BLOOPERS Vast, foto van Deutz 8006spezial

BLOOPERS Vast

Foto van een BLOOPERS Vast, een beco kippertje in combinatie met veengrond.

Ondanks de prachtige droge zomer afgelopen jaar is onze grond onvoorspelbaar. Na 3 dagen grond gereden te hebben met deze kipper werd de zode een beetje beurs, met als resultaat deze prachtige foto.

Er lijkt veel in te zitten, dit is gezichtsbedrog door de foto/scheve hangende kipper.

Reacties

trean
Als het echt droog wordt neemt de draagkracht van veen af. Maar je moet ook niet te vaak over dezelfde plek rijden inderdaad. Maar soms kan je niet anders.
@trean het was een prachtige zomer, met elke x optijd een buitje. Nee dit was vlak voor de dam, de meeste damen zijn door de jaren heen wel opgehoogd met grond. Maar deze word amper gebruikt, dus toen na verloop van tijd dit accervietje
Fendt926Driver
Maakt de snelheid van rijden ook nog wat uit op veen?
Zou dit ook gebeurt zijn als je bijv de helft harder gereden had?
Of krijg je bij te hard rijden een soort golf beweging van de zode door het te snel verplaatsen van eventueel water onder de zode?
@Fendt926Driver Euhm, normaal heb je het niet zo door. Maar afgelopen zomer met de 2000m3 grond wel ervaren dat als je heel vaak over hetzelfde plek moet, en je rijd langzaam, dat je je kipper wel op zen kant krijgt. Reed soms 15/16 en dan zakte de kipper in een beurs plek. Dan zag je de wielen van de kipper zakken en trok je hem door de snelheid er weer bij op ( sterker stuk zode zeg maar) maar dan was je snelheid in 5sec wel van 15 naar 6 😅. Gelukkig dit jaar geen grond. En weer normaal bemesten en dergelijke, daar hebben we dat nooit mee.
+1
trean
@Deutz 8006spezial klopt wat je zegt. Ik heb dezelfde ervaring. Ook grond aanvoeren. Plek waar we toen stonden te laden was na 100 vrachten behoorlijk dol gereden dus daar hadden we rijplaten liggen en daar moest ik met gang volgas af om niet te blijven hangen.
@Deutz 8006spezial mooi om te lezen Hoe een andere grondsoort toch compleet anders werken is, heel wat anders als op het zand zoals hier..
aantal jaren terug hadden we zelf nog (nat) veenland met mais erop, man wat een gemartel was dat😂 nu staat er gras (andere eigenaar) maar dat groeit zomers gigantisch in verhouding tot de drogere zandpercelen..
@ronald-deutz-fahr ja groeien doet het hier wel, halen op jaar basis (afgelopen 3 jaren waren wel super goed) toch wel een 13000/13500 kg ds incl weiden.

Maar zoals je zegt mais word hem hier niet, aankopen is goedkoper dan zelf martelen. Maar aankopen doe je niet want dan blijf je met kuil zitten. Blijft een rekensom en de kunst om goed ruwvoer te winnen. Vandaar de keuze voor balen, kan je veeeeel meer mee sturen dan met een lasagne buld. Al werkt dat ook mooi
@Deutz 8006spezial dat is zeker een goede opbrengst👍🏻
Tsja en met balen kun je je in je eentje redden, met kuilen heb je minimaal 2 man nodig..
Ja drama eigenlijk, bulten ruwvoer over, mest afzetten, en kunstmest aankopen...
Hier met grasland ruim 11 ton opbrengst met weiden, mais 18-20, valt ook niet tegen..
@ronald-deutz-fahr gelukkig grond en koeien goed in verhouding. Zelfs Iets extensief. Die getallen vallen mij ook niks tegen. Als je ziet wat sommige ondernemers van het land halen... 😅. Kunstmest is hier inprinciepe ook niet bar veel nodig. Hoog NLV, zodoende heeft die stikstof kunstmest eigenlijk minder effect. Op onze grond is meer belang bij fosfor maar ja....
@Deutz 8006spezial Aha maar dan houden jullie ook veel voer over denk ik, met zulke producties?
Dat is wel lekker als je een hoog nlv heb, wil het wel van groeien zonder kunstmest.. hier op zand groeit er naar hoeveel er bemest word, zonder kunstmest valt het niet mee.
@ronald-deutz-fahr afgelopen 2 jaar veel teveel gewonnen. Maar muizen en ganzen hebben hun werk weer aardig gedaan, dus komt altijd wel weer op.
deutzisthebest
@Fendt926Driver

Ik heb hier in het veen altijd geleerd dat je moet voorkomen dat de combinatie gaat deinen, als je dan te hard rijdt dat tril je het dol en dan klap je een keer door de zode heen en dan is het een kwestie van gang houden om er weer boven op te komen.
+1
@deutzisthebest dat is ook een van de redenen dat een enkele as niet werkt op veen.
+1
trean
@deutzisthebest en als je het eenmaal dol hebt, duurt het wel even voordat er weer draagkracht is. Wel eens een stuk dol gereden met een kipper wat een week later met een halve meter klei erop niet vlak te krijgen was met een kilverbak.
deutzisthebest
@trean

Het blijft zakken dan he 😃
+2
trean
@deutzisthebest en weer omhoog veren.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
PUNTEN
5
WEERGAVES
38
BATTLES