Bedford TK, foto van ILPERAVO

Bedford TK

75 foto's van @ILPERAVO

ILPERAVO
Ontwerptekening van een truck, opgebouwd voor bulktransport van aluminiumoxide of aluinaarde tbv. aluminiumproductie voor Aluminium Delfzij [ALDEL]
Aluminiumoxide of aluinaarde is bewerkt bauxiet waaruit in Delfzijl aluminium wordt gewonnen.

Ontwerptekening van een vulwagen (oven feeder) tbv. ALDEL 1965-1966

Tekening is afkomstig uit het archief koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken (KNHS) IJmuiden. Het huidige (TATA Steel)

Van de bovenstaande ontwerptekening werden er uiteindelijk 3 trucks in 1965-1966 gerealiseerd op basis van een BERDFORD TK chassis.
De opbouw van deze trucks werden gebouwd (geassembleerd) door ILPERA NV.
Locatie: Zijperstraat 26 Alkmaar.

Deze voertuigen laden automatisch de grondstof - aluinaardepoeder - voor aluminiumproductie, en transporteerden dit vanaf het vulstation onder de silo naar de smelthallen en blazen door middel van luchtdruk de aluinaardepoeder in de elektrolyseovens.

Ovenvullendvoertuig anno 1983: beeldbankgroningen.nl/beelden/detail/…

In het midden van de jaren zestig besloot Hoogovens te diversificeren. Zo begon het bedrijf in 1966 met de productie van primair aluminium bij Aldel in Delfzijl. Op 7 juli 1972 fuseerden Hoogovens en het Duitse Hoesch tot Estel. De crisis in the Europese staalindustrie en de botsende bedrijfsculturen zorgden er echter voor dat deze fusie in 1982 weer ongedaan werd gemaakt. In 1987 nam Hoogovens de Europese activiteiten van Kaiser Aluminium over, waardoor het bedrijf in de top vier van Europese producenten van geëxtrudeerd en gewalst aluminium terechtkwam.

Aluminium Delfzijl [ALDEL] was ca. 50% onderdeel van koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken ( KNHS) in IJmuiden. ALDEL is nu KLESCH Aluminium Delfzijl.
22 augustus 2017
Klesch Aluminium uit Delfzijl (ex-Aldel) alweer failliet - Economie ...
www.dvhn.nl/.../Klesch-Aluminium-uit-Delfzijl-ex-Aldel-alweer-failliet-22441247.ht...
1.
Klesch Aluminium, het voormalige Aldel (Aluminium Delfzijl), is weer failliet. Op 30 december 2013 werd ook al een bankroet uitgesproken voor de producent ...

dvhn.nl/economie/…

Vanaf 1 November 2017, zal de smelter worden voortgezet onder de naam DAMCO Aluminium Delfzijl Cooperatie U.A., kortweg ' Aldel'.

Aluinaardepoeder is superlicht en Compakt (hyperdense), de soortelijke dichtheid is hoog en laat zich hierdoor met luchtdruk (pneumatisch) redelijk makkelijk voort stuwen en/of transporteren

Tegenwoordig heeft ALDEL een toepassing door middel van een point feeder systeem, een centraal leidingsysteem die de elektrolyse smeltovens bijvullen.
delfzijl.all.biz/productie-van-aluminium-g1010/…

ZIE ONDERSTAANDE INFO. van meerdere ovenvullende trucks.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
0
WEERGAVES
7
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO