Zetor Onbekend, foto van Rietman

Zetor smalspoor

+6
Rietman
Zetor heeft ook smalspoortrekkers gewmaakt, o.a. de Zetor 5213 3 cylinder met 50pk Zetor motor, Deze modellen werden destijds ook in John Deere kleuren verkocht en dan kreeg je een John Deere 2000V (beiden merken hebben dit model verkocht als 2wiel aandrijving alsmede 4 wielaandrijving en met of zonder cabine.

Reacties

caseboy
Vind het altijd interessant om zulke dingen te zien. Ik had nog nooit gehoord van een Zetor John Deere. Ik kende al wel de Renault John Deere's. In die tijd kwam je er nog mee weg om een trekker alleen een ander kleurtje te geven, tegenwoordig als een merk trekkers maakt voor een ander merk worden de kappen wel zo aa gepast dat je aan de buitenkant niet meer kan zien welk merk het was.
casejxu
@caseboy de zetor (ik dacht proxima 6441 en die modellen er omheen) hadden zelfs zelfde contactsleutel als een JD bijv 6000 serie
caseboy
@casejxu dat kan ook te maken hebben met toeleveranciers. Het kan best dat die contact sloten van dezelfde leveranciers kwamen en ook zelfs wel hetzelfde model waren van die leverancier.
SJB533
@casejxu
Kon de Kramer ook starten met de sleutel van beide trekkers. Niet geheel zeker, maar geloof, dat de sleutel van de 305 op mijn hobbyadresje ook op onze oude trekkers, en dus ook de shovel, past...
+2
casejxu
Quote Reactie van @SJB533:
maar geloof, dat de sleutel van de 305 op mijn hobbyadresje ook op onze oude trekkers, en dus ook de shovel, past...

Die sleutels werden heel vaak toegepast. Maar bij zetor stond dacht ik zelfs het hertje op de contactsleutel
jordi 1455
Ik stel voor deze foto te verplaatsen van Zetor Onbekend naar John Deere 2000V (nieuw type)

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
17
WEERGAVES
0
BATTLES