Claas Arion 430, foto van Kosk123

Maisland klepelen

+4
Kosk123
Foto van een Claas Arion 430 begin oktober de mais er af en een paar dagen later alles geklepeld. Zo hopen we de maisstengelboorder buiten te houden en de vertering van de stengel te verbeteren.

Reacties

+2
Kosk123
Het was ook wel nodig omdat we hoger hebben gehakseld.
MaxxuM4ever
O is dat de reden dat er soms zo fanatiek geklepeld wordt en dat sommigen daarvoor aardige investeringen doen. Wij telen geen mais dus ik ken die maisstengelboorder niet. Is dat een hardnekkig probleem?
Kosk123
@MaxxuM4ever als je ze eenmaal binnen hebt raak je ze niet meer kwijt naar het schijnt. Vlak over de grens hebben ze er al wel flink last van.
Fast Eddy
Ga je nog een nabewerking doen?
+1
Kosk123
@Fast Eddy nee, op de zandgrond mag dat helaas niet meer na 1 oktober. Maar de onderzaai is er wel redelijk doorgekomen
Fast Eddy
@Kosk123

Kan dat beestje niet overleven in de lange platgereden stengels?
+1
Kosk123
@Fast Eddy mogelijk, de rechtop staande zouden ze meer inzitten. De platgereden stengels zouden te veel beschadigd moeten zijn om ze te laten leven
+2
ZetorTwente
@Kosk123 Maar tegelijkertijd heb je wel resultaat verplichting en goede landbouwpraktijken 🙃
+2
MaxxuM4ever
@Kosk123 maar een messenfrees achter de trekker zou voor die maisstengelboorder dus beter zijn dat je de verkleinde stengels nog een beetje onder werkt?
Ik ben toch van mening dat landbouwkundig belang boven de kalende kantoor regeltjes gaan.
Ik heb ook nog geen ambtenaren van het ministerie bij ons aan de aardappelband zien staan de verkeerden eruit zoeken omdat we zonodig eerder moesten rooien terwijl het voor het gewas eigenlijk nog te vroeg was.
+2
Kosk123
@MaxxuM4ever sowieso zou je het land liever lostrekken na de mais. Afwatering en vertering gaan dan nog wel heel wat beter dan nu.
Maar ik vrees dat wel voorlopig nog wel vastzitten aan dit idiote gebeuren
+1
MaxxuM4ever
@Kosk123 wij boeren op klei in een akkerbouw gebied, dan ben je een heel stukje vrijer dan op het zand volgens mij.
Kosk123
@MaxxuM4ever inderdaad, alles vanwege mogelijk uitspoelingsgevaar

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
PUNTEN
17
WEERGAVES
18
BATTLES
MEER FOTO'S