Renault Master, foto van Alex Miedema

Renault Master

Alex Miedema
Bouwbedrijf Maneschijn B.V. uit Vroomshoop kocht onlangs zeven nieuwe Renault Masters bij Nijwa Groep in Hengelo. Letterlijk bekend terrein voor Maneschijn, dat nog maar enkele maanden geleden de kantoren en werkplaats van de nieuwe dealervestiging opleverde. In 2010 was het bouwbedrijf hoofdaannemer bij de bouw van de Nijwa-vestiging in Zwolle. Een mooi voorbeeld van hoe, ook in zaken, een goede relatie begint met een persoonlijke klik.

“Tijdens de bouwwerkzaamheden in Hengelo kregen we van het Nijwa-team regelmatig iets te horen over onze verouderde bestelbussen”, blikt Dinand de Groot, directeur-eigenaar bij Maneschijn, glimlachend terug. “En ze hadden gelijk, we waren inderdaad dringend toe aan een verjonging van ons wagenpark.”

Uit voorraad
Als officieel dealer van Renault Trucks lichte bedrijfswagens kon Nijwa Groep alle Renault Masters uit voorraad leveren. Het betreft zes L2H2 gesloten bestelbussen en één L3H2-uitvoering, die een 65 cm langere laadruimte heeft. Die extra lengte komt met name van pas bij het vervoer van houten trappen en balustrades, een specialiteit van Maneschijn. Naast nieuwbouw en verbouw van woningen en bedrijfspanden maakt het bedrijf maatwerktrappen, kozijnen, ramen en deuren voor eigen opdrachtgevers en collega-bouwbedrijven.

Elke gewenste uitvoering
“We leveren elke gewenste uitvoering”, aldus De Groot. “De laadruimte is dan ook doorslaggevend geweest bij de keuze voor deze Masters. We kunnen er veel materiaal in vervoeren en ze zijn hoog genoeg om rechtop in te staan, dat was een eis waar niet aan getornd kon worden.” Nijwa Groep leverde de Masters compleet met ladderimperialen en spansysteem van Lansing Unitra. Ook zijn alle Renault Masters voorzien van een trekhaak om in voorkomende gevallen een aanhanger mee te kunnen nemen naar de bouwlocatie. De inrichting met een kastenwand tegenover de schuifdeuren kon De Groot aan zijn eigen timmerlieden toevertrouwen.

Lange relatie
Als directeur van een familiebedrijf – de grootvader van zijn vrouw legde ruim vijftig jaar geleden de eerste steen - herkent De Groot veel van de kernwaarden van Nijwa Groep. “Servicegericht, persoonlijk en eerlijk. Een mentaliteit van ‘een man een man, een woord een woord’. En van direct doorpakken: toen we eenmaal hadden besloten om ons wagenpark te vervangen, kwamen ze binnen enkele dagen met een voorstel en kon de knoop al snel worden doorgehakt. Een prettig bedrijf dat, net als wij, streeft naar een lange relatie.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
0
WEERGAVES
2
BATTLES