Bombardier KD, foto van buttonfreak

Bombardier KD

buttonfreak
Foto van een Bombardier KD, opgebouwd voor personenvervoer.

Deze bus is een uniek stukje Ierse voertuiggeschiedenis en is te bezichtigen in het Howth National Transport Museum. Het museum is een kleine hal waar de voertuigen veel te dicht op elkaar staan dus ik was blij dat ze de voertuigen naar buiten verplaatsten voor deze foto. Het is echter wel een aanrader omdat hier veel in Ierland gemaakte voertuigen bij elkaar staan en daarmee een uniek stuk voertuiggeschiedenis is. Howth zelf is ook een aanrader.

Bombardier wou een voet in de Europese busmarkt en zette met hulp van de Ierse regering een busfabriek op in het Westen van Ierland. Het zou echter buiten Ierland geen bus verkopen en de fabriek zou relatief kort na de oprichting al weer sluiten.

Reacties

Alex Miedema
Ik heb dit object verplaatst van Bombardier onbekend/overig (Personenvervoer) naar Bombardier KD (Personenvervoer)

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
PUNTEN
0
WEERGAVES
3
BATTLES
MEER FOTO'S