Volvo FH 4th gen, foto van Alex Miedema

Volvo FH 4th gen

Alex Miedema
Persfoto van een Volvo FH 4th gen, opgebouwd als open laadbak.

Expeditiebedrijf Lodder B.V. heeft onlangs drie Volvo’s FH 460 6x4 luchtgeveerde trekkers in gebruik genomen. Alle drie Volvo FH-trekkers zijn voorzien van radiografische afstandsbediening. De aflevering is gedaan door Volvo Group Truck Center Zoetermeer.
Expeditiebedrijf Lodder is gespecialiseerd in het transport van alles wat met de bouw te maken heeft. De nieuwe trucks komen ter vervanging in het bestaande wagenpark, waarin Volvo inmiddels goed is vertegenwoordigd.
Directeur Wim Sjouw: “Deze Volvo’s worden door ons ingezet voor het dagelijkse vervoer van rijplaten en draglineschotten door heel Nederland voor onze klant Plaisier uit Hendrik-Ido-Ambacht. We hebben bij de aanschaf vooral gekeken naar de veiligheidsaspecten voor onze mensen. Zij hebben op de plaatsen waar ze hun werk moeten doen, nogal eens te maken met onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties, zeker wanneer het slechter weer is.”
Wim Sjouw vervolgt: “Door toepassing van radiografische afstandsbediening hebben we hier een ideale oplossing voor. Onze mensen kunnen nu veel sneller, veiliger en overzichtelijker werken. Ze hoeven bovendien veel minder naar voren te lopen. Sterker nog, de trucks zijn uitgerust met sensoren aan de voorzijde van de cabine, die meten of er niets in de weg staat en in het uiterste geval zorgen voor een noodstop. Door de sensoren kunnen de chauffeurs ook vanaf de plaats van de kraanbediening veilig werken. Werksituaties worden overzichtelijker en daardoor ook minder belastend. We zijn zuinig op onze mensen, het zijn uiteindelijk de mensen die het werk uitvoeren.”
De trucks hebben een RVS kastenwand met een geïntegreerde hydrauliek tank achter de cabine. De opbouw van de nieuwe Volvo’s met de hydrauliek installatie en het radiografische gedeelte is compleet verzorgd door het werkplaatsteam van Volvo Group Truck Center Zoetermeer, dat daarbij ondersteuning heeft gekregen van VDA uit Zoeterwoude. Bij de realisatie van de opbouw heeft vooral de veiligheid centraal gestaan. De zoon Frank Sjouw: “Wij kunnen niet anders zeggen dan dat perfect werk is geleverd door de dealer, waarvoor een groot compliment op zijn plaats is. De chauffeurs hebben daarnaast een uitgebreide training gevolgd om de Volvo’s op de goede manier te gebruiken met een accent op gunstig brandstofverbruik.”
De trucks zijn voorzien van de nieuwe huisstijlkleuren van Expeditiebedrijf Lodder B.V.. Frank Sjouw : “Met de combinatie van werkgemak, veiligheid voor de chauffeurs, de milieuvriendelijke Euro 6-motoren en de juiste dealer, zijn wij klaar voor de komende jaren.”
Expeditiebedrijf Lodder B.V. is gevestigd in Hellevoetsluis en bestaat ruim 65 jaar. De activiteiten vinden vooral plaats in de regio rondom de A15, Vaanplein, Maasvlakte en in de petrochemische industrie.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
234
BATTLES
MEER FOTO'S
GESPOT OP DEZE FOTO