Bell Folder, foto van Alex Miedema

Bell Folder

Alex Miedema
Foto van een Bell 1226 & 1226F Folder.

Reacties

ford5000
Verzameling uit SA aan laten rukken Alex?
Alex Miedema
@ford5000 in 2005 al, had aan Bell om wat info gevraagd voor een boek waar ik aan werkte, kwam ineens een chagrijnige postbode de tuin in gelopen (ik zat achter en hoorde de bel niet) die een postzak naast me neer kwakte... En die zat vol met Bell folders en dergelijke.
ford5000
@Alex Miedema Had het gezicht van die postbode wel eens willen zien! 😃
Alex Miedema
@ford5000 dat was priceless ja! 😃
Loeideutz
Vergeten tractormerk? Of heb ik gewoon een stuk van de geschiedenis van deze wereld gemist.
ford5000
@Loeideutz Nee hoor.
Dit is een Zuid Afrikaanse trekker van Bell die gebouwd is voor transport van suikerriet. Een teelt die je hier niet tegenkomt, dus ook dergelijke trekkers niet.
Loeideutz
@ford5000 Ik heb weinig verstand van suikerriet, maar kunnen andere merken trekkers niet ook dat transport verzorgen. Of heeft dit iets te maken met bescherming van eigen producten?
ford5000
@Loeideutz Zuid Afrika heeft bepaalde embargos in werking die handelsbeperkingen opleggen aan fabrikanten.
Zo moesten bv trekkers van butenlandse fabrikanten jarenlang met in licentie gebouwde MB en Perkins motoren worden uitgerust. Die motoren lusterden naar de naam ADE.
Maar even buiten alle handelsbeperkungen om is daar ook nog de prijs.
Een westerse trekker die alleen suikerriet van de plantage naar de verwerkingsfabriek rijd word al gauw te duur. Deze Bell trekker zijn dan ook zeer karig uitgerust tov hun westerse opponenten.
Net als dat bv Valtra en MF ook uitgeklede versies bouwen in Brazilie.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
PUNTEN
0
WEERGAVES
6
BATTLES