John Deere 6830 Premium, foto van joozt

Ploegen

6 foto's van @joozt

+5
joozt
Foto van een John Deere 6830 Premium. Op dit perceel komen aardappels. De akkerbouwer wilde dit graag geploegd hebben maar had zelf al meer dan genoeg te ploegen. We hebben de ploeg dus maar uit de schuur gehaald. Geen straf met dit prachtige weer!

Reacties

+2
Wimariete
Prachtig plaatje Joost. Ligt er netjes bij.
+1
joozt
@Wimariete bedankt Wim! Moet zeggen dat dit vlakke land ook wel mooi keert. Normaal is het ruwer en dan is het ook lastiger om perfect vlak te krijgen.
+5
jehan
@joozt zo is het ik zei altijd met ploegen vlak lang kun je makkelijk onlijk ploegen maar onlijk land kun je niet vlakploegen
+4
JD3010
@jehan Daarom heb ik een spitmachine. 💪
+4
valmet6400power
@JD3010
Wij hebben vanaf dinsdag de laatste tarwe er even in geknald hoor! Vanmiddag 15:15 reed ik het land uit met de zaaimachine. Geploegd en kopeg zaaien ging prachtig over het aardappel land. M’n vader wilde al 3x de spitmachine bellen, ik zeg dat is nooit een optie! En nu kwam het prachtig boven ook. 3 maanden wachten maar dan heb je wat..
+2
JD3010
@valmet6400power Gefeliciteerd, de omstandigheden waren best mooi nu. 👍
Voor velen is de spitmachine het laatste redmiddel, maar dan zijn de omstandigheden vaak niet best.
Ik heb het ook met de spitmachine gezaaid, dat ging super!!
+2
valmet6400power
@JD3010
Zo mooi heb ik nog niks gezaaid afgelopen najaar, hoop dat eind 2024 het ook weer zo mooi gaat. Hadden nog een paar flinke nachtvorsten evengoed maar dat belemmerde het ploegen niet gelukkig. Hadden ook geen vorst nodig om te blijven drijven.

Wat je zegt inderdaad, “schop de spitmachine er maar in” is een noodgreep ipv dat je gaat spitten met mooie omstandigheden.
+5
JD3010
@valmet6400power Spitten onder mooie omstandigheden is voor velen nog nieuw. 😂
+1
mdoornekamp
@JD3010
Quote:
spitten onder mooie omstandigheden

Kun jij ook direct zaaien in 1 werkgang? Meeste land wat ik deze winter geploegd heb, kon je niet met trekker en zaaimachine er achteraan. Veel te zacht
+3
JD3010
@mdoornekamp Ja ik heb er een zaaimachine erop, daarom toen ook gekocht om het in 1x te doen.
+1
mdoornekamp
@JD3010
Quote:
zaaimachine

Ok.geen front tank. Spitmachine is vaak al zwaar
+2
JD3010
@mdoornekamp Nee, zit ik wel aan te denken maar weet het nog niet. Met 1000jg voorop de 6420 gaat het prima. Het wel een stuk eenvoudiger zo.
+1
Johndeeretje
@JD3010 Dan moet je ook wel spitten als het mooi weer is. Hoe houdt die combi van jou zich als het nat is?
+2
JD3010
@Johndeeretje Niet veel anders dan met mooi weer. Die spitmachine blijft wel doordraaien.
Ik ben ook maar een klein boertje
+3
valmet6400power
@mdoornekamp
Spitten en dan apart (kopeg) zaaien is geen optie.. Dan zakt je zaai trekker er tot z’n genitaliën in 😂
+1
valmet6400power
@JD3010
M’n buurman heeft geen trekkers meer om te ploegen (te brede banden hebben ze) en die heeft ervoor gekozen om de combinatie te maken tussen of spitten(zaaien) met krukas of ecoploegen. Dat is ook een keuze en dat is ook persoon/bedrijf afhankelijk uiteraard.
+2
JD3010
@valmet6400power hier in de buurt hebben ze geploegd met 800's in de voor. 🫣
+1
valmet6400power
@JD3010
Dan kun je beter thuis blijven.. Wij weer met 150 pk op z’n 20.8’jes. Vandaag mooi gedroogd. Zondag/maandag wat regen dus dan kan het mooi groeien!
+1
JD3010
@valmet6400power Was met tulpen planten. Ik denk dat het de bedoeling was om bovenover te rijden
+4
valmet6400power
@JD3010
Ja bollenboeren kun je verder ook niet peilen als ze stress hebben. En zonder stress ook niet 😂
+1
JD3010
@valmet6400power op een andere plek waren ze in de stromende regen aan het planten, blijkt achteraf geen succes.☹️
+1
valmet6400power
@JD3010
De bollen die hier in de polder erin zijn geknald zitten er ook lang allemaal niet knap in. Dat je op plekken het net bovenop ziet liggen zeg maar..
+1
MaxxuM4ever
@valmet6400power zag er vanmiddag nog eentje bollen planten aan de schagerweg, ging best mooi zo vanaf de weg.
+1
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Oh! Ja dat geloof ik. Begreep wel dat alles wat je nu plant sowieso opbrengst kost (qua groei/formaat bollen) maar dat zullen percelen van voor de moesson in oktober ook hebben..
+4
agrotronfan
@JD3010 ze hadden later het licht gezien dat bovenover geen optie meer was en dat 800 banden in de voor niks is. Ik heb namelijk nog even geholpen om de trekker weer op 520 banden te zetten. De andere ploegtrekker stond op 710 banden dat is ook niks.
Moet ook eerlijk zeggen vind de kuhn onland ploegen helemaal niks. Nu ploegen ze met 200pk voor een 4 schaar en trekker heeft nog moeite en voorheen reden ze met een normale 4 schaar lemken met 150pk en die vloog er zo over.
+1
mdoornekamp
@agrotronfan is die Kuhn dan onland? Dat valt sowieso tegen met 4 schaar. Voor onland moet je minimaal 5 hebben. Liever 6 schaar
+1
agrotronfan
@mdoornekamp ja klopt bollenboer heeft 2 vier schaar onland van kuhn maar je kan er ook mee door de voor maar van kuhn beweren ze allemaal dat het kan maar treklijn klopt gewoon niet. 5 schaar is het eigenlijk ook niet. netjes ploegen met onland wil pas mooi vanaf een 6 schaar dan kan je uit het midden trekken.
+1
mdoornekamp
@agrotronfan met een 4 schaar onland loopt je trekker er gewoon in hondegang voor.
+2
JD3010
@agrotronfan De omstandigheden waren daar toen ook niet fraai, ik heb het ook alleen maar gehoord.

De Kuhn hoort ik heel erg wisselend over, maar best vaak dat het niet meevalt. Dan heb je een vermogen aan een ploeg uitgegeven en dan wil het niet.
+3
agrotronfan
@JD3010 vanaf het begin met de mooie omstandigheden lukte het al slecht om met de 800banden netjes bovenover te rijden. Ze zijn al heel snel in de voor gaan rijden omdat het niet wilde. En inderdaad de omstandigheden waren dit jaar niet perfect.
We waren eerst bezig om 3 kuhn ploegen tegelijk te kopen dat wij zelf ook onland gingen rijden maar ik zag dat echt niet zitten dus zei we kijken wel hoe het gaat in de bollen bevalt het kunnen we altijd de lemken nog inruilen. Blij dat we dat gedaan hebben want vorig jaar toch maar kverneland 5 schaar aangeschaft en dat loopt er zo mooi over.
+1
JD3010
@agrotronfan Maar hebben ze dan nog best lang met die 800's in de voor gereden? Want zo vroeg waaren ze daar niet aan het planten.
Waarom wilde het dan bovenop slecht? Te weinig grip ?
+2
mdoornekamp
@JD3010
Quote:
geploegd met 800's in de voor

Met 710 gaat ook prima. Beetje grens verleggend denken
+2
valmet6400power
@mdoornekamp
Ik vind 650 al te breed bij ons op de zware grond. Maar dat is uiteraard net hoe kritisch je zelf bent of wat je in de schuur hebt staan. En wellicht zie je er ook niks van als je met bredere banden rijdt maar je rijdt dan wel gewoon wat aan elke keer..
+1
mdoornekamp
@valmet6400power @MaxxuM4ever onder drogere omstandigheden gaat het wel goed met 710. Ik heb Michelin, die valt ook wat smaller. En een ploeg met breed rister.

Als het nat is met 520/85r42 goodyear TD 8.
+1
valmet6400power
@mdoornekamp
Dat scheelt inderdaad wel. Wij ploegen met gewone 20.8 banden ook van Michelin. Heb de daadwerkelijke breedte nog nooit gemeten in die 6 jaar eerlijk gezegd. Voorop ligt 480/70 R28.
+1
mdoornekamp
@valmet6400power voorop wat smaller scheelt ook. Ik heb 540/65r30.
+3
valmet6400power
@mdoornekamp
Ik heb 540 voorop en 650 achterop de zaaitrekker maar als ik dan incidenteel door de veur moet rijden (bijv om een kopakker te zaaien) dan zie ik wel dat dat veel te breed is voor het mooie. Maar wij hebben dan ook geen breed-rister..
+3
MaxxuM4ever
@mdoornekamp ja met die breed voor risters van tegenwoordig is er aardig wat mogelijk en zo’n brede band kan ook lekker zacht waardoor hij wat naar zijn omgeving gaat vormen maar ik vind het toch altijd zonde als je de laatste snede van het pas geploegde weer half aandrukt met ploegen oksel gooi je er weer snel grond overheen met de volgende gang. Wij ploegen daarom nog op de oude Pirelli Palude banden wel sinds een paar jaar van 16.9 naar 18.4 gegaan met een rumptstad 480 rister.
+3
JD3010
@MaxxuM4ever ik vind 600's al gekzat. Met lekkere taaie en wrede grond wordt de voor ook al breder
+1
reinder-mf
@MaxxuM4ever hier ook ploegen met 18.4 Agribib banden. Rijdt prachtig met het 3 schaartje 🤩 Met droog weer tegelijk spitten en ploegen dan zijn we mooi voor het natte weer klaar
+3
2850Johndeere6R
Heerlijk met dit weer geeft mooie plaatjes en werkt lekker
+2
Fast Eddy
Dat gaat mooi daar. Bij ons een paar cm sneeuw vanmorgen. Ik zag onderweg 2 12 rijers die nog een poging gingen doen om de laatste bieten te rooien
+1
wilbertkw
Lijkt mooi is dit ook zware grond dat de akkerbouwer het nu geploegd wil hebben?
+2
joozt
@wilbertkw valt mee, aan de Michelstraat in Velswijk. Niet heel zwaar dus maar als het nat is valt ploegen hier ook niet mee en nu ging het heel goed!
+2
wilbertkw
@joozt dat is mooie grond daar. Maar inderdaad je moet er wel bij zijn als het kan. Het is niet bepaald zandgrond 🙂
+1
MaxxuM4ever
Nog een aardig perceel zeker? Moet al dat groene geploegd worden?
+2
joozt
@MaxxuM4ever dit perceel is 5 hectare dus dat valt mee. Mooi rechthoekig stuk!
+3
Pieter Buren
Dat zou buurman ook doen, maar die kwam erachter dat in januari grasland ploegen niet heel handig is. Iets met regelgeving...
+1
joozt
@Pieter Buren blijvend grasland? Dit was als groenbemester gezaaid.
+1
Pieter Buren
@joozt
Quote:
blijvend grasland?
jup.
+1
RaHeados
@Pieter Buren mag je dat helemaal niet meer scheuren dan?
+1
Pieter Buren
@RaHeados niet in januari.
+1
RaHeados
@Pieter Buren oh staat hier ook op de planning. Net gekeken boven grond nog hard zat om de frees in te zetten 🙈
+1
JD 6110
Mooi werk.. waren de ploeg scharen nog lekker blank? 😜
+2
joozt
@JD 6110 haha zeker, en mooi vet!
+2
arjanvw
Mooie foto! Ploegwerk ligt er netjes bij!

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
PUNTEN
38
WEERGAVES
29
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO
LOCATIE