Massey Ferguson 6270, foto van johnny mf

wachten op droog weer

+1
johnny mf
Foto van een Massey Ferguson 6270
+1
wim-same
@johnny mf Maar vertel eens wat meer over de plant machine.
+1
johnny mf
@wim-same wat zal ik er eens over vertellen 😉. Wij gebruiken de plantmachine voor Knolselderij de leverdatum van de eerste planten is officieel woensdag maar of dat we dan al kunnen gaan planten is maar afwachten, staat weer best wat regen op voor volgende week. Deze plantmachine heb ik een paar jaar terug gebruikt gekocht en een nieuwe ombouw op gemaakt platen rek en toen ook getrokken gemaakt omdat we geen grote tractor hadden die langzaam genoeg kon voor de planter. We hebben een paar jaar met de MF155 gereden voor deze planter maar echt heel lekker reed dat niet trekkertje was voor het mooie net te lucht met een beetje losse grond kreeg hij slip en de planter trekte de trekker dan soms naar één kant waardoor netjes recht niet meeviel. Nu wouden we er tog een grotere tractor bij dus moest daar wel kruip op zitten. Dus van het jaar voor het eerst met de MF 6270 planten. Planter is trouwens een Ferdele Duplex met deze plant je twee rijen per persoon dus kun je niet zo hard rijden maar heb je ook maar 3 mensen op de planter nodig.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @johnny mf:
omdat we geen grote tractor hadden die langzaam genoeg kon voor de planter.

Kun jij nog wat instellen aan de poot afstand? (Als dat al wenselijk zou zijn)
Of is het een vast gegeven dat die grond aangedreven is.
Harder rijden is harder draaien op de poot carrousel
+1
valmet6400power
@Fendt926Driver
Goede vraag! Gezien de witte sticker met een soort diagram op die afscherming bij het loopwiel zou je denken van wel..
+1
johnny mf
@Fendt926Driver ja de pootafstand is in te stellen tussen 8 en 83 cm dus heeft een behoorlijk veel keuze. Ook kan de rij afstand versteld worden van 30 tot 50 cm. Bij ons staat de rijafstand altijd op 50 cm. En we planten meestal op 33 cm afstand in de rij soms op 28 cm dat is 60.000 of 70.000 planten per hectare. abemec.nl/wp-content/uploads/…

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
10
WEERGAVES
8
BATTLES
MEER FOTO'S