Cat Meerdere, foto van kreekekees

Cat Meerdere

+14
kreekekees
Hier zie je de bouw put en de pijlers .tussen deze pijlers kwamen schuiven van 42 mtr breed en 12 meter hoog om deze schuiven te bedienen is 70000 litr olie nodig

Reacties

+2
a3vandiejen
Heel mooi om eens te zien. Prachtige foto's.
+2
deufi
Mooie foto. Deze put was in de Oosterschelde? Deze putten waren nog dieper dan die 12 meter die de schuif hoog was?
+3
kreekekees
@deufi Dit is nu het oosterschelde park Neeltje jans .waarook het tophuis is waar je kunt zien hoe dit ales is ontstaan
+1
chris33
@deufi De schuiven kwamen er pas tussen toen de pijlers op hun definitieve plaats stonden. Hier op de foto is de plaats waar ze gemaakt zijn, toen ze allemaal klaar waren is de bouwput vol met water gezet, een stuk ringdijk weg gebaggerd en met een speciaal schip naar hun definitieve bestemming vervoerd. Dus de diepte van deze bouwputten hebben niks met het formaat schuif te maken.
deufi
@chris33 ben vooral benieuwd hoe diep deze putten ook ongeveer waren.
+1
chris33
@deufi Ik weet niet of dat ergens op te zoeken is. Wat ik wel weet is dat het piramide- vormige deel met voetplaat 16 meter hoog is. Als ik het goed zeg werden de pijlers bij laagwater opgehesen, zodat de hijsnokken in het zicht waren, niet onderwater dus. Op diverse foto's is te zien dat de hijsnokken onder het alg zitten, helemaal groen uitgeslagen. Dat betekend dat de hijsnokken bij hoog water onder water stonden. Dus afhankelijk van de waterstand zou je met deze informatie ongeveer een diepte kunnen bepalen.
deufi
@chris33 dan zal het zeker een 17 a 18 meter diep zijn geweest!
+1
chris33
@deufi Bij hoog water zou dat zoiets moeten zijn, bij laag water dan onder de 16 meter, denk ongeveer 14 meter onder laagwater. Ik heb me wel eens laten vertellen dat het verschil tussen hoog en laag water in zeeland 3,20m is. Als je het exact wilt weten moet ik even wat huiswerk doen, zo uit mijn hoofd gezegd weet ik het niet.
+5
catfan55
Wat een fantastisch gave foto’s !
+2
schluterman
Prachtige foto
+6
mieras
Prachtige foto's weer kreekekees dat je ook al de cijfertjes er bij weet of opgezocht heb leuk!!
als Zeeuw kom ik regelmatig over de kering tis bijna gewoon voor ons. Maar tis toch een knap stukje werk vind ik.
+8
Kramer U800
Dit maakt je als Nederlander wel trots als je ziet wat we met zijn allen aan kennis en materiaal in huis hebben in dit land om zulke project te klaren, net als de andere waterwerken. De Oosterscheldekering voorop, een klus van ongekende omvang.
+2
willem d
Prachtige foto met een mooie herinnering. Met een bus op excursie in de bouwput tussen de pijlers gereden. Unieke en onvergetelijke ervaring.
+1
caseboy
De olieboer is blij mee zulke projecten.
+3
radium45
Op youtube zijn prachtige filmpjes van deze fase van de deltawerken te zien. Ook hoe speciaal voor dit werk ontworpen schepen en liften deze pijlers op hun plek zetten. Zelfs een bedrijf hier uit het dorp had er gigantisch veel werk van. Die maakte en leverde de karabijnhaken waarmee funderingsmatten aan elkaar gehaakt werden.
+3
kreekekees
@radium45 Dr hebbe veel bedrijven en mensen een mooie boterham aan verdient ja
+3
Mario-fransen
Mooie foto’s van dit gigantisch project en brute onverwoestbare machines, die hebben Heininkenszand wel op de kaart gezet!
Toen zat Rijk nog volop in het grondverzet, nu zitten ze meer in het zwarte goud in de haven en in Duitsland.
+1
chris33
Pracht foto, jammer dat ik te laat geboren ben
radium45
neeltjejans.nl/stormvloedkering/….
Hier is veel info te vinden.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
PUNTEN
51
WEERGAVES
27
BATTLES