Deutz F3M317, foto van dickt

Deutz F3M317

dickt
Foto van een Onbekend Onbekend, bezig met poseren.
Deze werd pas door het bedrijf waar ik werk getransporteerd van Duistland naar Nederland. ik begreep dat de nieuwe eigenaar deze helemaal in originele staat wil (terug-) brengen. Merk?, type?, wie het weet mag het zeggen. Misschien is hij wel naar een TF'er gegaan. Foto is gemaakt door de chauffeur en ik heb hem gekregen van de buitenlandplanner. Karim, bedankt.

Reacties

radium45
@dickt

de achternaaf heeft wel iets weg van die van een Bolinder Munktell.
Fendtatje
Lijkt op een hanomag aan de wielen te zien en spatborden
marcpd
@Fendtatje Of een "Wasserdeutz"
Fendtatje
@marcpd jah k denk het ook want die hanomgas hebben een verticalenstreep in het midden van de gril deze heeft dit niet ... Maar lijken wel fel opelkar van vorm
marcpd
@Fendtatje Motorkap is volgens mij eigenbouw. Lijkt mij een Deutz F2M315 of F2M 317
dresje80
Hetr lijkt wel un beetje op een hanomag
ljdekker
Lijkt mij een DDR machine. Merk laat ik in het midden.
dickt
Volgens onze chauffeur is het een Deutz. Dan zou @marcpd gelijk kunnen hebben.
suggs 73
Als je de voorkant bekijkt zou er zomaar een geschutskoepel op gestaan kunnen hebben , denk een overblijfsel van wo 2 en omgebouwd tot schlepper 😄
josdeutz
Ik denk dat het een deutz f3m 317, wande de achterspatborden zijn van een 3/417 en zeker niet van een 315, en de bouw van de tractor lijkt meer op een 3 cilinder dan op een 2 cilinder
RobDeutz104
Ja F3M317/417
marcpd
@RobDeutz104 Dacht ook aan een 317, maar een twee cilinder.
dickt
Volgens de vrachtbrief, de chauffeurs en de reacties lijkt het een Deutz te zijn.
Voorlopig verplaatsten naar Deutz Onbekend, todat er meer duidelijk is??
dickt
@selten
Nu deze nog even en dan staat hij helemaal op zijn plaats.
Bedankt voor de hulp. 😄
dickt
Ik, dickt en selten hebben dit object verplaatst van Tractoren Onbekend Onbekend (Poseren) naar Tractoren Deutz Onbekend (Poseren)
deutznoud
Deutz vliegtuigenpuller 😉
Stahldeutz
Hallo,
ik ben de huidige eigenaar van deze trekker, dus ik zal jullie er iets over vertellen.
Het is een Deutz F3M317 uit 1940. Hij heeft gelopen in de DDR bij de Wehrmacht. Zij hebben de trekker voorzien van eigen plaatwerk zoals motorkap en spatborden. Tevens zat er luchtdruk op en hydraulische remmen. Zoals jullie zien ziet hij er afschuwelijk uit. Maar de basis was goed en ik ben bezig om weer in originele staat terug te brengen. Ik ben ak geruime tijd bezig met de motor. Nieuwe zuigerbussen, zuigers, drijfstanglagers enz. Verder heb ik nog een F2M315 die reeds gerestaureerd is.
RobDeutz104
@Stahldeutz
Leuk om het verhaal te horen! ik hou van Stahlshleppers!
dickt
@Stahldeutz
Dank je wel voor de aanvulling.
Bij "bijzondere vrachtjes" word ik nog wel eens getipt door de chauffeurs of planners die mijn hobby kennen of ze maken een foto voor me. 😄
RobDeutz104
@dickt
Kan je toch niet voorstellen he, waarschijnlijk heeft deze trekker kanonnen versleept
dickt
@RobDeutz104
Zeker. En ook prachtig dat de huidige eigenaar op TractorFan deze foto tegen komt en het verhaal vertelt.
RobDeutz104
@dickt
Ja, vindt dat altijd erg interessant, de historie van een trekker!
dickt
@RobDeutz104
Nu nog kijken of we alle 5 foto's bij 3FM317 kunnen krijgen. 😄
ramele
Ik, dickt en marcoMFFAN hebben dit object verplaatst van Tractoren Deutz Onbekend (Poseren) naar Tractoren Deutz F3M317 (Poseren)
Stahldeutz
Ik (eigenaar) ben nu druk bezig met het restaureren van dit monster. Van de motor is weinig overgebleven, zowel cilinderbussen, zuigers, drijfstanglagers, oliepomp en alle kogellagers met afdichtingen zijn vernieuwd. Een nieuw binnenwerk gemaakt van de waterpomp, nieuwe verstuivers en de brandstofpomp gereviseerd. Cilinderkop gereviseerd, nieuwe koppakking en nieuwe drukgroep, krukas geslepen enz. Kortom, een kompleet nieuwe motor. Nu nog alle onderdelen om hem op luchtdruk te kunnen starten. Als je me verteld hoe ik foto's kan plaatsen dan wil ik ze graag tonen.
dickt
@Stahldeutz
Bedankt voor de update.
Je kunt op een aantal manieren foto's toevoegen.
Dit kan via klikken op Foto's (in de blauwe balk bovenaan), dan klikken op foto's toevoegen. Je vult / selecteert dan merk, type en activiteit (meestal poseren), Bedrijf en Album hoef je niet te vullen. Dan klik je op Volgende (rechts onderaan) en dan verschijnt er een scherm waarmee je via de knop "Selecteer", één of meerdere foto's kunt selecteren van je computer.
Deze kun je dan uploaden. Afhankelijk van de grootte van de foto en de snelheid van je internet wordt de foto dan op Tractorfan gezet. Je kunt dan in het reactieveld nog wat aanvullende informatie zetten.
Het kan ook via tractorfan.nl/machine/deutz/… en dan op "voeg foto toe" klikken (groene plusje rechts), dan hoef je merk en type niet te vullen, de rest wel.
Succes, ik hoop dat het lukt. 😄

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
PUNTEN
0
WEERGAVES
17
BATTLES