Renault Meerdere, foto van Case5130

Voer laden

+3
Case5130
Tijdens het voer laden even met de drone aan het spelen geweest, nu nog beetje met de instellingen prutsen om mooie foto's en filmpjes te krijgen.
Baltus_steyr
@Case5130 hoeveel koeien moet je ermee voeren???
Case5130
@Baltus_steyr op het moment 75 koeien, wagen is ook meer dan groot zat voor ons hoor
Baltus_steyr
@Case5130 ja dat zal best. Hier nu zo'n 102 koeien met een 12 m3 wagen. Voer nog wel een klein portie vers gras. Ik laad nu sinds een week ook met een ruw terrein heftruck en kuilhapper. Nu kan ik het wel goed laden!
YaMaGa
@Baltus_steyr daarvan mag je nu eens een foto posten. 😉
+1
Baltus_steyr
@YaMaGa die komt volgende week een keer. Heb hem net klaar en ben nu zelf een midweekje weg.
Case5130
@Baltus_steyr wij hadden hiervoor een 10 kuubs enkele vijzel, zelfde als @casejxu heeft. Vorig jaar met die groffe eerste snede konden we het net niet in de wagen houden voor 70. Zetten hem dan aan op voerpad, wat dan overkookte lag al voor de koeien.
Nu met deze is een genot, is niet snel te klein en met de 2 vijzels veel betere mengkwaliteit
mf 6150
@Baltus_steyr
Mengt dat überhaupt wel lekker dan? Wij hebben 23 kuub op 120, 16 kuub soepkom was te klein op die koppel
+1
Baltus_steyr
@mf 6150 zolang ik stalvoer en en ook nog weidegang doe gaat het prima. Echter op de winter dag met gemiddeld 92/ 95 koeien aan de melk kreeg ik hem amper tot niet vol. Ik voerde dan ook wel met droger product 3 x in de 2 dagen.
Nu met de heftruck laden gaat best mooi, ik doe de laadarm vd voerwagen dan een stuk achteruit en dan vol laden. Na het laden de laadarm weer dicht en dan mengt die het zo'n 80 a 90 procent. Net het laatste in het laadarm zit er wat ongemengd in.
Het resultaat is al Een stuk beter als voorheen. Grotere wagen is dan zoals nu wel wenselijk, maar de vijzel en bak is nog goed en de wagen heeft een export prijs dus vind ik het jammer om deze nu al weg te doen.
Ares550rz
@Baltus_steyr Wat is de reden dat je de wagen laad met een heftruck inplaats van met het snijraam?
Marcsteffens6265
@Ares550rz ik gok laadtijd, en het mengen zal ook wel sneller gaan denk ik.
+1
Baltus_steyr
@Ares550rz met de laadklep kan ik het laatste er moeilijk in krijgen. En het knooit kwa tijd dan ook behoorlijk en de laatste hap word dan bijna tot niet gemengd.
Nu hap voor hap krijg ik het er makkelijk in, kwa laadtijd zal ik iets vlotter zijn. Met dichte bak smeert het ook niet zoveel.
Het snijmes zit er nu ook al ruim 8 jaar op, er komt iets speling tussen de messen en op wat plekken zijn er al stukjes tussen uit geknapt. Dus ik vrees dat deze ook een keer de geest geeft. En een heel nieuw snijframe wil ik niet in investeren !
Ik hoop dat ik op deze manier gerust een jaar of 3/4 door kan. Wat de tijd op dat moment brengt zien we dan wel weer😀!!!
mf 6150
@Baltus_steyr
Oke duidelijk 👌 vers gras in de mengwagen bevalt best zeker? Hier in ieder geval wel, meer rust aan het voerhek en minder trage koeien
Baltus_steyr
@mf 6150 Eerst haal ik ochtends gemengd voer, daarna haal ik een bak vers gras wat ik op beide voergangen direct uitdraai waarna ik het met de shovel over/tegen het voer aan schuif!
new holland koen
@mf 6150 Wij laden dat hier in 1x in een 13 kuub. Moet zeggen dat hij dan wel écht heel vol zit. Omdat dat veel te zwaar trok nu wel 2x daags begonnen met voeren.
mf 6150
@new holland koen
Veel mais zeker? Met een 15 kuub wagen moest ik sowieso al 2 keer laden, kostte uiteindelijk ook minder tijd dan m volstampen
+1
new holland koen
@mf 6150 Ja dat klopt, brabant hè😜
Idd, nu 2 wagens kost niet heel veel tijd extra dan alles in 1x vorige week
frank_mf
Quote Reactie van @Case5130:
drone

Wat voor drone gebruik je?
Case5130
@frank_mf Dji mini 2 heb ik
frank_mf
@Case5130 Kijk mooi werk. Zit er ook een 48 mp functie op? Daar maak ik de mooiste foto's mee (Mavic Air 2).

Reacties

16045HSX
Leuke combi👍

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
25
WEERGAVES
1.025
BATTLES
LOCATIE