voorbeelden zijn diensten voor de analyse van het gebruik en verbruik van de trucks met als doel het onderhoudsmanagement, de voertuigprestatie en de chauffeurs performance te optimaliseren.

Ook zijn er via de MAN Marketplace diverse apps te vinden. Zo is er de MAN Driver app, waarmee de chauffeur via zijn eigen smartphone realtime schademeldingen direct in het ServiceCare systeem van de dealer kan melden. MAN ServiceCare is een pro-actief onderhoudsmanagement- systeem dat een optimale planning, hoge uptime en uitstekend onderhouden trucks garandeert. MAN ServiceCare is overigens exclusief voor MAN-trucks gratis te activeren. Klanten die naast MAN nog andere merken in het wagenpark hebben, kunnen ook voor deze trucks terecht op de RIO Marketplace, waar voor deze merken eveneens diverse digitale diensten worden aangeboden.

De Nederlandse dealerorganisatie is uitgebreid getraind op MAN Digital Services en bij elke MAN-dealer is een MAN DigitalPro aangesteld. Hiermee onderstreept de MAN-organisatie het belang van de digitale ontwikkelingen binnen de truck- en transportsector.

Elke nieuw afgeleverde MAN-truck is standaard voorzien van de RIO Box. Ook de MAN touringcars worden in de loop van 2019 standaard hiermee uitgerust. Voor de MAN TGE bestelwagen zijn eveneens diverse MAN Digital Services beschikbaar.
Alex Miedema

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!