Kramer KL 550, foto van Kramer U800

Kramer KL 550

+11
Kramer U800
Foto van een Kramer KL 550, op de foto nog met verstopte uitlaat maar dat werd snel anders toen hij een uur later voor de waterrem moest.

Ik had afgelopen dinsdag een avond georganiseerd bij een kennis van me met een waterrem, deze had hij pasgeleden gereviseerd en wou hem graag eens uit proberen, dus kwamen we met echt geweld, naast de Kramer kwamen er nog twee Zetors mee, een 4011 en een 6211.

De Kramer mocht het spits afbijten, aftakas op 1000 toeren en gas, en voor ik het wist kwamen de vonken in een straal uit de uitlaat met af een toe een plakkaat roet er tussen, de grond zag zwart onder de uitlaat. Laterna begon steeds meer het vermogen terug te komen, en na 15 minuten toen de uitlaat wit heet was kwam de 51 pk in het zicht. Dus in 58 jaar maar 1 pk verloren. Gelijk de hydrauliekpomp getest en deze gaf keurig nog zijn 27 L p/m en 150 bar. Nu kan de restauratie dus echt van start gaan met als uitgangspunt een goede basis. Zelfs de motor is nog kurkdroog na al het geweld.

De Zetor 6211 had 70 pk i.p.v. de opgegeven 61 pk.

De Zetor 4011 was de krachtpatser van de avond met maarliefst 65 pk i.p.v. 53 pk, die motor bleef maar gaan, dus de eigenaar kon 12 pk erbij schrijven.

Van bijde Zetors is de motor recentelijk gereviseerd.
+7
Kramer U800

Reacties

+5
Kidd
Volgensmij zie ik hier een transsexuele Deutz D55..🤔
+4
Kramer U800
@Kidd Ho ho rustig aan hé 😂
Nog steeds één cilinder meer dan jou 350 vriend
+1
Kidd
@Kramer U800 ..Ik bedoelde eigenlijk dat het een Deutz D55 lijkt met Kramer plaatwerk, maar veel succes met je extra cilinder 💪😜
+2
Kramer U800
@Kidd Ja ik snap je, het is onderhuids een Deutz D50.1s. Bij Kramer opgebouwd met andere achterspatborden, achterlichten en een andere motorkap. De huidige kleur versterkt natuurlijk dat het op een Deutz lijkt. Je kent de trekker straks niet meer terug in het Kramer groen in originele staat.
Kidd
@Kramer U800 Volgensmij maar 62 van gebouwd toch? Ik vind het een geweldige trekker 💪😍
+1
Kramer U800
@Kidd 62 stuks van gebouwd en dit is nummer 60. Bouwjaar 1965.
+4
a3vandiejen
Prachtig Dirk, leuk om dit te doen en vooral wat weten.
Zo heeft Johan geregeld dat we zaterdag 4 november de Same's aan de waterrem gaan hangen.
We kijken er allemaal naar uit.
+2
Kramer U800
@a3vandiejen Het is een heel spektakel kan ik je vertellen, vooral als je lang niet gewerkt heb met je tractor dan weet je niet wat je mee maakt. Het is en blijft maar een getal natuurlijk maar het is wel leuk om te weten hoe sterk hij nog is. Het doet immers nooit kwaad om hem eens zwaar aan de tand te voelen, daar zijn ze voor gemaakt. 4 november is al vrij snel, ik ben heel benieuwd.
verwijderd
+2
a3vandiejen
@Elektro-boer Op die manier kan je het vermogen testen van PTO en PKs even simpel gezegd.
verwijderd
+2
DriveJohnDeere
@Elektro-boer zucht u heeft echt tijd over 😂
verwijderd
+1
Kidd
@Elektro-boer Een Deutz die geboren is in het chassis van een Kramer
+4
Rondeutz06
Mooi om nu zeker te weten dat de trekker technisch in orde is, des te sneller is de restauratie gedaan en kunnen we het eindresultaat in augustus in Vreeland bewonderen. Maar zolang wacht ik niet hoor 😉😉
+2
Kramer U800
@Rondeutz06 Jij mag de Kramer straks al eerder bewonderen Ron, augustus is een beetje laat. 😉 Maar ik kan nu met zekerheid zeggen dat de Kramer technisch goed is.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
33
WEERGAVES
12
BATTLES