Volvo FH 4th gen, foto van Alex Miedema

Volvo FH 4th gen

Alex Miedema
Logistiek dienstverlener Adantra Logistics uit Eede is zeer te spreken over de prestaties van de Volvo FH met I-Save met Turbo Compound die recent aan het wagenpark is toegevoegd. “De Volvo FH 500 6x2-trekker maakt de belofte van lager brandstofverbruik meer dan waar”, zegt eigenaar Ad Berckmoes. De truck is geleverd door dealer Volvo Group Truck Center Hulst.

Adantra Logistics zet de Volvo FH met I-Save in voor geconditioneerd transport van vis, zeevruchten, groente en fruit in West-Europa. De introductie van de Volvo FH met I-Save viel samen met het moment waarop Berckmoes zich oriënteerde op een nieuwe truck. “Wij waren op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke trekker die de chauffeur een hoog comfort biedt en voorzien is van de modernste veiligheidstechnieken”, vertelt Berckmoes. “De Volvo FH met I-Save, waar wij als een van de eersten mee reden, voldoet daar volledig aan. We rijden er nu ruim twee maanden mee en deze truck presteert precies zoals Volvo heeft beloofd, en zelfs beter dan dat. We noteren een verbruik van ruim 1 op 4. Met een jaarkilometrage van zo’n 150.000 kilometer scheelt dat flink in de brandstofkosten. We verwachten het verbruik verder te kunnen optimaliseren want onze chauffeur krijgt nog een training om de mogelijkheden van de truck optimaal te benutten.”

Turbo Compound-technologie
De combinatie van de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstof besparende functies kan de brandstofkosten met 7% verlagen. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor optimaal gebruik van de beschikbare energie. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel zodat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden. Het uitgebreide Long Haul Fuel-pakket zorgt voor aanvullende brandstofefficiency. Dat pakket bestaat uit het verbeterde I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, I-Cruise met I-Roll, nieuwe zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

Ongeëvenaard rijcomfort
De Volvo FH 6x2-trekker is voorzien van een gestuurde voorloopas en alle denkbare veiligheidsopties. Berckmoes: “Onze chauffeur is laaiend enthousiast. Hij is al 33 jaar chauffeur en gaf aan dat hij nooit eerder een truck heeft gehad die zoveel rij- en werkcomfort biedt, mede door het extra koppel. Dankzij de Volvo I-Shift versnellingsbak rijdt deze truck extreem soepel: dat is ongeëvenaard en maakt het werk van de chauffeur zoveel makkelijker. Daarnaast is deze truck voorzien van een luchtgeveerde vooras, Globetrotter XL-cabine en de geïntegreerde standkoeling I-ParkCool.”

Wagenpark
Het wagenpark van Adantra Logistics bestaat uit zes trekkers, waarvan één Volvo-truck, en dertien trailers. Berckmoes kijkt terug op een geslaagde samenwerking met Volvo Group Truck Center Hulst. “De truck is precies op tijd en volgens de offerte geleverd. We hebben ook het Volvo Gold Contract afgesloten waardoor we altijd op de maximale Volvo-service kunnen rekenen, in binnen- en buitenland.”

Over Adantra Logistics
Adantra Logistics bestaat sinds 1999 en rijdt onder meer in opdracht van supermarkten, vishandelaren en de vleesverwerkende industrie. Sinds 2008 beschikt het bedrijf bij zijn vestiging in Eede ook over een warehouse annex crossdock.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
80
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO