Bedford TK, foto van ILPERAVO

Bedford TK

75 foto's van @ILPERAVO

ILPERAVO
Foto achterzijde van een Bedford TK, opgebouwd voor bulktransport van aluinaardepoeder of aluminiumoxide tbv. aluminiumproductie in Delfzijl. [ALDEL]
Aluminiuoxide of aluinaardepoeder is bewerkt bauxiet waaruit in Delfzijl aluminium wordt gewonnen.
Volledig hydraulisch dmv. hydromotor aangedreven voertuigen met pneumatisch werkende vulinrichting.
Ontworpen voor de aluminiumfabrieken te Delfzijl. [ALDEL]

Deze voertuigen laden automatisch de grondstof - aluinaardepoeder - voor aluminiumproductie, en transporteerden dit vanaf het vulstation onder de silo naar de smelthallen en spuiten door middel van luchtdruk de aluinaarde poeder in de elektrolyseovens.
Gebouwd: 3 stuks ca. 1965-1966 door ILPERA NV.
Locatie: Zijperstraat 26 Alkmaar.

ILPERA NV. was oa. gespecialiseerd in nieuwbouw en assemblage van reinigings voertuigen zoals kolkenzuigers, vacuum/druk tankwagens, vuilniswagens, straatveegmachines en speciaal rollend-materieel.

ILPERA NV. produceerden oa. dmv assemblage, van 1964 tot 1971 onder licentie van de firma Asbrink uit Malmö in Zweden, de VERRO veegmachines, type: City I Mark IIIB.
a/d Linkerzijde van bovenstaande foto ziet men de motorkap en een stukje cabine a/d achterzijde van de VERRO-City- I-Mark III
Zie: truckfan.nl/picture/121500/
truckfan.nl/picture/106758/
kepek.origo.hu/galleriesdisplay/topdisplay/…
truckfan.nl/picture/60733/

ILPERA was een dochteronderneming van handelsonderneming Koster en van Batenburg [KB] Deze handelsonderneming had ook een samenwerking met de fa. Gebr. Klinkenberg. wormerveer (GKw)
Klinkenberg bouwden oa. KLIKO vuilniswagens (KUKA draaitrommel systeem)

(Kli)nkenberg (GKw) (G)ebroeders (K)linkenberg (w)ormerveer) en (Ko)ster & Van Batenburg. [KB]
KLI-KO [KLIKO]

Zie: truckfan.nl/picture/63910/
ILPERA NV werd in 1978 RAVO BV.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
1
WEERGAVES
15
BATTLES
GESPOT OP DEZE FOTO