Linde Heftruck, foto van GerbertXL

Linde Heftruck

+6
GerbertXL
Deze week een paar dagen geholpen op m'n oude werk, kisten wortels in de koeling rijden.
Er waren drie locaties waar gerooid werd, 5 vrachtwagens reden kisten heen en weer en met z'n tweeën loste en laadde we de vrachtwagens en stapelden we de koeling vol. Flink aanpoten maar het ging best lekker.
Hier de elektrische lindes, de boer zelf heeft twee e35's maar de accu's konden het niet bijbenen dus de e40 van de buurman erbij. Een beetje een slagschip maar wel lekker stabiel met de loeizware kisten die er tussen zaten.

Reacties

valmet6400power
Kisten van 1500 kg toch minimaal als het een beetje slecht gaat?
+1
GerbertXL
@valmet6400power doe er nog maar wat bij, de 3,5 tonner had er goed moeite mee, zelfs een paar kisten waar de 4 tonner de achterpootjes in de lucht deed (was wel een uitzondering).
+1
reinder-mf
@valmet6400power wij rooien de hele week kisten van ca 1600 kg maar hoor ook wel van chauffeurs dat er plekken zijn waar kisten bijna 2 ton wegen
deufi
Prachtig systeem met die kisten, maar als die kist er net niet goed opstaat, ook gelijk een groot risico.
+3
GerbertXL
@deufi ik zie weleens de foto's van waar het fout is gegaan, dat ligt eigenlijk altijd aan de kisten, ouwe troep of kisten die niks mogen kosten. Ik heb ook weleens kisten op een kar gezet die al zwabberde als je er verkeerd naar keek. Deze kisten hebben schoren in alle zijkanten en zijn enorm stevig, nadeel is wel dat als ze eenmaal krom zijn je ze nooit meer recht krijgt. En ze zijn allemaal hetzelfde, geen verschillende fabrikanten ofzo waardoor er net een centimeter verschil in zit.
Goede kisten waardeer je snel.
+1
stannetje96
@GerbertXL ben wel eens in Groningen aan het wortelen rooien geweest met oude kisten en daar stond standaard een heftruck met schepbak klaar omdat er elk jaar wel een paar stapeltjes van 5 hoog omvielen nadat je ze neer gezet had 😂
GerbertXL
@stannetje96 Als het een jaar is met goede opbrengsten komen alle ouwe gare kisten weer tevoorschijn. Ik heb weleens kisten gehad die ik amper twee hoog neer durfde te zetten, dan prop je ze de vrachtwagen in met de verwachting dat ze bij de eerste de beste bocht door het zeil heen komen 😁
+1
stannetje96
@GerbertXL haha Nouja dat kwam niet door de goede opbrengst, dat was gewoon standaard protocol. Was ook wel een aardig schuurtje met heel wat kisten.
+1
bartjuh
Die 40 ziet er nog altijd compacter uit als een h35d waar ik dat altijd mee deed...
Die had trouwens geen last van accu's die het niet aan konden... 😬
GerbertXL
@bartjuh ik heb het ook jaren met een h35d gedaan.
tractorfan.nl/picture/863094/
Ik durf zo niet te zeggen welke wendbaarder is, de diesel heeft wel een stuk rondere kont en je hebt er wat beter zicht op omdat je hoger zit. Dat is wel ideaal bij de e35, lekker laag opstappen.
bartjuh
@GerbertXL tractorfan.nl/picture/788162/…
Naast kisten ook heel wat stro met de heftrucks verzet... Ideaal in de schuur. Pakte 6 pakken om bovenop de andere 6 te zetten. Dan wil je wel van de sideshift afblijven.... 😬
+2
GerbertXL
@bartjuh machtige combi zo, laat de anderen maar prutsen met verreikers.
arjanvw
@bartjuh Dat is nog wel een spannend klusje om met een 3 paks klem 6 pakken te pakken en bovenop zetten!
bartjuh
@arjanvw beugel kan hydraulisch omhoog. Dan staan er 4 pakken tegen de klem...
arjanvw
@bartjuh dat is wel mooi systeem! Maar staan er nog steeds 2 los bovenop en dan op die hoogte...
GerbertXL
@arjanvw Altijd blijven zitten in de heftruck als iets valt dan kan je weinig gebeuren.
bartjuh
@GerbertXL indd.. Wel eens pak naar beneden gekomen.. Lampen en zwaailamp stuk. Net als 't pak stro. Maar de bestuurder reed zo weer achteruit onder de pakken vandaan.... 😬
arjanvw
@GerbertXL dat is zo idd.
MaxxuM4ever
Om de 6e en 7e lijkt me die 4 tonner een stuk manser of scheelde het in de praktijk niet heel veel? Hebben jullie er dan ook wissel accu’s bij of alleen die 3e heftruck?
GerbertXL
@MaxxuM4ever klopt, de mast van de 3,5 tonners vind ik ook wel erg flexibel, maakt rare bochten soms. Maar de 4 tonner is ook een stuk minder wendbaar en er zitten dikkere lepels aan dus soms pastte het gewoon niet met dat ding.
+1
Fast Eddy
Wat is eigenlijk de maximale hoogte voordat de onderste kist het gewicht van de kisten er boven niet meer kan hebben?
+2
MaxxuM4ever
@Fast Eddy in de NOP heb ik bij een excursie bij een groot koel bedrijf wel eens kisten gezien die ook 7 hoog gingen met
Witlof kisten dat die duidelijk dikkere hoekpalen hadden ten opzichte van onze necap aardappel kisten.
+2
Fast Eddy
@MaxxuM4ever

Bij van der Woerd in Tollebeek heb ik ze wel eens 8 hoog gezien. Die had toen ook 2 beste lummels van heftrucks.
+2
GerbertXL
@Fast Eddy interessante vraag, ik heb eens bij een paar kistenboeren gekeken maar kan zo niks vinden over maximaal gewicht bovenop een kist of zoiets. De stevigheid komt wel uit de inhoud, als je een volle kist op een lege zet willen ze wel kraken.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
PUNTEN
39
WEERGAVES
1.593
BATTLES