Unimog 404 (vrachtwagen), foto van draaipiet

Unimog 404 (vrachtwagen)

+7
draaipiet
Foto van een Unimog 404
Ik denk dat het wel een bijzondere Unimog is.
Je ziet dat er een luchtgekoelde motor in zit. Deze Unimog is voorzien van een Adim motor. De foto komt van het SDF Archief, en het merk Adim hoort daar ook bij. Zover ik weet is Adim een tak van Same die industriemotoren bouwd. Als dit niet klopt word ik vast wel gecoriseerd door een descundige

Reacties

+6
wim-same
Adim was de tak van de luchtgekoelde Same motoren. De kleur van deze motoren was bruin. De 2 cilinder ( Delfino ) motor die ik heb staan is ook een Adim. Volgen mij is de motor regeling wel iets anders.
+3
a3vandiejen
@wim-same Dus die motoren kon je in verschillende machines terug vinden?.
+4
wim-same
@a3vandiejen je. Ook veel in aggregaten en compressors.
+3
wim-same
@a3vandiejen je. Ook veel in aggregaten en compressors.
+9
joop-same
@a3vandiejen Adim leverde ook motoren voor het Itiaanse leger deze waren voor de Navo, ze waren in opzet containers gebouwd en kwamen zo ook in NL terecht.
Ik heb in de jaren eind 80 deze motoren de O beurten gegeven, de 3 cil 1053 P en de 1056 PT waren als volgt uitgevoerd, met brandstof en olie verwarming en 24 volt en soms met elektronische motorregeling ze moesten kunnen starten en lopen van 25 graden onder O tot 40 graden boven nul.
Alles was automatisch je draaide de contakt sleutel om en 35 seconden later liep de motor.
Deze Adim motoren hadden een A 4 met speciale toebehoren en uitvoeringen, oa. een mechanische startmotor, groter olie carter speciale krukas keerringen van een soort teflon die vroren niet vast aan de krukas bij 30 graden onder O. enz.
oja, in de Unimog zat een 1055 P motor.
+1
Towaberg
@joop-same top verhaal Joop 👍
+1
a3vandiejen
@joop-same Prachtig om te lezen Joop, mooie foto's ook geplaatst.
draaipiet
@joop-same Mooie aanvulling Joop
+2
steyrlanzboy
Mooi
+4
wim-same
Het vliegwiel huis is bij een Adim motor ook anders. Bij een Adim motor is het vliegwielhuis en motorblok een geheel, en bij een trekker motor is het vliegwielhuis een apard gietstuk tussen de motor en de versnellingsbak.
+2
joop-same
@wim-same De Adim waren gewone motoren uit de productie die werden dan bij Adim, tijdelijk een afdeling achter in de Same fabriek aangepast aan eisen van de klant.
Het koppeling huis of vliegwiel huis waren allemaal losse gietdelen er was niet één motor die een koppelinghuis had dat een geheel met het motorblok was.
+1
radium45
@joop-same Beetje vergelijkbaar met MTU? Die neemt ook bestaande motoren onder handen van verschillende merken. Vooral Mercedes motoren die wij terugvinden in de Claas hakselaars en de geweldige 12 cilinder in de Leopard pantservoertuigen.
+1
wim-same
@radium45 bij de motor die ik heb staan is het een gietstuk.
+1
joop-same
@wim-same Welk type motor is dit dan Wim??
+1
wim-same
@joop-same 2 cilinder L motor. stond in een landbouwschool.
+4
huub
Dit lijkt me een Unimog 404.
draaipiet
Quote Reactie van @huub:
Dit lijkt me een Unimog 404

Ik verplaats hem wel. Als het toch blijkt anders te zijn doe ik het wel weer.
Onbekend is ook maar onbekend 🙃

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
PUNTEN
17
WEERGAVES
12
BATTLES