CityEL Cabrio (vrachtwagen), foto van Paul Gravemaker

CityEL Cabrio (vrachtwagen)

Paul Gravemaker
Tweemaal CityEL: de gesloten Basic, 2002 0821 in Frankfurt/Main en de cabrio Fact4Fun, 2015 0831 in Hamburg.
Het Deense bedrijf El-Trans AS uit Randers, later CityCom Randers A/S, ontwikkelde een elektrische driewieler met een aerodynamische vorm en bracht deze vanaf 1987 als Mini-El op de markt, later omgedoopt tot CityEL. In 1991 werd het bedrijf overgenomen door een Duitse investeerder en verhuisde het naar Aub, vlakbij Würzburg. CityCom Elektromobile GmbH zette daar de productie voort, later werd dit Smiles AG. In 2012 was Smiles AG gedwongen surseance aan te vragen toen een geldschieter niet wilde meewerken aan een her-kapitalisering en zijn lening opeiste. Het bedrijf werd door Ellert Rent GmbH overgenomen die de productie onder de (nieuwe, oude) naam CITYCOM GmbH voortzette, tot begin 2014 Krabatt UG machinepark, merk, etc. overnam. De website van dit bedrijf wekt niet de indruk dat er veel geproduceerd wordt. Overigens blijkt genoemde geldschieter de man achter Krabatt UG te zijn.
En dan is er nu ook nog de CityEL van Heron Electric, ziet er uit als een wat gemoderniseer-de versie van de CityEL en is te vinden via de website van de Poolse ELIMEN-Groep (elimen.pl/) of (cityel.com/), maar mijn Pools is te slecht en er is geen versie in een andere taal. Zo te zien gaat het voorlopig alleen om mooie plaatjes ….en ook op het
MiniEl / CityEL-forum op Elektroauto-Forum lees ik niets over een heropleving. Dus?

Er waren twee versies van de CityEL: de (gesloten) Basic (tot 2009) en de (open, à la een Porsche Targa) Fact4Fun.
De CityEL kon/kan geleverd worden als autoversie, op kenteken dus, met een maximale snelheid van 63 km/u en als brommerversie, dan was/is-ie begrensd op 45 km/u.

Websites:
autoblog.nl/nieuws/…

olino.org/blog/nl/…

amklassiek.nl/city-el-het-guitige-karretje-van-joo…

emission-zero.de/cityel.php/

blog.westrad.de/gescheitertes-mobilitaetskonzept-7…

autoviva.com/smiles_cityel/photo-make/…

elektroauto-forum.de/foren/cityel-miniel/

elektroauto-forum.de/foren/cityel-miniel/

de.wikipedia.org/wiki/CityEL/

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
81
BATTLES